ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δεν θα εκποιήσετε την συνείδησή μας κύριε Υπουργέ



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ
Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων

Σχόλιο για την ημερίδα της 18-10-13 
που διοργάνωσε η πατραϊκή εφημερίδα
«Πελοπόννησος»

Απολύτως σωστή η πρωτοβουλία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του pelop.gr, να οργανώσουν την ημερίδα της Παρασκευής για την ιστιοπλοΐα, την κρουαζιέρα και γενικά τον θαλάσσιο τουρισμό. Πολύ σωστή επίσης η εξαγγελία των υπευθύνων της εφημερίδας, να συνεχίσουν να οργανώνουν θεματικές ημερίδες για διάφορα ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.


Η παρουσία ωστόσο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι ας πούμε της, αρμοδιότερης για το θέμα, Υπουργού Τουρισμού, ήταν απολύτως στοχευμένη και προσαρμοσμένη στο σχέδιο που εδώ και πολύ καιρό κυοφορείται. Ο κ. Υπουργός, έχοντας μάθει απέξω την γεωγραφία του χώρου, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά μεγαλοσυμφερόντων, να ικανοποιήσει τοπικά τσιράκια των συμφερόντων, ήρθε στην πόλη μας, να «εξαγγείλει», το πώς θα εκποιήσει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, το πώς για την «ανάπτυξη», θα μας φυλακίσει για τους επόμενους αιώνες.

Με την απόλυτα κυνική απλότητα του λόγου του, ο κ. Υπουργός είπε: «Το πρόβλημα είναι να απεμπλακούμε από αυτήν την σύμβαση παραχώρησης, για να αναπτύξουμε την παραλιακή ζώνη. Α! Και επειδή η πόλη πρέπει να έχει διέξοδο στην θάλασσα, θα της δώσουμε το κομμάτι Γούναρη-Αγίου Νικολάου!». Ο κ. Υπουργός μας παίρνει 3200 μέτρα και μας παραχωρεί 300! Ο Υπουργός κλέβει την πόλη, κλέβει την αναπνοή της, κλέβει την ομορφιά της, αλλά για τα φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης, πρέπει να ακουστεί ότι παραχωρεί!!

Ο Υπουργός, είχε και την συνηγορία του συμπολίτη Γ.Γ. Τύπου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι καμιά σημασία δεν έχει ποιανού είναι το γκαζόν που θα πατάμε! Παραπλανητική απλοϊκότητα επιπέδου τετάρτης Δημοτικού!

Θα αποδείξουμε πόσο κοντή είναι η « αλήθεια» του κ. Υπουργού;Θα αποδείξουμε ότι η πόλη μπορεί να υπερασπιστεί τα ζωτικά της συμφέροντα; Πως;

Πως όταν ο κ. Δήμαρχος ήρθε και απεχώρησε χωρίς να παρέμβει ενώ μπορούσε, όταν οι παρόντες Βουλευτές κατάπιαν την γλώσσα τους μέσα σε διαχυτικούς εναγκαλισμούς με τα κυβερνητικά στελέχη, όταν αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων ήρθαν και έφυγαν σιωπηλοί;
Δεν θέλουμε κανέναν να αδικήσουμε.

 Ο κ. Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα. Μπορούμε να πούμε ότι το έθεσε με σαφήνεια. Αλλά μέσα στην περιγραφή, εδώ και πολλά χρόνια, ανεκπλήρωτων αναπτυξιακών σχεδίων.Χωρίς την αμεσότητα της απόλυτης προτεραιότητας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Θανάσης Γιανναδάκης, έθεσε το θέμα απολύτως ορθά, με επιστημονική τεκμηρίωση και υπό το πρίσμα των στρατηγικών επιδιώξεων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Παραθέτουμε, την δίλεπτη και «εκτός θέματος», παρέμβαση του υπογράφοντος, στο τέλος της διαδικασίας και ενώ τα μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη αποχωρήσει.

«Κύριε Υπουργέ, ήρθατε στην πόλη μας να μας μιλήσετε δήθεν για μια ανάπτυξη την οποία κανένας μέχρι τώρα δεν σας εμπόδισε να την κάνετε.

 Μας πουλάτε ψεύτικη ευτυχία σε συνθήκες καταστροφής. Καταστροφής των παραγωγικών μέσων της χώρας, απαξίωσης ή μετανάστευσης των παραγωγικών της δυνάμεων. 

Στην πραγματικότητα ήρθατε για να μας αφαιρέσετε το 90% του παραλιακού μετώπου των 3,5 χιλιομέτρων, που το διεκδικούμε σαράντα χρόνια, και το κατακτήσαμε με τους αγώνες μας!

Ποιόν ρωτήσατε κύριε Υπουργέ; Με ποιους διαβουλευτήκατε; Σε ποιους δίνετε εξετάσεις; Και γιατί πιστεύετε ότι θα σας το επιτρέψουμε; 
 
Όχι κύριε Υπουργέ! Οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή και αν έχουμε, ακόμα και την χειρότερη της ιστορίας Δημοτική Αρχή να έχουμε, δεν θα σας επιτρέψουμε να φυλακίσετε την πόλη μας! Ολόκληρος ο λαός της Πάτρας θα είναι απέναντι σας. Γιατί μπορεί να εκποιήσετε τα πάντα, δεν θα σας επιτρέψουμε να εκποιήσετε την συνείδηση μας!».

Πάτρα 20/10/2013

 

www.anypotaktoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: