ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Α. Ριζούλης: Θα προχωρήσει η καταγραφή ζημιών ΕΛΓΑ




 
Την διαβεβαίωση ότι η καταγραφή και η όλη διαδικασία των αποζημιώσεων των αγροτών από τις καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος χιονιάς θα προχωρήσουν κανονικά έδωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.
 
Ο κ. Ριζούλης παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα χρόνιο ζήτημα με το ποσό που λαμβάνουν οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ όμως αυτό δεν θα επηρεάσει την καταγραφή, εκ μέρους τους των ζημιών της παραγωγής. Όπως εξήγησε το ένα δεν συνδέεται με το άλλο και αποδίδει τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σε «σπέκουλα».

«Συνδέονται εντελώς τεχνητά και αυτή την εποχή κάποιοι σπεκουλάρουν απέναντι στους παραγωγούς εμφανίζοντας ένα πρόβλημα που υπάρχει δηλαδή των καταστροφών από την κακοκαιρία, και των αποζημιώσεων που πρέπει να πάρουν οι παραγωγοί, θέλοντας μα τους δείξουν ότι υπάρχει ζήτημα στην κυβέρνηση με το πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις τους. Ο ΕΛΓΑ έχει ήδη βγάλει κάλεσμα στους παραγωγούς να δηλώσουν τις ζημιές τους. Υπάρχει λοιπόν η διαδικασία μέχρι τέλος του Γενάρη να κάνουν δηλώσεις τους για έλεγχο. Από εκεί και πέρα αμέσως, τον Φλεβάρη, θα βγουν οι ελεγκτές. Εφόσον υπάρχει το πρόβλημα αυτό με τους ελεγκτές θα μπορέσουν να βγουν έξω;

Καταρχάς ο ΕΛΓΑ έχει το προσωπικό, το έκανε και τον Σεπτέμβριο, που βγήκε και τους έκανε τους ελέγχους. Επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα ο κεντρικός ΕΛΓΑ θα πάρει πρόσθετο προσωπικό, υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο, ώστε να υπάρχει προσωπικό. Άρα οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ήσυχοι όσον αφορά το πώς θα πιστοποιηθούν οι ζημιές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζούλης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότησης για όσους έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ ή βρίσκονται σε ρύθμιση, είναι εξασφαλισμένη.

«Υπάρχουν δηλαδή τα χρήματα, επομένως όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται και κυρίως από κόμματα και βουλευτές στην περιοχή έχουν το νόημα της σπέκουλας. Ακούσαμε επίσης ότι δεν βγήκαν ακόμα οι εκτιμητές για να διαπιστώσουν τις ζημιές. Μα πώς θα βγει εκτιμητής εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις από τους αγρότες;», σημείωσε.

Παράλληλα εξήγησε ότι για τους παραγωγούς που δεν έχουν πληρώσει ΕΛΓΑ δεν μπαίνουν στην ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους που έχει να κάνει με ΠΣΕΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν θα μείνουν εκτός απλά θ’ αργήσει περισσότερο η αποζημίωσή τους. «Γι’ αυτό, το ξέρω ότι είναι ζόρικο αλλά πρέπει οι αγρότες  να φροντίζουν για την ασφάλιση της παραγωγής του», συμπλήρωσε ο κ. Ριζούλης.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι οι εκτιμήσεις για τις ζημιές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου έχουν γίνει και σιγά-σιγά ανακοινώνονται τα σχετικά αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: