ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Αιγιάλεια: Ταλαιπωρία των κατοίκων από τα σκουπίδια


Τραγική παραμένει ακόμα η κατάσταση στους δρόμους της Αιγιάλειας από όπου δεν έχουν μαζευτεί οι τόνοι των απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί το προηγούμενο διάστημα.
Μάλιστα όπως ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων της περιοχής, Άκης Μουρίκης, ήδη λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί έχουν αρχίσει να κλείνουν τουριστικά μαγαζιά ενώ διασύρεται και η Αιγιάλειας διεθνώς. 

«Είμαστε ακόμα τα σκουπίδια στους δρόμους. Είμαστε με τα σκουπίδια στις παραλίες κι έρχεται καλοκαίρι. Έχουν αρχίσει να κλείνουν μαγαζιά στην παραλία λόγω των σκουπιδιών. Η βιομηχανία της Αιγιάλειας είναι ο τουρισμός. Έχουν αρχίσει και κλείνουν μαγαζιά. Στην παραλία των Σελιανιτίκων υπάρχει ένας όροφος σκουπίδια δίπλα από το ξενοδοχείο του Κανελλή, το εστιατόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει από τις μύγες και τη δυσοσμία κι έτσι ο άνθρωπος αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του. Αν μπείτε σε σάιτ γαλλικά και αγγλικά θα δείτε τον διασυρμό που έχει υποστεί η Αιγιάλεια. Το μοναδικό ίσως ξενοδοχείο που είχε ξένους τουρίστες στην περιοχή μας το Πάσχα ήταν το Long Beach. Τα λεωφορεία έρχονταν και δεν μπορούσαν να περάσουν από τα σκουπίδια και αναγκάστηκε ο πρόεδρος να κάνει καταγγελία και τα μάζεψαν για να περνούν τα πούλμαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μουρίκης.

Παράλληλα εξηγεί ότι από τις 6 εργολαβίες που είχε φέρει ο Δήμαρχος Αιγιάλειας προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο μόνο οι δύο είναι τελικά εν ενεργεία και μαζεύουν σκουπίδια με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. «Γίνεται πολύ μικρούς ρυθμούς η αποκομιδή των σκουπιδιών. Προς ενός μηνός είχε φέρει έξι εργολαβίες στο δημοτικό συμβούλιο με τις οποίες θα γινόταν η αποκομιδή και είχε υποσχεθεί ότι σε λίγες μέρες θα έχει λήξει η υπόθεση. Μετά έλεγε ότι δεν τα παίρνουν οι υπόλοιποι ΧΥΤΑ, αυτό είναι παραμύθι. Την προηγούμενη εβδομάδα υποχρεώθηκε να πει ότι από τις έξι εργολαβίες λειτουργούν οι δύο. Μετά είπε ότι τα παίρνουν τα σκουπίδια οι υπόλοιποι ΧΥΤΑ», εξηγεί.

Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος του προβλήματος αποτελεί και η απόφαση της δημοτικής Αρχής να μην προβείς στις διαδικασίες παράτασης των συμβάσεων 18 εργαζομένων στον Τομέα Καθαριότητας της Αιγιάλειας με αποτέλεσμα τώρα ο Δήμος να έχει απομείνει, σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο με το πρόβλημα των απορριμμάτων να γιγαντώνεται, μόνο με 7 εργαζόμενους. «Με ποια συνεργία και εργάτες καθαριότητας θα αδειάσει τους κάδους και θα κάνει πλύση και απολύμανση; Την αυτοκριτική τους την έκαναν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι ομολόγησαν ότι είναι ανίκανοι.  Οι διαχρονικοί βαρόνοι των δημοτικών αρχών τα διαχειρίζονταν με μη σύννομο τρόπο. Τους είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν με βάση το νέο νόμο της κυβέρνησης. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει διαχωρισμός στην πηγή, ανακύκλωση κ.α.. Έχουν γαλουχηθεί με άλλου είδους συμπεριφορές, γι’ αυτό ο λαός της Αιγιάλειας θέτει ζήτημα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουρίκης. Τ

έλος αναφορικά με τον πολυσυζητημένο ΧΥΤΑ της Αιγείρας ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από τους κατοίκους και δεν δέχεται σκουπίδια το μέλος της Επιτροπής Αγώνα σημείωσε τα εξής: «Λειτούργησε το 2007 και ήταν να λειτουργήσει μέχρι το 2013 πήρε ένα  χρόνο παράταση κι έκτοτε δεν έχει άδεια. Όλοι έτρεχαν να βγάλουν μια παράταση αδείας που δεν είχε δοθεί και τελικά το 2016 αφού έπρεπε να ενεργοποιήσει τις επιτροπές περιβάλλοντος, και η επιτροπή ρίχνει πρόστιμο 90.000 ευρώ πρόστιμο.

Είτε λειτουργήσει είτε όχι πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης. Έρχεται το 2017 η πολιτεία κάνει νέο έλεγχο και ρίχνει άλλα 70.000 ευρώ πρόστιμο. Και σε μια κρίση αυτοκριτικής ενώ είχαν πει ότι τα σκουπίδια πήγαιναν στα Γιάννενα παραδέχθηκαν ότι πήγαιναν στην Αιγείρα. Και το 1,5εκ. που κόβατε κάθε χρόνο που πήγαιναν. Αυτά πήγαιναν στο δημοτικό συμβούλιο, είναι φοβερά πράγματα. Αυτό που έχει συμβεί είναι μια λαμπρή ευκαιρία για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Στις 31 Μαΐου λήγει η προθεσμία, για τα λεφτά από το ΕΣΠΑ για τις ήπιες μορφές διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ο Δήμος Αιγιάλειας δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει καταθέσει πρόταση. Για κομποστοποιητές, θρυματοποιητές, εάν θέλεις να φτιάξεις πράσινα σημεία κ.α.».


Σύλληψη ατόμου από την Αστυνομία
 
Εναπόθεση έγινε σήμερα τα ξημερώματα κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των κατοίκων και όταν ξημέρωσε, έγινε απόπειρα να περάσει και απορριμματοφόρο ώστε να εναποθέσει κι άλλο φορτίο. 

Εκεί ανέλαβαν δράση κάτοικοι και μέλη της Επιτροπής Αγώνα και μάλιστα το γνωστό μέλος της Επιτροπής κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην είσοδο του ΧΥΤΑ, ώστε να εμποδίσει το απορριμματοφόρο να περάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταφέρθηκαν στο filodimos.gr, κλήθηκε η Αστυνομία και αφού διαπίστωσε το περιστατικό, έγινε προσαγωγή του κ. Οικονόμου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, με κατοίκους της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί απέξω για συμπαράσταση.
Δημοσίευση σχολίου