ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αποκάλυψη στη χθεσινή συνάντηση του Υπ. Εργασίας

Η Πάτρα μπορεί να καμαρώνει γιατί επί κυβέρνησης της Αριστεράς, πρωτοπορεί στο διώξιμο των τρωκτικών της καθαριότητας των νοσοκομείων, με τα οποία τρωκτικά υπήρξε διαπλοκή που τα διατηρούσε στη θέση που τα είχαν ορίσει, οι Σαμαροβενιζέλοι κια τα τσιράκια τους!



Έτσι ξεβρόμισε
ο «Άγιος Ανδρέας»

ΤΟ ΠΡΟΓΓΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ «ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΆΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. «ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ, ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ» ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΣΕΠΕ, ΕΝΩ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΑΤΕΝΕΥΣΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Είναι απίστευτο, αλλά όμως αληθινό. Μία καταγγελία, που ξεκίνησε από την Πάτρα, έφθασε στο Υπ. Εργασίας και άλλαξε όλον τον καταστατικό χάρτη των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου με την καθαριότητα στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του κλιμακίου του Υπ. Εργασίας, με τους αριστερούς εργαζόμενους του συνδικαλιστικού χώρου της Πάτρας, αλλά και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από το ΕΑΜ και άλλες παρατάξεις, στα γραφεία του 5ου ορόφου του κόμματος, ο ΓΓ του ΣΕΠΕ, του γνωστού Σώματος Επιθεώρησης  Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, αποκάλυψε με τον πιο απλό τρόπο, κάτι που πολλοί λίγοι γνώριζαν.

Το πρόγγιγμα των εργολάβων καθαριότητας «στα νοσοκομεία της χώρας ξεκίνησε από την Πάτρα. Από το νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» και ακολούθησαν τα υπόλοιπα νοσοκομεία. «Με την συμβολή, βέβαια της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο ΓΓ, ενώ έφερε ως επιβεβαίωση την παρουσία του βουλευτή Αχαΐας Κώστα Σπαρτινού, ο οποίος συγκατένευσε στα λεγόμενα του Νάσου Ηλιόπουλου, που όπως υπενθύμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, είναι μέλος της Π.Γ. του Κόμματος και αυτό δεν είναι άνευ σημασίας!

«Έφθασε στο υπουργείο το ζήτημα, το εξετάσαμε και αφού το λάβαμε υπόψη, προχωρήσαμε αμέσως στην αποπομπή των ιδιωτών, παρέχοντας το δικαίωμα στους διοικητές των νοσοκομείων να προσλαμβάνουν καθαρίστριες με απευθείας συμφωνίας τους με το ίδρυμα» είπε ο ΓΓ του ΣΕΠΕ, που υπενθύμισε ότι πλέον με νόμο καλύπτονται οι συμβάσεις καθαριστριών με τα νοσηλευτικά ιδρύματα, για να αποκλεισθεί η επιστροφή των ιδιωτών και να αποκρουστούν οι τυχούσες δικαστικές προσφυγές τους.

Φυσικά κάποια ζητήματα για να αναδειχθούν χρειάζονται οι άνθρωποι που τα ζουν. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές για όποιον επιθυμεί να μας συναντήσει. Προσπαθούμε η διαμεσολάβηση με τους εργαζόμενους για την επίλυση των προβλημάτων τους, να γίνεται στο όσο πιο χαμηλό επίπεδο είναι δυνατόν, είπε.

Και συμπλήρωσε: Όσοι παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο ελέγχονται και για να συνεχίσουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους έναντι του προσωπικού τους, είπε ο ΓΓ, θέτοντας το γενικό πλαίσιο συνεργασίας ιδιωτών-δημοσίου.

Μετά από αυτά ίσως η αντίθεση που ξέσπασε μεταξύ ο γνωστού εργατοπατέρα του νοσοκομείου και της ΠΟΕΔΗΝ, να ήταν αποτέλεσμα «ψύλλων» που έφθασαν στα αυτιά του! Και που δυστυχώς πλήρωσαν  την οργή του οι καθαρίστριες, που δεν είναι μέλη του εργασιακού σωματείου «Ιπποκράτης» με τους γνωστούς αντεργατικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εκστόμισε εις βάρος τους, επειδή μία εξ αυτών χάρισε ανθοδέσμη στον υπουργό που πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να δει από κοντά την κατάσταση κια να εξαγγείλει ότι επίκειται η παράδοση του εφταώροφου κτιρίου, που είχε χτυπηθεί από τον σεισμό και επί εννιά χρόνια επισκευάζονταν, ως άλλο γεφύρι της Άρτας!

Και εδώ προσέξτε κάτι ακόμη:

Στη δικαιοσύνη για την προστασία των εργαζομένων στο ΓΚΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας (μελών του «Ιπποκράτη») προσέφυγε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του «Ιπποκράτη» στις 12 και 15 Ιανουαρίου σημειώθηκαν δύο ακόμα περιστατικά επιθέσεων, που επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού.

Τα τελευταία συμβάντα αφορούσαν στην περίπτωση τραυματία τροχαίου, συγγενείς του οποίου, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος των εργαζομένων, επιτέθηκαν, αρχικά σε όσους βρήκαν μπροστά τους στα ΤΕΠ κατά τη μεταφορά του τραυματία εκεί και εν συνεχεία προσπάθησαν να μπουν στην εντατική.

Νωρίτερα το Σωματείο πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία για να ζητήσει τη δίωξη όσων πραγματοποιούν επιθέσεις στο προσωπικό και προκαλούν φθορές στον χώρο.

Λες και αυτά δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Απλά. η εξήγση είναι ότι σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του υφυπ. Υγείας Πολάκη, διότι λέει τον προσέβαλε με τις καταγγελίες του ο αράθυμος Σφακιανός υπουργός, που «έχει ράμματα για τη γούνα» του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: