ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Μύδροι από την Πάτρα κατά του υπουργού Γ. Βρούτση

Με θρησκευτική προσήλωση παρακολούθησαν οι παρευρεθέντες στο ΑΣΤΗΡ Πάτρας τους ομιλητές Έφη Αχτσιόγλου και Ανδρ. Νεφελούδη που αναφέρθηκαν στο Εργασιακό και το Ασφαλιστικό.




«Είναι ξεκάθαρο ότι λείπουν τουλάχιστον 200 εκατομμ. ευρώ από το ασφαλιστικό ταμείο, τα οποία είναι αδύνατον να καλυφθούν» είπε η Εφη Αχτσιόγλου!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ ΣΕ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟΥ



Μύδρους κατά της κυβερνητικής πολιτικής στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα εξαπέλυσε η τ. υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την θέση του υπουργού Βρούτση για τις συντάξεις.

Με τον νόμο της η κυβέρνηση Μητσοτάκη που είναι διαπλεκόμενη με επιχειρηματικά συμφέροντα ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι πρόκειται να δώσει αυξήσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι με την απόφαση του ΣτΕ, που φαίνεται να ενδιαφέρεται κυρίως για τις ανώτερες συντάξεις που υπέστησαν μείωση στο επικουρικό τους, ενδιαφέρον που αφορά και τις συντάξεις και μισθούς των Δικαστικών, θα ικανοποιηθούν εν μέρει οι λαμβαίνοντες πάνω από 1.300 ευρώ καθαρά, ενώ δεν θα ωφεληθούν οι κάτω των 1.300, όπου εκεί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ  πάλεψε με τους δανειστές ώστε να μην πειραχτεί το επικουρικό τους, αφού ήδη είναι χαμηλό.

Είναι ξεκάθαρο ότι λείπουν τουλάχιστον 200 εκατομμ. ευρώ από το ασφαλιστικό ταμείο, τα οποία είναι αδύνατον να καλυφθούν.

Αυτό σημαίνει πως ότι τρικ και να κάνουν, όσες φορές και να βγει ο υπουργός στον Αυτιά, όσες φορές κι αν λιβανίσει το έργο του, υπάρχουν μερικές αλήθειες αδιαπραγμάτευτες. Ότι μικραίνουν την πίτα για τις συντάξεις.

Είμαστε σε περίοδο μνημονίου, λιτότητας, δημοσιονομικής προσαρμογής. Κια κυρίως γιατί εξαπατούν τον κόσμο, που σε όλη τη χώρα οι συνταξιούχοι νομίζουν ότι θα 'δούν αυξήσεις;

Από αυτή τη μικρότερη κατά200 εκατομ. πίτα έχει μία ανάποδη αναδιανομή. Δηλαδή κόβει από τις μικρές συντάξεις για να κάνει μικρές αυξήσεις στα ανώτερα συνταξιοδοτικά κλιμάκια.

Πως κάνει αυτή την επιλογή; Καταργεί την 13η σύνταξη, που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βασικά ενίσχυε τις χαμηλές συντάξεις, καθώς ήταν μία ολόκληρη σύνταξη. Την καταργεί παρόλο που είχε θεσπιστεί με νόμο για να είναι μόνιμο μέτρο. Χρησιμοποιεί ένα μέρος από τα λεφτά αυτά για να κάνει μικρές αυξήσεις στις μεγαλύτερες συντάξεις, για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλιση.

Φαίνεται πως με τα μέτρα του υπ. Εργασίας εννέα στους δέκα συνταξιούχους θα χάσουν.

Κιακόμη, όσοι είναι συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα δουν έστω λίγη αύξηση στην κύρια σύνταξή τους. Είναι ένα λογιστικό τρικ, που λένε ότι οι αυξήσεις θα απορροφηθούν από την προσωπική διαφορά. Τι είναι η προσωπική διαφορά; Είναι αυτό που ο νόμος Κατρούγκαλου έκανε για να προστατεύσει τις συντάξεις από τις απαιτήσεις της Τρόικας. Όμως σήμερα δεν έχουμε Τρόικα και μνημόνιο για να δεσμευόμαστε.

Κι ακπόμη η 13η σύνταξη αυτός ο υπουργός την καταργεί για δεύτερη φορά, η προηγούμενη ήταν το 2012, τώρα αυτή η 13η σύνταξη ήταν νόμος του κράτους. Είχαμε πει ότι με την αλλαγή τώρα της κατάστασης μπορούσαμε να τη δώσουμε πλήρη για τις χαμηλές συντάξεις και ποσοστιαία για τις μεγαλύτερες. Ήταν προϋπολογισμένα 900 εκτομμ., δεν ήσαν λίγα. Μην ακούτε τα κανάλια τι λένε, ότι δεν ήταν 13η σύνταξη.

Τέλος η κα Αχτσιπογλου ερωτώμενη για την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού είπε ότι είχε εξασφαλιστεί μέχρι το 2070 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα ελλείμματα που δημιουργεί οδηγεί το σύστημα στην κατάρρευση και τους ασφαλισμένους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείας, για να βολέψουν τους κολλητούς τους, όπως κάνουν και στον ευρ'ύτερο τομέα.

Ο τ. ΓΓ του Υπ. Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδης

Από την πλευρά του ο τ. ΓΓ του Υπ. Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδης στάθηκε στα συνδικαλιστικά, ενημερώνοντας ότι παρά της ιερά συμμαχία ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ σε μεγάλα εργατικά κέντρα, με σκοπό τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων της ευρύτερης Αριστεράς, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργασιών τους αυξάνονται καθημερινά και εκλέγονται αντιπρόσωποι που στο Συνέδριο της τριτοβάθμιας οργάνωσης θα δώσουν βροντερό παρών.

Ακόμη αναφέρθηκε σε φαινόμενα συνδικαλιστικού εκφυλισμού, όπυ εργαζόμενοι κάνουν παραμάγαζο εναντίον των συμφερόντων τους, φέρνοντας ως παράδειγμα την εταιρεία που έχει συγκροτήσει ο κ. Καραγεωργόπουλος στο καζίνο Ρίου. Το οποίο όπως είπε έχει φθάσει να χρωστά εκατομμύρια στους εργαζόμενους σε όλα τα παραρτήματά του!

Τέλος αναφερόμενος στην συμφωνία του Υπ. Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρινόπουλο διασφαλίστηκαν οι 12 χιλ. θέσεις εργασίας και σήμερα έχουν φθάσει τις 19 χιλ., ενώ ακόμη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν βρεθεί και βρίσκονται απέναντι στην πολιτική μας. Όπως και στη συμφωνία με την εταιρεία του Παπαστράτου, όπου μειώθηκαν οι ώρες εργασίας και αυξήθηκαν οι μισθοί.


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: