ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο



Για το  προσχέδιο πορίσματος της εξεταστικής Επιτροπής  για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ (δήλωση Δ. Μπαλωμενάκη)


Αυτό που έγινε κατανοητό σε όλους τους πολίτες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής Επιτροπής είναι ότι:

1. Σε αρκετές περιπτώσεις δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ, ιδίως μετά την έναρξη της κρίσης:

·Παρακάμφθηκαν οι παγιωμένες και αναγκαίες εξασφαλίσεις των Τραπεζών και χαρίζονταν εγγυήσεις σε μη συνεπείς δανειολήπτες.
·Παρακάμφθηκε η ανάγκη παρακολούθησης και ελέγχου της ροής των προϊόντων του δανείου.
·Γίνονταν δεκτές ως αληθείς δηλώσεις, καταφανώς ψευδείς, όπως ότι συγκεκριμένες κρατικές επιχορηγήσεις κομμάτων έχουν εκχωρηθεί σε άλλες Τράπεζες.

2.  Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής που έλαβε συστηματικό χαρακτήρα ήταν να ευνοούνται σκανδαλωδώς και απροκάλυπτα:
-Πρώτον η  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της κρίσης. Στο πόρισμα εντοπίζονται σοβαρές παραβιάσεις της νομιμότητας του δανεισμού εκ μέρους των κομμάτων αυτών με διπλές και τριπλές εκχωρήσεις μελλοντικών κρατικών χορηγήσεων, τις οποίες μάλιστα, εντελώς αυθαίρετα, προσδιόριζαν στο ίδιο ύψος με την περίοδο  πριν την κρίση και ενώ -και αυτό είναι το απολύτως επιλήψιμο- ήδη είχε αρχίσει η εκλογική κατάρρευσή τους.
-Δεύτερον, τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, που επωφελούνταν σκανδαλωδώς με δάνεια που δεν είχαν εξασφαλίσεις,  τα οποία δίνονταν για την εξαγορά μετοχών επιχειρήσεων που ανήκαν ήδη στη δανειοδοτούμενη επιχείρηση ή/και στους ίδιους μετόχους (φαινόμενο «μπάμπουσκα») ή  δίνονταν για αναχρηματοδότηση τόκων, πράγμα που απαγορεύεται.

Για το Κυπριακό

Επαφές του Αλ. Τσίπρα με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, που θα είναι προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Σημεία από τις Δηλώσεις του Ν. Κοτζιά, στην ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Κάθε φορά που συναντώνται οι δύο πλευρές για να συζητήσουν το Κυπριακό, αντί κάποιοι να διαπιστώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και την έλλειψη θέλησης για πραγματική λύση του Κυπριακού -καθότι επιμένει να διατηρήσει τα εγγυητικά της δικαιώματα - επιρρίπτουν τις ευθύνες σε εμένα. Τη μια ότι τάχα παραιτήθηκα, την άλλη ότι τάχα δε θα με στείλουν ξανά, θα με τιμωρήσουν… Αυτά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα πράγματα προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην απαράδεκτη στάση που κρατούν ορισμένες πλευρές στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό. 

Για την κατάσταση της οικονομίας (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Παπαδημητρίου)

Η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας είναι γεγονός, δεν είναι πρόβλεψη. Συγκεκριμένα:

·αύξηση 1,8% στο πραγματικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2016
·αύξηση 12,6% στον όγκο των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου (ιδιωτικές επενδύσεις)
·αύξηση 10,2% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, παράγοντας πλεόνασμα στις τρέχουσες συναλλαγές για πρώτη φορά από το 1948
·αύξηση 5,1% στην ιδιωτική κατανάλωση σε ετήσια βάση σε πραγματικούς όρους οικονομίας το ίδιο διάστημα
·αύξηση 228% στις ξένες άμεσες επενδύσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου από 703 εκατ. το 2015 σε 2,303 δισ. το 2016
·αύξηση της απασχόλησης κατά 232.000 άτομα από το 1ο τρίμηνο του 2015 έως το 3ο τρίμηνο του 2016, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε αντίστοιχα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από 26,6% σε 22,6%
·άνοδος 2,3% σε ετήσια βάση του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στο 11μηνο 2016 έναντι 0,5% την αντίστοιχη περίοδο του 2015
·άνοδος στις 94,6 μονάδες του δείκτη οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ τον Δεκέμβριο, από 92,4 μονάδες τον Νοέμβριο. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τις τηλεοπτικές άδειες (σημεία από τη συνέντευξη του Λ. Κρέτσου)

- Το θέμα της πολυφωνίας δεν είναι μόνο αριθμητικο, αλλά να είναι βιώσιμα και τα σχήματα, να μπορούν να είναι ανεξάρτητα από την εκάστοτε πολιτική αλλά και τραπεζική ηγεσία.
- Με την νέα απόφαση του ΣτΕ, καταγράφεται ότι όντως ο διαγωνισμός ήταν άκυρος αλλά αναγνωρίζεται ότι τα κανάλια λειτουργούν παράνομα και πρέπει να υπάρξει τάχιστα διαδικασία αδειοδότησης με νέο διαγωνισμό.
- Ο νέος διαγωνισμός που θα κάνει το ΕΣΡ θα πρέπει να μεγιστοποιεί το αντίτιμο για το Δημόσιο. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τα ΕΠΑΛ (ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας)

Σχετικά με τη με ημερ. 13/1/2017 ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα ΕΠΑ.Λ., το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων διευκρινίζει με απόλυτο τρόπο ότι από την εφαρμογή της Υ.Α. 103539/Δ4/24-6-2016 δεν προκύπτει ούτε είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ το κλείσιμο τμημάτων Τομέα ή Ειδικότητας σε ΕΠΑ.Λ. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τη συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη (δήλωση Αλέκου Φλαμπουράρη)

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις που αντιμάχονται τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους διαψεύστηκαν. Η απόφαση του δικαστηρίου που επικυρώνει τη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου, όπως είχα τονίσει πριν από 15 μέρες, εκδόθηκε. Έτσι κατοχυρώνονται όλοι, δηλαδή εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, προμηθευτές. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη με όλες τις δυνάμεις της, να στηρίξει κάθε υγιή προσπάθεια που συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναθέρμανση της οικονομίας.

Για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ (ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας)

Στο πλαίσιο εκστρατείας πανελλαδικών ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), χθες Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι, με στόχευση σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.  Συνολικά εντοπίστηκαν 292 παραβάσεις, που αφορούσαν: 11 εργαζομένους που εργάζονταν πλήρως ανασφάλιστοι, 248 που εργάζονταν εκτός δηλωμένου ωραρίου και 33 που αφορούσαν άλλες παραβάσεις τις εργατικής νομοθεσίας. 179 επιχειρήσεις κλήθηκαν σε παροχή γραπτών εξηγήσεων για την τυχόν επιβολή κυρώσεων, επιπλέον των περιπτώσεων που επιβλήθηκαν πρόστιμα κατά δέσμια αρμοδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: