ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Την «τιμητική» της είχε η Μαρία Ρεπούση στην παρουσία του νέου βιβλίου του Λεωνίδα Μαργαρίτη για το μνημόνιο!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, εν μέσω μνημονίου, που με ευθύνη των κυβερνώντων διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, από την Εταιρία Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, όπου δόθηκε η δυνατότητα παρουσίας του νέου πονήματος του Λεωνίδα Μαργαρίτη, γνωστού συγγραφέα και αρθρογράφου της ευρύτερης περιφέρειας, από άρθρα του στα έντυπα της ΝΔ Ελλάδος

Για το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Φωνή Βοώντος εν Μνημονίω», που αποτελεί συλλογή 48 άρθρων του, δημοσιευμένα σε εφημερίδες κυρίως της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας, τα οποία αποτελούν χαρτογράφηση των τάσεων της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και ερμηνεία των γενικευμένων αντικοινωνικών συμπεριφορών μίας κοινωνίας που βαυκάλισαν επί χρόνια τα μεγάλα αστικά κόμματα και εντέλει την έριξαν στην σημερινή οικονομική κρίση και κατάπτωση ηθικών αξιών, μίλησαν οι: Φώτης Δημητρόπουλος Φιλόλογος-Συγγραφέας, Σταύρος Ιντζεγιάννης Λογοτέχνης-Δημοσιογράφος, Βασίλης Λάζαρης Kαθηγητής-Ιστορικός Συγγραφέας και Χρήστος Μούλιας Δικηγόρος-Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής. 


Την εκδήλωση συντόνισε ο Λεωνίδας Γ. Καρνάρος, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών.

Βεβαίως από την διεισδυτική ερευνητική ματιά των ομιλητών δεν έλειψαν οι αναφορές στην κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας με τα ξένα δάνεια και τους κρετινισμούς ανιστόρητων του διαδικτύου ή ακόμη και ιστορικών ερευνητών του πνευματικού κόσμου, ο οποίοι αυτοκατατάσσονται στους μοχθούντες για τον δήθεν εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι φτάνουν μέχρι το θεώρημα ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή!

Ευθεία ήταν η αναφορά αυτή, που με πλάγιο τρόπο όμως, κτύπησε το καμπανάκι στην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, με τις βολές του ο Βασίλης Λάζαρης.

Ανάλογα επικριτικές και με διάθεση συμβολής στην επίλυση του ζητήματος της κοινωνικής κατρακύλας, ήσαν οι ομιλίες και των άλλων ομιλητών. Δεν έλειψαν και τα στοιχεία πεσιμισμού και απαισιοδοξίας, για την σημερινή κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα που την κατευθύνουν σε λάθος δρόμο, που εκφράστηκαν από τους ομιλητές, ενώ εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή στο πάνελ των ομιλητών ενός ανθρώπου των γραμμάτων, προερχομένου από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς με τις τοποθετήσεις του, όπως και  η τοποθέτηση  του συγγραφέα που δήλωσε έλλειψη ελπίδας για ανόρθωση  της κοινωνίας!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του συγγραφέα. Ακολούθησαν τα «πηγαδάκια» συζητήσεων, που έδωσαν την ευκαιρία ανάλυση του φαινομένου στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις! Έτσι την τιμητική της είχε η πανεπιστημιακός κα Ρεπούση και τα μνημόνια, που επεβλήθησαν στην χώρα, με ευθύνη των κυβερνήσεων από 2010 κι εντεύθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: