ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Από το αντάρτικο, στη σφαγή των συντάξεων

Βρούτσης και Στουρνάρας, οι μεγάλοι του έθνους σφαγείς, με τις «στοχευμένες παρεμβάσεις».


Της ΒΙΚΥΣ ΣΑΜΑΡΑ
(v.samara@eleftherotypia.net)

Οι μάσκες έπεσαν. Επειτα από μία εβδομάδα δήθεν αντάρτικου της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, με «κόκκινες γραμμές» σε νέα μέτρα, αποκαλύπτεται ότι εξετάζει νέες περικοπές σε συντάξεις, με το μανδύα των «στοχευμένων παρεμβάσεων» και με την επιδοκιμασία της Κομισιόν. 
 
Το μέγαρο Μαξίμου σιγά σιγά επιχειρεί να μαζέψει τα επαναστατικά λάβαρα και να διαχειριστεί καθαρά επικοινωνιακά τον αντίκτυπο από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προχθές και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση χθες περί κατάργησης των εξαιρέσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικότερα για ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΑΕΕ. 

Η ομολογία αυτή της κυβερνητικής διγλωσσίας προκάλεσε αίσθηση και το ερώτημα στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κατά πόσον θα κληθούν τελικά να ψηφίσουν νέα μέτρα, αλλά και κατά πόσον αυτά δεν θα αγγίζουν τις κύριες συντάξεις και δεν θα έχουν ουσιαστικά οριζόντια λογική. 

Βενιζέλος κατά Στουρνάρα

Τον «κακό Στουρνάρα» άδειασε όμως, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ειδικότερα, σε σχετικό ερώτημα κατά τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτε που δεν συνιστά απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης». 

Το παιχνίδι αυτό της κυβέρνησης, με τον «ανένδοτο» κατά της τρόικας, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις να «περάσουν» πιο εύκολα στην κοινωνία και τη Βουλή, προκαλεί δυσαρέσκεια στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σχολιάζουν απαξιωτικά τους λεκτικούς λεονταρισμούς του μεγάρου Μαξίμου προς εσωτερική κατανάλωση. 

Ντόρα κατά Μπαλτάκου

Οι νέες δηλώσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος προχθές σήκωσε τους τόνους έναντι της τρόικας και δεν απέκλεισε εκλογές λόγω «ατυχήματος», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός, μιλώντας στο «Σκάι», κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβάλει στον κ. Μπαλτάκο σιωπητήριο, σχολιάζοντας ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου πρέπει να αποφεύγει πολιτικές δηλώσεις. 

Τόνισε επίσης: «Εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως "όπλο" τις εκλογές, κάνει λάθος». Επανέλαβε όμως ότι πρέπει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πολιτικά για ουσιαστική διόρθωση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ότι οι εταίροι πρέπει να λύσουν το ζήτημα του χρέους άμεσα και όχι μετά τις ευρωεκλογές, ότι χρειάζεται άμεση μείωση της φορολογίας, και άφησε αιχμές κατά της τρόικας, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω τον Ιούλιο πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό και τον Σεπτέμβριο να έχουμε. Είναι παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δύο χρόνια». 

Στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ εν τω μεταξύ σχολιάστηκε το γεγονός ότι από τη μία ο κ. Στουρνάρας δηλώνει πως το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο και από την άλλη ο κ. Μπαλτάκος καταγγέλει πως Μνημόνιο και τρόικα είναι μελανή σελίδα της χώρας. 

Πέρα από το θέατρο του παραλόγου στο εσωτερικό με την «αντίσταση» στην τρόικα, στο εξωτερικό η κυβέρνηση ενδιαφέρεται κυρίως να περάσει τη γραμμή πως η Ελλάδα δικαιούται ύστερα από τόσες θυσίες και μετά την τήρηση των υποχρεώσεών της να ζητά την ανταπόκριση των εταίρων της στη δική τους δέσμευση για ελάφρυνση των βαρών του δημόσιου χρέους. Τη θέση αυτή επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, από τη Νιρεμβέργη, όπου πραγματοποιείται η 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: