ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Πελετίδης, Καρπής, Νικολαόυ: Φράγμα; Τι είναι αυτό;

Φωτογραφία αρχείου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.



Άνυδρο μέλλον
επιφυλάσσουν

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ Η ΥΔΡΕΥΣΗ!

Το φράγμα Πείρου-Παραπείρου  έγινε γνωστό ότι περί τις 15 Νοεμβρίου οι εργασίες ουσιαστικά ολοκληρώνονται κι έτσι εντός του μήνα θα γίνει η «έμφραξη». Το παραπάνω έγινε γνωστό τους φορείς Αχαΐας και Ηλείας που συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα με τον υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. 

Όμως ο Δήμος Πατρέων και οι άλλοι δύο Δήμοι, Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου θα βρεθούν  εκτός σχήματος, αφού έτσι επιθυμούν, αλλά οι θέσεις τους θα μείνουν κενές. Οι αποφάσεις όμως για την διαχείριση του φράγματος θα παίρνονται χωρίς αυτούς! 

Και φυσικά δεν θα έχουν λόγω στην διαμόρφωση της τιμής του νερού. Θα έχουν όμως ευρύ πεδίο επίδειξης επαναστατικού βερμπαλισμού για τον καλό των δημοτών τους. 

Και έτσι και αυτοί  θα νοιώθουν ικανοποιημένοι που δεν θα ασχοληθούν με τέτοια ασήμαντα ζητήματα όπως η ύδρευση και οι δημότες που θα νοιώθουν πως επιτέλους οι δήμαρχοι Πελετίδης, Καρπής, Νικολάου, συνασπισμένοι για το καλό τους μάχονται τον... καπιταλισμό! 

Στο σχήμα που θα δημιουργηθεί μέσα στο μήνα για την διαχείριση θα συμμετέχουν το Υπουργειο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εάν θελήσουν οι τρεις Δήμοι που θα υδροδοτηθούν. 

Στην περίπτωση που κάποιος από τους Δήμους δεν θέλει να συμμετάσχει τότε το μερίδιό του θα το κρατάει η πολιτεία. Πάντως η δημοτική Αρχή Πελετίδη έχει αρνηθεί να συμμετέχει στον Φορέα, όπως και οι δήμοι Ερυμάνθου, Δυτ. Αχαΐας οι οποίοι σήμερα ούτε καν συμμετείχαν στην συνάντηση με τον υπουργό, λες και δεν αφορά τους δημότες τους η ύδρευση.

Επίσης το κράτος θα αναλάβει για τρία χρόνια το λειτουργικό κόστος του φράγματος, ενώ οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από την απόσπαση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες. 

Με την παρέλευση της τριετίας ο Φορέας θα μπορεί πλέον, να κάνει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και να αναλάβει, από τα έσοδα που θα έχει, το κόστος λειτουργίας του φράγματος. 

Το φράγμα θα αρχίσει να γεμίζει από το νερό της βροχής. Για να γεμίσει πλήρως απαιτούνται δύο χειμώνες, νωρίτερα όμως μέχρι την Άνοιξη του 2019 θεωρείται ότι θα έχει αρκετό νερό για να χρησιμοποιηθεί. Προϋπόθεση είναι να μην συνεχιστεί η ανομβρία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές και δήμαρχοι Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και οι συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: