ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ένα απλό διαζύγιο που προκαλεί σύγχυση στην ΝΔ



«Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για «συναινετικό διαζύγιο». Μετά μιλούσε για «σικέ διαζύγιο». Στη συνέχεια για «διαζύγιο συναλλαγής». Σήμερα, μιλά για «διαζύγιο εκβιασμών»» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

«Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή» κατέληγαν οι ίδιες πηγές.


Η... γκαζόζα του Αρ. Φωκά! Και οι ονομαστικές ψηφοφορίες

Το πολιτικό πρόβλημα ανεδείχθη στη γελοιότητά του από τον εισηγητή των ΑΝ.ΕΛΛ. Αριστείδη Φωκά. Με τους βουλευτές (ανεξαρτήτως κομμάτων) να γελούν, ο Αρ. Φωκάς επεχείρησε να δείξει ότι δεν υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απουσία του κατά την ψηφοφορία. «Στο ποδόσφαιρο ζητάμε επίμονα να μπει VAR (video assistant referee) για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ευτυχώς, υπάρχει το βίντεο για να δούμε ακριβώς τι έγινε. Ξεκινάει η ψηφοφορία. Εκείνη τη στιγμή, για τον λόγο ότι είχα πιει μια γκαζόζα στο κυλικείο, πήγα στην τουαλέτα. Έλειψα για δύο λεπτά» εξήγησε.

Πάντως με οργανωμένες ονομαστικές ψηφοφορίες, που επιβεβαιώνουν την πολιτική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εικόνα χάους και πολιτική αναστάτωση στη Βουλή. Η Ν.Δ. αξιοποίησε το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές και το ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές (επειδή δεν έχουν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) δεν μπορούν να ψηφίσουν νομοσχέδιο, παρά μόνο αν γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Θα γίνεται κάθε εβδομάδα ονομαστική, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε με νόημα: «Προς ώρας είναι αυτή η σύνθεση της Βουλής»... Η διατύπωση αυτή εκλήφθηκε ως ενδεχόμενος προπομπός εξελίξεων.

Τ. Χριστοδουλοπούλου για τις λειτουργίες υπουργείων

«Πράγματι, υπάρχει ζήτημα με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέσα στη Βουλή», είπε και η Τ. Χριστοδουλοπούλου και επεσήμανε ότι «αυτή η ψηφοφορία τα λύνει όλα, και την προηγούμενη και τη μεθεπόμενη. Θα τα λύσει, για να επανέλθει πια η ειρήνη στην Ολομέλεια». Σημείωσε ακόμη ότι «είναι ένα σοβαρό ζήτημα το αν κάθε φορά θα κάνουμε ονομαστικές ψηφοφορίες, διαλύοντας τις λειτουργίες της Βουλής, των υπουργείων κ.λπ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: