ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Βράβευσαν τον παππού των μαθητών Γιώργο Κατσίποδο


Η Πρόεδρος  της Ένωσης Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου, αποδίδει τιμητική πλακέτα στον παππού Γιώργο Κατσίποδο για την προσωπική προσφορά του στους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων Πάτρας, των οποίων ομορφαίνει άχαρες επιφάνειες, με τις ζωγραφιές του, που είναι εμπνευσμένες από την παλαιότερη εποχή του Αναγνωστικού της Α΄ τάξης.



Σε μια εποχή που κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως είναι κρίση αξιών, νομίζω ότι το μόνο αντίδοτο είναι η Παιδεία, ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης κα Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της σε μια κατάμεστη αίθουσα  στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019 . 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χορευτικά  το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.
Το Δημοτικό Σαραβαλίου και τραγούδησαν στην Νοηματική τα παιδιά του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση ευχαριστεί τους παρευρεθέντες.

«Ευχαριστούμε τους γονείς , τους Προέδρους και τα Δ.Σ  του 44ου ,του 16ΟΥ   και του Δημοτικού Σαραβαλίου για την ανταπόκρισή  τους στο κάλεσμα μας» αναφέρει και ενημερώνει:

«Βραβεύσαμε τον κ. Γιώργο Κατσίποδο τον αγαπημένο "παππού των παιδιών", ο οποίος ομορφαίνει εθελοντικά  τα σχολεία της Πάτρας ζωγραφίζοντας τα και αλλάζοντας την εικόνα των τοίχων τους, ως ένα έμπρακτο παράδειγμα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς
προσφοράς».

Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας, η Πρόεδρος  της Ένωσης Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου στο χαιρετισμό της, ανέφερε τούτα: 


«Η παρουσία σας σήμερα εδώ δεν τιμά μόνο την Ένωση Γονέων και το Διοικητικό Συμβούλιο. Προσδιορίζει και την ένταση της αγάπης, το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, που μας συνέχει όλους. Αν θέλαμε με δυο λόγια να προσδιορίσουμε την έννοια του γονιού, θα λέγαμε πως αυτή συνοψίζεται σε αυτές τις δύο λέξεις: αγάπη και ευθύνη. Νομίζω ότι, σε όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτές οι δυο λέξεις αποτέλεσαν και την πυξίδα της πολιτικής που ακολούθησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου μας.

1.    Αυτό που προσπαθήσαμε και μάλλον το πετύχαμε ήταν να δώσουμε έναν  αέρα εξωστρέφειας και συμμετοχικότητας στην Ένωση Γονέων.

2.    Συνεργαστήκαμε άψογα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο της Πάτρας ,αλλά και με φορείς όπως ο Ιατρικό Σύλλογος και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής , το ΕΣΥΝ ,συνδιοργανώνοντας  δράσεις ενημερωτικές για την Υγεία, τα Ναρκωτικά, την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Τις δράσεις αυτές παρακολούθησαν   εκατοντάδες γονείς και χιλιάδες μαθητές μας .

3.    Διεκδικήσαμε πετύχαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε βελτίωση της εκπαίδευσης  βελτίωση των υποδομών   και βελτίωση της Παιδείας γενικότερα στο μέτρο των δυνάμεων μας .

4.    Είμαστε εκεί σε κάθε σχολείο και σε κάθε σύλλογο  όποτε και όταν μας ζητήθηκε για να βοηθήσουμε με τη γνώση και την εμπειρία μας . 

Σε μια εποχή που κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως είναι κρίση αξιών, νομίζω ότι το μόνο αντίδοτο είναι η Παιδεία. Και, πιστέψτε με φίλες και φίλοι, πρώτος φορέας Παιδείας δεν είναι το σχολείο· είναι η οικογένεια. Οφείλουμε λοιπόν ως γονείς, ως Ένωση Γονέων να φανούμε αντάξιοι του ρόλου μας και να σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας. Κι ασφαλώς ο ρόλος μας δεν τελειώνει με το να εξασφαλίζουμε ένα καλό βιοτικό επίπεδο στα βλαστάρια μας. Το ευ ζην των παιδιών μας, είναι και δική μας υπόθεση και όχι μόνο των δασκάλων».

Ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Προκόπιος  που ευλόγησε την πίτα της Ένωσης.

Τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Πατρών, μετέφερε ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Προκόπιος  που ευλόγησε την πίτα της Ένωσης.

Την εκδήλωσή τίμησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι:

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας
Ο Δήμαρχος Πατρέων κος Κώστας Πελετίδης  και
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.  

Τίμησαν με την παρουσία τους την Ενωση, η οποία και τους ευχαριστεί θερμά, οι παρακάτω:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας  κος Κωνσταντίνος Καρπέτας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος.  
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κος Δημήτριος Δριβιλας.
 Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  κος Ανδρέας Αθανασόπουλος.
Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κος Θεόδωρος Τουλγαρίδης.   
Ο Διευθυντής Α Βάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας κος Ευάγγελος Πασσάς.
Τον Διευθυντή Β/βαθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε η κα Κωσταρέα.
Ο κος Φίλιας Ανδρέας  Εκπαιδευτικός  -Δημοτικός Σύμβουλος.
Ο κος Τζανάκος Νικόλαος –Δημοτικός Σύμβουλος.
Ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας κος Ψαρράς Σπύρος. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας κος Σταυρογιαννόπουλος Τάσος. 
Ο Πρόεδρος του  ΕΣΥΝ κος Χρήστος Γρεκιώτης.
Ο Πρόεδρος  του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας &Κοινωνικής Πολιτικής κος Παναγιώτης Πλώτας.





Τέλος η Ένωση Γονέων ευχαριστεί το Επιμελητήριο Αχαΐας για την παραχώρηση της αίθουσας, ενώ  για τα δώρα ευχαριστεί :

Το Κατάστημα Vickos 
Το Ζαχαροπλαστείο Λοτσάρη και
Το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Αχαΐας



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: