ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ουρ. Μπίρμπα (ΡΑΠ): «Ναι» στην απλή αναλογική

 

Και

 συνέχιση της διαβούλευσης για «Κλεισθένη Ι»

 
 
 
«Όχι» στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα Κλεισθένης 1» λέει η δημοτική αρχή της Πάτρας, ενώ τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με κοινή τους πρόταση, είπαν «ναι» στην απλή αναλογική, ζητώντας παράλληλα περισσότερη διαβούλευση.
 
«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», Ουρανία Μπίρμπα, η οποία τόνισε ότι «επιχειρείται μια ουσιαστική αλλαγή που θα πρέπει όλη η τοπική αυτοδιοίκηση και ο κόσμος να κάνει τις απαραίτητες προτάσεις για αλλαγές στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Κλεισθένη Ι», ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να αποκατασταθεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια».
 
Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για το Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένη Ι» η δημοτική αρχή εξέφρασε την αντίθεσή της, με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δόθηκε για διαβούλευση, ενσωματώνονται παλιότερα σχέδια όπως ο "Καποδίστριας" και ο "Καλλικράτης" και ταυτόχρονα γίνονται νέες προσαρμογές στην Τοπική Διοίκηση ώστε να απαντούν στις ανάγκες της νέας φάσης του κύκλου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της αναμόρφωσης του αστικού συστήματος. Την ίδια ώρα στήνεται ένα διευρυμένο πλαίσιο αποπροσανατολισμού με αιχμή το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής».
Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα απάντησε στα λεγόμενα του δημάρχου υποστηρίζοντας ότι «δεν δικαιολογείται σήμερα να λέει το ΚΚΕ αποσύρετε τον «Κλεισθένη Ι», γιατί αυτό, που έχει δεν είναι απλή αναλογική. Ποιoς είπε ότι η κυβερνησιμότητα και η αποτελεσματικότητα συνδέεται με αυτά τα συστήματα τα πλειοψηφικά, που νοθεύουν την λαϊκή βούληση και άποψη, που την ψήφο του ενός την κάνουν τρεις, ενώ του άλλου από ένα έως μηδέν».
 
Στην συνέχεια επισήμανε ότι είναι ανάγκη και τα δημοτικά συμβούλια να αποκτήσουν τον ρόλο, που πρέπει, «ως συλλογικά όργανα της πόλης, που εκεί θα αποφασίζετε, και δεν θα είναι προφασισμένο, ας πούμε από τον Περισσό και επειδή έχει μια πλειοψηφία το ΚΚΕ θα το περνά... Η κυβερνησιμότητα η ουσιαστική είναι να ακούς τις απόψεις όλων και να αποφασίζεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοκρατία ποτέ δεν έβλαψε».
 
Και μπορεί η δημοτική αρχή να είπε “όχι” στον «Κλεισθένη Ι», κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Νέα Πόλη», ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» και «Τώρα για την Πάτρα» κατέθεσαν και ψηφίσαν κοινή πρόταση, με την οποία λένε «ναι» στην απλή αναλογική, ενώ για  τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση  και αναφέρονται στο σχέδιο νόμου σημείωσαν ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος συζήτησης προκειμένου οι αλλαγές που θα προκύψουν να μεταρρυθμίζουν θετικά  τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Η δημοτική σύμβουλος ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ παρατάξεων και «είναι αναγκαιότητα να γίνει. Υπάρχουν ζητήματα, έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν, που μπορούμε παρατάξεις με διαφορετικές ιδεολογικές εμπειρίες να συμφωνήσουν για να λύσουν προβλήματα της πόλης και νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Πρέπει να γίνουν προτάσεις και αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, που να εξασφαλίζουν ουσιαστικά και την λειτουργία των παρατάξεων».
Δημοσίευση σχολίου