ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΥΑΠ: Πολιτικές Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Αναλγησίας

Ένα από τα σοβαρότερα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των Πατρινών είναι η διαχείριση του νερού από τη ΔΕΥΑΠ. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση των τελών και δωρεάν παροχή νερού για τους οικονομικά ανήμπορους συμπολίτες μας, πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα μετά την
παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου, δημιουργήθηκαν ισχυροί πολιτικοί τριγμοί με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα, η ΔΕΥΑΠ να παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη. Είναι γνωστό ότι ο κ. Δημαράς κρατά τη θέση του προέδρου χωρίς όμως ουσιαστικά να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουμε καθημερινά είτε με διαρροές νερού, είτε με συχνές διακοπές, είτε με τα τιμολόγια. Η αντιδημοκρατική τακτική της δημοτικής αρχής υλοποιείται και στη ΔΕΥΑΠ, καθώς δεν εφαρμόζεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μείωση των τελών στην περιοχή Σαραβαλίου.

Εξίσου, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας είναι και η πολιτική που ακολουθεί σε σχέση με τα έργα υποδομών. Το δίκτυο αποχέτευσης στις περιοχές Ρίου- Αγίου Βασιλείου κλπ. ακόμα και όταν ολοκληρωθεί, δεν θα λειτουργήσει, καθώς ο βιολογικός της Πάτρας δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα επιπλέον λύματα. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της παραλίας Μποζαϊτίκων, ένα μεγάλο μέρος της συνοικίας παραμένει χωρίς αποχέτευση και μάλιστα αφορά την περιοχή δίπλα στη θάλασσα. Τα αποτελέσματα γνωστά και επικίνδυνα για την ποιότητα του θαλασσινού νερού.

Στην ίδια περιοχή τις τελευταίες μέρες προέκυψε ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα. Η ΔΕΥΑΠ κατασκευάζει αγωγό όμβριων και παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για την ποιότητα του έργου, για την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων (ο αγωγός θα εξείχε τόσο στην παραλία όσο και στη θάλασσα δημιουργώντας ένα τσιμεντένιο φράγμα) και για τις αρνητικές επιδράσεις σε μια παραθαλάσσια περιοχή που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους κατοίκους βεβαιώνοντας τους για τη νομιμότητα των εργασιών και εμπαίζοντάς τους, αποδίδοντάς τους αντιπολιτευτικά κίνητρα. Χρειάστηκε η παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών της αιρετής Περιφέρειας για να σταματήσει ένα έργο σημαντικά επιζήμιο για το περιβάλλον.

Η πολιτική λοιπόν, που χαράσσεται και υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΠ αφενός, δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα (το έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει) αφετέρου, στοχεύει στην εσπευσμένη και κακοσχεδιασμένη εκτέλεση έργων έτσι ώστε προεκλογικά να χρησιμοποιηθούν από τη δημοτική αρχή ως αποδείξεις της θητείας της.

Απόστολος Βανταράκης
Ήρα Κουρή
Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: