ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η επιτυχία τριών στόχων, επιθυμία της Έφης Αχτσίογλου


Η υπουγός Εργασίας Έφη Αχτσίογλου και ο ΓΓ του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος απάντησαν στα ερωτήματα τα οποία έθεσαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, που συζήτησαν μαζί τους στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πάτρα.



Η Υπ. Εργασίας εξομολογήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, παρουσία μελών και φίλων

«Όσο δεν αντιμετωπίζουμε την ανεργία και την αδήλωτη εργασία, θα έχουμε πρόβλημα στο Ασφαλιστικό» είπε η Έφη Αχτσίογλου.
Ακόμη  τόνισε ξανά για τις συντάξεις, ότι: «Η προσωπική διαφορά, το επιπλέον, που προκύπτει από τον επανα-υπολογισμό, θα αποδίδεται στον συνταξιούχο».
Κύριος στόχος της υπουργού  Έφης Αχτσίογλου, όταν θα αποχωρήσει από το Υπ. Εργασίας, είναι να έχει αφήσει το στίγμα της με την ολοκλήρωση τριών καυτών ζητημάτων:
1ον. Να έχει τελειώσει και ξεδιαλύνει η παραχώρηση των εργατικών κατοικιών, που επί σειρά ετών μέχρι σήμερα  ταλαιπωρεί μία μεγάλη κατηγορία πολιτών.
2ον. Να έχει εξαπλωθεί το πρόγραμμα κατά της φτώχειας σε όσους πολίτες που το έχουν ανάγκη.
3. Να έχει λύσει το ζήτημα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης διαρκείας στους Δήμους, που επί της ουσίας αποτελεί μηχανισμό ομηρείας και χρόνιων πελατειακών σχέσεων ης κάθε κυβέρνησης.
Αυτά ακούστηκαν χθες, Τρίτη 17-1-2017, στον 5ο όροφο της αίθουσας συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, όπου συνήλθε πλήθος μελών, αλλά και φίλων, από τον συνδικαλιστικό χώρο, για να συζητήσουν με την υπουργό Εργασίας Έφη  Αχτσίογλου και να καταγγείλουν στον Γ.Γ. του ΣΕΠΕ Νάσο Ηλιόπουλο, την απαράδεκτη κατάσταση επιχειρήσεων, που αναλαμβάνουν δημόσιο έργο, αλλά διατηρούν εργαζόμενους με μπλοκάκια, αντί να τους ασφαλίζουν και να τους μισθοδοτούν.
Καταγγελία, που αναφέρονταν σε ιδιωτικά τεχνικά γραφεία, αλλά και στην Ολυμπία Οδό, που έχει αναλάβει δημόσιο έργο. Και τούτα προκάλεσαν την έκρηξη της Υπουργού και του ΓΓ του ΣΕΠΕ, που ομολόγησαν την ανάγκη ενίσχυσης του σώματος της Επιθεώρησης Εργασίας με άτομα, μα και την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης του φαινομένου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι  δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε την ανάγκη τοποθέτησης κομάντο στο Σώμα και τηλεοπτικά σποτ με μπόνους για δήλωση της αδήλωτης εργασίας!
Κι ενώ ακούστηκε λόγος για διαφθορά στο σημερινό ΣΕΠΕ και αντεργατικές πρακτικές σε ορισμένες Τράπεζες, προτάθηκαν μέτρα, που θα επιβάλλουν την απαγόρευση λήψης έργου από επιχείρηση που δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία.
Ακούστηκαν δε, από τον ΓΓ του ΣΕΠΕ Νάσο Ηλιόπουλο, εφιαλτικά νούμερα για την ανασφάλιστη εργασία, που προκαλούν ρίγη, όπως ακόμη ότι 2 στους εκατό  εργαζόμενους πληρώνονται με μπλοκάκι και το ύψους της εργασίας που ασκούν αφορά το 40% του συνολικού όγκου!
Ωστόσο στους προβληματισμούς των παραβρισκόμενων, προστέθηκε και αυτός της Υπουργού, που εμμέσως έδειξε τις προθέσεις της, καθώς η αποκόμιση εμπειριών και συμπερασμάτων έρχεται από την πορεία της στο κατώτερο επίπεδο επαφής με τους εργαζόμενους, που εν προκειμένω για την Πάτρα και την Αιτωλοακαρνανία ήταν σημαντική, ενώ για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ήταν αποκαλυπτική. Πρώτη φορά Υπουργός Εργασίας επισκέπτεται τα εργατικά κέντρα για να έλθει σε επαφή με τις διοικήσεις τους, αντί να τις προσκαλεί για... δημόσιες σχέσεις στο υπουργείο του!
Αναφορά σε ασφαλιστικό και συντάξεις
«Όσο δεν αντιμετωπίζουμε την ανεργία και την αδήλωτη εργασία, θα έχουμε πρόβλημα στο Ασφαλιστικό» είπε η Έφη Αχτσίογλου.
Ακόμη  τόνισε ξανά για τις συντάξεις, ότι: Η προσωπική διαφορά, το επιπλέον, που προκύπτει από τον επανα-υπολογισμό, θα αποδίδεται στον συνταξιούχο. Δεν θα περικόπτεται, όπως εσκεμμένα προπαγανδίζουν τα συστημικά ΜΜΕ. Εάν υπερβαίνει η προσωπική διαφορά το 20%, θα αποδίδεται στον συνταξιούχο το ένα δεύτερο από αυτό.       

Κατάμεστη κόσμου, ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του 5ου ορόφου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: