ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμάζουν Σημίτη για να σώσουν τα κομμάτια της διαλυμένης κεντροαριστεράς, προς δεξιά κατεύθυνση!

Χωρίς σχόλια.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

«Για πρώτη φορά από το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974 δημιουργείται μία ευρεία κίνηση της κοινωνίας των πολιτών: 58 καθηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί ίδρυσαν την "Κεντροαριστερή Συμμαχία", η οποία θέλει να είναι υποψήφια στης ευρωεκλογές και δημοτικές
εκλογές της επόμενης χρονιάς», σημειώνει το περιοδικό Der Spiegel.

Έτσι οι Γερμανοί βαρώνοι της ενημέρωσης ετοιμάζουν τον γερμανοθρεμμένο Σημίτη για να σώσουν τα κομμάτια της διαλυμένης κεντροαριστεράς, αλλά προς δεξιά κατεύθυνση! Παράλληλα λανσάρουν Μπίστη της ξαναζεσταμένης σούπας του κρυφοΠΑΣΟΚικού συστήματος, μήπως φαλκιδεύσουν πρόσωπα από την ευρύτερη αριστερά, που κατά πως δείχνουν οι οιωνοί, συντριπτικό ποσοστό της έχει κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Ο Νίκος Μπίστης, -γράφει το περιοδικό- πάλαι ποτέ υφυπουργός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των εμπνευστών της Κίνησης, επιθυμεί να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο μεταξύ του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνώντων δεξιών συντηρητικών».

Φυσικά παραλείπει ότι η διαδρομή του εν λόγω έχει τερματίσει όλους τους πολιτικούς σταθμούς της χώρας, από το ΚΚΕ, την ΕΑΡ, τον ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και ουκ έστιν αριθμός όσον αφορά προς τα που ακόμη θα πλεύσει, αφού είναι δεδομένο ότι η κίνηση των «58» κινείται εκτός προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στον λαό. Άλλωστε απέναντι στην κίνηση των «58» βρίσκεται η κίνηση των «75» του Καρχιμάκη.   

Εντούτοις, όπως σχολιάζει το Spiegel, «σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλά μικρά κόμματα, τώρα θα μπορούν να έχουν ένα νέο «σπίτι» στην κίνηση των «58».

«Η πλατφόρμα μπορεί να "βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο"», ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Σημίτης, τη δήλωση του οποίου φιλοξενεί το περιοδικό. Και τούτη η δήλωση μην μας ξαφνιάζει γιατί η κίνηση των «58» δική του προτροπή είναι. Απλώς τώρα βγαίνει δημόσια ο ίδιος ότι δήθεν συμφωνεί και αυτός!

«Ο ίδιος θεωρείται ένας εκ των υποστηρικτών της νέας σοσιαλιστικής-φιλελεύθερης Κίνησης. Μπορούν να ωφεληθούν από αυτόν, αν, όπως λένε, θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2015» προτρέπει το γερμανικό περιοδικό.

Αναγνωρίζει όμως και υποδεικνύει παράλληλα ότι «τώρα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 6% και ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να "καλωσορίσει" την δημιουργία της Κεντροαριστεράς», προσθέτει το περιοδικό.

Δηλαδή ζητά να τεθεί εκτός κυβέρνησης ο Ευ. Βενιζέλος. Τούτο σημαίνει ότι θα αφεθεί από το κόμμα του έκθετος στα φαρμακερά βέλη του Αλ. Τσίπρα, που μιλά για υποβρύχιο σκάνδαλο με υπογραφή Βενιζέλου στο Σκαραμαγκά!

Και το παράδειγμα Τσοχατζόπουλου, για το πόσο εύκολα αποξηλώνονται από το βάθρο τους οι Ολύμπιοι Θεοί του ΠΑΣΟΚ είναι χαρακτηριστικό!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: