ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Ουκ εα με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον» στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές της Αχαΐας!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Αν οι εκλογές γίνονταν άμεσα, το ποσοστό μας θα κυμαινόταν ανάμεσα στο 35% και το 40%, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό Star, την π. Δευτέρα το βράδυ, στην οποία δέχτηκε ερωτήματα από το τηλεοπτικό κοινό αλλά κι από τους παρόντες θεατές. 

Σε μία στιγμή μάλιστα, ώρα 2.30΄ προ το ξημέρωμα, αποκάλυψε ο οικοδεσπότης πως έχει λάβει 1500 ερωτήματα μέσω email, για να απαντηθούν από τον Αλ. Τσίπρα. Δήλωσε αδυναμία διαχείρισής τους καθώς θα χρειάζονταν τρία 24ωρα για να ικανοποιηθούν. 

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ενδεχόμενες προβοκάτσιες που θα επιχειρήσουν να εμπλέξουν στελέχη του σε εγκληματικές πράξεις: αυτό που φοβάται, τόνισε, είναι την επικράτηση ακραίων λογικών που κυκλοφορούν στο περιβάλλον Σαμαρά και σπρώχνουν προς τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης προκειμένου να κρυφτεί η γύμνια του κυβερνητικού "success story". 

Φυσικά η αναφορά γίνεται για τους πρωτεργάτες του ακροδεξιού «Δικτύου 21» στο οποίο πρωτοστατούν οι στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης κ.ά. που επιμένουν στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, όπου άκρο θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον παραλληλίζουν με το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ. 

Κάτι για το οποίο αρκετά νουνεχή στελέχη της ΝΔ αντιδρούν. Πρόσφατα ο υπ. Άμυνας Αβραμόπουλος «βγήκε από τα ρούχα του» και δήλωσε δημόσια σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Ε, όχι, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ άκρο. Ο τέταρτος τη τάξει πολιτειακός θεσμός είναι άκρο; Αν δεχτούμε κάτι τέτοιο, είναι σαν δεχόμαστε ότι έχουμε πολιτική και συνταγματική ανωμαλία», πρόσθεσε ο Δημ. Αβραμόπουλος.

 «Δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του κοινού που παραβρέθηκε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, σχετικά με το έλλειμμα ισχυρού πολιτικού ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτυπώνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, με δεδομένη την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική. 

Και η απάντηση περιγραφικά ήταν: Έχω πάψει να εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις, όχι πως θέτω θέμα δεοντολογίας, αλλά όταν το 40 έως 60% των πολιτών αρνείται να πάρει μέρος, πόσο αντικειμενικές μπορεί να είναι αυτές; 

Έθεσε όμως το ζήτημα στην ορθή του βάση: 

«Όταν το διακύβευμα θα είναι με ποια κυβέρνηση θα συνεχίσουμε», τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό, σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως, σε περίπτωση που προκηρύσσονταν εκλογές άμεσα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκέντρωνε ποσοστό ανάμεσα στο 35 και το 40%. Ισχύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραγγέλνει δημοσκοπήσεις για εσωτερική πληροφόρηση της ηγεσίας του και από κει διαπιστώνει; Ή λαμβάνει υπόψη το περιρρέον πολιτικό κλίμα;

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες, δεν θέλει να φτιάξει μια κυβέρνηση που θα είναι αμιγώς ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Αλλά για το περιρρέον κλίμα αξίζει να ρίξει κανείς μία ματιά στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, που πλέον αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από την κυβερνητική εμμονή στην πολιτική των μνημονίων. Βολές δέχεται ο Υπ. Οικονομικών, δυσαρέσκεια εκφράζουν κορυφαίοι προς την πολιτική της καμαρίλας, φαινόμενο σήψης σε ένα μη υγειές κόμμα, για την επιχειρούμενη μετατροπή της ΝΔ σε κακέκτυπο της ΠΟΛΑΝ, φιλοκυβερνητικοί μέχρι χθες δημοσιογράφοι στην καθημερινή αρθρογραφία τους εκφράζουν έντονα την αποδοκιμασία τους για ζητήματα αυτονόητα, όπως η διαμόρφωση υψηλής τιμής στο πετρέλαιο και αναρωτούνται εάν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την τόλμη να αντισταθεί στην τρόικα ακόμη και γι αυτό, τότε… 

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση, που καταγράφεται από αρθρογράφο της έντυπης δημοσιογραφίας, στο thebest:

«Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένει, υποταγμένος στις απαιτήσεις της τρόικα, να στηριχτεί εσωτερικά από ΜΜΕ. Μέχρι σήμερα κάπως τα κατάφερε. Όταν όμως δεν μπορεί να επιβάλει στους δανειστές ούτε τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι σαν να αποδέχεται δημόσια ότι η βάρκα μπάζει νερά. Ήδη τα ΜΜΕ έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το καράβι. Και μεθοδικά "προβάρουν" στο λαό Αλέξη Τσίπρα, φιλοτεχνώντας του Πρωθυπουργικό προφίλ. Και την ίδια ώρα η απάντηση με τα "βραχιόλια" στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν “βγαίνει” για το Μαξίμου. Νομοτελειακά οδηγούμαστε στα "χνάρια" του 2009 οπότε: Κύριε Πρωθυπουργέ, παραδώστε από σήμερα τα κλειδιά του Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα» καταλήγει το άρθρο».

Διαπιστώσεις πολύ πρόσφατες, μόλις του 2009, τότε που τα μεγάλα ΜΜΕ άρχισαν να «παίζουν» Γιωργάκη, που μέχρι πρότινος δεν έκανε ούτε για «έξω φυλάει ρούχα», για να το πω στην ποδοσφαιρική διάλεκτο των παλιών εραστών του αθλήματος! 

Σε αυτόν τον πολιτικό περίγυρο ο ΣΥΡΙΖΑ τις ημέρες αυτές προχωρεί στην ολοκλήρωση του βήματος που έκανε με την διεξαγωγή του Ιδρυτικού του Συνεδρίου. Σε όλη την χώρα συνέρχονται οι  συνελεύσεις των Πολιτικών Κινήσεων για την εκλογή αντιπροσώπων, που λαβαίνουν μέρος στις συνδιασκέψεις του κόμματος με σκοπό την εκλογή αιρετών πλέον Νομαρχιακών Επιτροπών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Στην Αχαΐα οι διαδικασίες αυτές έληξαν την Κυριακή που πέρασε. Την νέα ΝΕ, την περιμένει μέγας φόρτος εργασίας και το σπουδαιότερο, έχει να διαχειριστεί προγραμματισμένες Αυτοδιοικητικές εκλογές και Βουλευτικές εκλογές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν ανά πάσα ώρα. 

Κι αυτά ενώ θα λειτουργεί υπό την καταθλιπτική σκιά των ρέκορμαν που:

Πρώτον, διαμόρφωσαν την απόσπαση του Δήμου στις δημοτικές από τα χέρια του Κατσικόπουλου, που τώρα οδεύει για… λιμενάρχης στα Καλάβρυτα (σημ. δεν έχουν λιμένα στα Καλάβρυτα, αλλά οι ΠΑΣΟΚοι θάλασσα τα έχουν κάνει, όπως σε ολόκληρη την Επικράτεια) και 

Δεύτερον, έφεραν ως επιστέγασμα της πολιτικής του κόμματος, που λειτουργούσε με συνιστώσες -των οποίων ο ΣΥΝ ήταν  η μεγαλύτερη- την αλματώδη άνοδο από το ψυχοφθόρο 4,43% (6.585 ψ.) των ευρωεκλογών του 2009,  στο 21,81% και 41.115 χιλ. ψ., τον Μάιο των βουλευτικών εκλογών, ενώ τον Ιούνιο του 2012 αυτό το αποτέλεσμα εκτοξεύθηκε στο 32,22% και 58.404 ψ.  

Ο Πλούταρχος αναφέρει πως ο Θεμιστοκλής, όταν τον ρώτησαν για την αλλαγή στον τρόπο της ζωής του, ύστερα από την περίλαμπρη νίκη του Μιλτιάδη στον Μαραθώνα, έλεγε: «Ουκ εα με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον»

Δηλαδή πως δεν τον άφηνε να ησυχάσει το τρόπαιο (η νίκη) του Μιλτιάδη (στον Μαραθώνα). Η απάντηση στον Μιλτιάδη ήρθε από τον Θεμιστοκλή με το αποτέλεσμα της μεγάλης νίκης του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το πραγματικά δικό του κατόρθωμα…

Ο νέος Θεμιστοκλής στην Αχαΐα, προς το παρόν, αναζητείται…
________________________
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ της Πάτρας την 18-10-13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: