ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

…Μορφωμένοι απατεώνες



   Και… Καθηγητές ιδιοκτήτες της χώρας 
Του Ντίνου Βγενόπουλου
 Εδώ και πολύ καιρό ο εξαίρετος συνάδελφος στο Κόκκινο  93,4 Θεσσαλονίκης , Θεόφιλος Σιχλετίδης  εύστοχα και πετυχημένα από καλεί το παλιό πολιτικό σύστημα «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας. Βεβαίως αυτό προέκυψε από την αντίληψη που έχουν οι κυρίαρχοι εκφραστές του πολιτικού συστήματος αν όχι από την μεταπολίτευση και μετά , σίγουρα μετά το 1985.

Πότε  ο Βορίδης , πότε ο Βενιζέλος  , πότε ο ένα άλλος κλαίνε και οδύρονται για τη …μπάλα της εξουσίας που τους πήραν οι …κατσαπλιάδες.
Εσχάτως στην πλειάδα των… αξιότιμων  κυρίων και κυριών του παλαιού συστήματος προστέθηκε –οποία έκπληξης-  ο Κώστας Σημίτης με την …περίφημη ρήση του περί «περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας».
Ποιος , ο Σημίτης… να το λέει ο Βορίδης της ακροδεξιάς λες , αυτός  είναι αυτά λέει, να το λέει ο Βενιζέλος  ο βερμπαλιστής  ας πάει στο διάολο, ίσως  έχει και άλλες αγωνίες νομικού ή δικαστικού περιεχομένου, αλλά ο Σημίτης ;
Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Σημίτης, δικηγόρος, καθηγητής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε., επί σειρά ετών πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αντιπρόσωπος του Πειραιά στην Εθνοσυνέλευση στους Κορυσχάδες και γενικός διοικητής Ρούμελης στην κυβέρνηση της ΠΕΕΑ. Η μητέρα του, Φανή Χριστοπούλου, με καταγωγή από το Πύργο Ηλείας, υπήρξε επί χρόνια κορυφαίο στέλεχος γυναικείων οργανώσεων της Αριστεράς και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών. στην αντιδικτατορική οργάνωση «Δημοκρατική Άμυνα», η οποία επτά χρόνια αργότερα συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό και παραπέμφθηκε ερήμην στο Στρατοδικείο για απόπειρα εμπρησμού και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών. Σε αντίποινα συνελήφθη η σύζυγός του, Δάφνη Σημίτη και κρατήθηκε επί δύο μήνες σε απομόνωση. Από το 1970 ο Κώστας Σημίτης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.) ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του. (wiki)
Προφανώς το μήλο δεν μένει κάτω από τη μηλιά πάντα, ενίοτε κυλά και καταλήγει στην αγκαλιά του συντηρητισμού, της αντίδρασης και της ταύτισης με την ακροδεξιά όταν πρόκειται ν υπερασπιστούν την «ιδιοκτησία» τη χώρας, και του κράτος.
Αλλά εκτός των άλλων ο κ. Σημίτης με την ρήση «Περιστασιακοί ένοικοι της εξουσίας», εννοώντας την Δύο (2) φορές εκλεγμένη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ποσοστά στα 40% περίπου δείχνει αυτό που πραγματικά νοιώθει. Βαθειά περιφρόνηση για τα εκατομμύρια των ελλήνων ψηφοφόρων που έκαναν αυτή την επιλογή και περιφρόνησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία , την διεθνή ανυποληψία, την λαμογιά , τη διαφθορά από πάνω έως κάτω του κρατικού μηχανισμού, τη απαξίωση θεσμών, ιδεών και   ανθρώπων.
Επιπλέον ο κ. Σημίτης ευθέως δηλώνει με τη ρήση του «περιστασιακοί ένοικοι της εξουσίας» βαθειά περιφρόνηση στην εκλογική δημοκρατική διαδικασία,  στην ουσία της δημοκρατίας δηλαδή. Και αυτό βέβαια προκαλεί οργή και θλίψη. Οργή γιατί ο κάθε Σημίτης νομίζει ότι η Δημοκρατία πρέπει να είναι στα μέτρα του και του σιναφιού του, και θλίψη για την κατάντια ενός ανθρώπου που διετέλεσε δύο τετραετίες Πρωθυπουργός και, εκ θέσεως, θεματοφύλακας των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Η ρήση περί περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας μυρίζει πανικό και τρόμο μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνει αυτός και η παρέα του «Γκρούεφσκι της Ελλάδας».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: