ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Απαρέγκλιτη τήρηση των νομίμων για το μαύρο χρήμα

Λογιστές, μεσίτες ακινήτων, έμποροι και πολλές ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών είναι υποχρεωμένοι στις συναλλαγές τους με τους πελάτες να τηρούν τις διατάξεις της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος, όπως διευκρινίζει αναλυτική εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και ένα εκατ. ευρώ ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.


Με την εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις στις αρμόδιες αρχές σχετικά με το νόμο «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία (ΕΕ) 2015/849 και καταργήθηκαν οι διατάξεις του ν.3691/2008.

Αναλυτικότερα οι επαγγελματίες που είναι υπόχρεοι στην τήρηση της νομοθεσίας είναι οι ακόλουθοι, όπως προσδιορίζονται στην εγκύκλιο:

α) Εξωτερικοί λογιστές - φοροτεχνικοί και νομικά πρόσωπα παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών, καθώς και ιδιώτες ελεγκτές.

β) Μεσίτες ακινήτων, για συναλλαγές των οποίων η αξία ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν το ποσό αυτό αφορά αγορά, πώληση ή μηνιαίο μίσθωμα εκμίσθωσης ακινήτου

γ) Έμποροι και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας, όταν η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το εάν αυτή διενεργείται με μια μόνο πράξη ή με περισσότερες, μεταξύ των οποίων φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: