ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ραδιοφωνική συνέντευξη-απάντηση του Ν. Βούτση


Σημεία από τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης στον «Αθήνα 9.84» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο, ως απάντηση στα φημολογούμενα από την αντιπολίτευση.

Για τον κανονισμό της Βουλής:
Αυτό το οποίο θα συζητήσουμε αύριο (Δευτέρα) θα είναι μια ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι αλλαγή στις συνθέσεις ή στην οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα συζητήσουμε, το οποίο δεν θα συνιστά καμία ουσιώδη αλλαγή επί του κανονισμού. Κι όταν αναφέρομαι σε ενίσχυση, δεν εννοώ σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες που είναι και ο πυρήνας της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να σεβόμαστε και να ενισχύουμε τα κόμματα. Γνωρίζετε ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και που έχουν το απαραίτητο ποσοστό για να μπουν στη Βουλή παίρνουν κρατική επιχορήγηση, μπαίνουν στη λίστα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να έχουν τον αναγκαίο χρόνο στα πλαίσια του πλουραλισμού στα κανάλια, κι αυτό τεκμηριώνεται ξανά στην επόμενη εκλογική μάχη. Με αυτήν την έννοια τα κόμματα συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και ο αρχηγοί τους, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα κάτι που είναι θέμα του Κοινοβουλίου, και όπου κατ’ ελάχιστο πρέπει να έχει πέντε βουλευτές διότι αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα ουσιαστικά.
Δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση σε αυτή την ουσιώδη διάταξη σε σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Από εκεί και πέρα η υποστήριξη του κόμματος, η οποία γίνεται έτσι κι αλλιώς από τη νομοθεσία -ανεξάρτητα αν είναι μέσα ή όχι στη Βουλή κι ανεξάρτητα από το πόσους έχει ως βουλευτές-, είναι καθήκον όλων μας και επ’ αυτού θα γίνει η όποια συζήτηση πρόκειται να γίνει.

Για το πολιτικό κλίμα των ημερών:
Θέλω να είμαι σαφής γενικότερα σε ό,τι αφορά την παροχέτευση ψευδών διαρροών, εκβιασμών, οποιονδήποτε σχολίων, αιτιάσεων ή απειλών. Αυτού του τύπου  το κλίμα όχι απλά δεν βοηθάει το πολιτικό σύστημα, αλλά το υπονομεύει ευθέως. Τέτοιου τύπου πολιτική δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει. Και καθώς βλέπω ότι διαμορφώνεται και για τον Πρωθυπουργό ένα κλίμα ότι εκβιάζεται ή ότι υποχωρεί σε εκβιασμούς, σας διαβεβαιώνω ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και εγώ και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου σε τέτοιου είδους παροχετεύσεις και έμμεσες απειλές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στέρξουμε.

Για την πιθανότητα πρότασης μομφής από την Αξιωματική Αντιπολίτευση:
Προφανώς έχει συνταγματικό δικαίωμα η Αξιωματική Αντιπολίτευση να κάνει ό,τι θεωρεί απαραίτητο για τον θεσμικό της ρόλο. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει πραγματικές αιτίες για να κάνει κάτι τέτοιο, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Όπως επίσης θεωρώ ότι σε μία τέτοια περίπτωση, επειδή είναι η πολλοστή φορά που ακούγεται –και δεν το θεωρώ κακό που ακούγεται-, θέλω να είμαι ευθύς ότι οι απαντήσεις οι οποίες θα δοθούν σε οποιεσδήποτε αιτιάσεις και ενστάσεις  δεν θα είναι απλά πειστικές, θα είναι καταλυτικές στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Σημειώστε το αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: