ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εις ερχόμενην Παρασκευήν τα σπουδαία για το κουτούπωμα του μικρού Καρναβαλικού θησαυρού

Από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.


Αυτά, αν και οι πληροφορίες λένε πως το υπόλοιπο εμφανίστηκε περιφερόμενο σε κουτάκι με πλαστική σακκούλα

Ο κύριος Τρίγγος, τον οποίο είχε προτείνει στον Γ. Δημαρά για την θέση του επικεφαλής της Καρναβαλικής Επιχείρησης Πάτρας ο τέως Πρόεδρος Ηλίας Γρηγόρης, πριν την παραίτησή του, αναλαμβάνει προσωρινά τα ηνία της προεδρίας, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Δημαρά.

Ο Χάρης Καρκούλιας.
Σε 15 με 20 ημέρες αναμένεται να καλυφθεί η θέση του παραιτηθέντος προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς στη συνεδρίαση του Σώματος, που ήταν συνέχεια της διακοπείσας την π. Παρασκευή. 

Μέχρι τότε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Τρίγκος θα ασκεί χρέη προεδρεύοντος. Παρών στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο εξωτερικός λογιστής ο οποίος ενημέρωσε από την πλευρά του το Δ.Σ σχετικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει ως προς την οικονομική διαχείριση. Παρών επίσης, αλλά με ιδιαίτερα περίεργο τρόπο ήταν και το… πουγκί της Καρναβαλικής Επιχείρησης, με το υπόλοιπο από την αφαίμαξή του. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος επεσήμανε:


«Αν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται το Καρναβάλι που έχει θιγεί με αυτόν τον τρόπο, έστω και αν έξω από την πόλη έχει μεγαλύτερο κύρος τον τελευταίο καιρό, το Σώμα αποδέχεται μια έξω από τους Δημοτικούς Συμβούλους πρόταση και να αναλάβει μια προσωπικότητα εκτός της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα». Μέχρι τότε ο αντιπρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού ο κ. Τρίγγος με τη βοήθεια των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, να ασκήσει τα καθήκοντα» τόνισε ο κ. Δημαράς.

Για παιδαριώδη και αφελή τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του Καρναβαλικού Οργανισμού έκανε λόγο ο  Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κατά την αρχική του εισήγησή του.

Χαρακτήρισε διάτρητο τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο κ. Καρκούλιας τα χρήματα, όμως επεσήμανε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ούτε δικαστήριο ούτε η δικαιοσύνη για να κρίνει κάποιον αν είναι ένοχος ή όχι.

Μόλις ξεκίνησε η επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για το έλλειμμα στο ταμείο του Καρναβαλικού Οργανισμού που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, ζήτησε να ξαναμπεί το ταμείο της κοινωφελούς οργάνωσης στη νόμιμη λειτουργία του. Για να συμβεί αυτό πρέπει να οριστεί νέος πρόεδρος, να του εκχωρηθούν οι σχετικές αρμοδιότητες, να γίνει καταμέτρηση του ταμείου, και στη συνέχεια να γίνει παράδοση-παραλαβή με πρωτόκολλο.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ευθύνες στον δήμαρχο επέρριψε στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Πελετίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Δημαρά, είπε «Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθη είσαι αδιόρθωτος».

Πολιτικές ευθύνες στον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά για την κατάσταση στον Καρναβαλικό Οργανισμό, επέρριψε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κατσικόπουλος στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Εγώ αν ήμουν στη θέση του Δημαρά θα είχα παραιτηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσικόπουλος.

Επίθεση στον Δήμαρχο, για το γεγονός ότι δεν είχε ιδέα για τα όσα συνέβαιναν στον Καρναβαλικό Οργανισμό, εξαπέλυσαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο Α. Τζουραμάνης κάλεσε τον Δήμαρχο να παραιτηθεί.

Την πολιτική ευθύνη για τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του Οργανισμού του Καρναβαλιού, ανέλαβε ο παραιτηθείς πρόεδρός του Χάρης Καρκουλιας, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Καρκούλιας διάβασε προς το Σώμα μια επιστολή – απολογισμό του έργου του στον Οργανισμό, ενώ για το έλλειμμα παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα τα οποία θα ερευνήσουν το όλο θέμα.

Ο κ. Καρκούλιας στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να διευκολύνει τη συζήτηση του θέματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Καρκούλια, τόσο από την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όσο και από μέλος του Δ.Σ., ενώ ο Δήμαρχος δεν πρότεινε αντικαταστάτη.

Το μυστηριώδες χρηματοκιβώτιο της πλαστικής σακκούλας

Νωρίτερα, εμφανίστηκε έξω από το χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου ο Διευθυντής του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ορέστης Σκαλτσάς, με ένα "κουτί", το οποίο υποτίθεται ότι ήταν αυτό στο οποίο φυλάσσονταν τα χρήματα.

Ωστόσο, ο κ. Σκαλτσάς δεν μπήκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Πώς βρέθηκε το ταμείο του Οργανισμού, να κάνει βόλτες σε πλαστική σακούλα στα χέρια του Διευθυντή του Οργανισμού Ορέστη Σκαλτσά και να μην μπαίνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το μικρό χρηματοκιβώτιο μετακόμισε με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού που συνεδρίασε πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο απόντος του Χάρη Καρκούλια. Το Δ.Σ. αποφάσισε να μην μείνει στον καρναβαλικό Οργανισμό το Ταμείο διότι υπάρχει κίνδυνος διάρρηξης καθώς το κτίριο δεν είναι ασφαλές.

Αποφασίστηκε λοιπόν να μεταφερθεί στο Δήμο, στο χρηματοκιβώτιο ασφαλείας. Και για να γίνει αυτό έπρεπε να δοθεί το κλειδί του χρηματοκιβωτίου του Δήμου μετά από συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Βαφέα ο οποίος βρισκόταν στο Συμβούλιο, καθώς είχε ήδη ξεκινήσει η συνεδρίαση πριν τελειώσει αυτή του Δ.Σ. του Οργανισμού. Κάπως έτσι βρέθηκε ο κ. Σκαλτσάς με το ταμείο στο χέρι.

To χρηματοκιβώτιο δεν μπήκε καν στην αίθουσα και δεν ετέθη, παρά τις φήμες, θέμα να το ανοίξουν ή όχι.

Oι ίδιες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το κλειδί του χρηματοκιβωτίου έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται!!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ











(Πηγή thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: