ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μεταξύ σφύρας και άκμονος πιεζόμενος ο σύγχρονος πολιτικός «Κρόνος τρώει τα παιδιά του»!

Νίκος Μπογιόπουλος.




Παρελθόν για τον «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Μπογιόπουλος



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Παρελθόν για τον «Ριζοσπάστη» από σήμερα 29-10-2013 το απόγευμα ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά υπήρξε και επίσημη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για απόλυση δημοσιογράφου από τον «Ριζοσπάστη». Πάντως εδώ και λίγες ημέρες η διεύθυνση της εφημερίδας είχε κόψει την στήλη, στην οποία δημοσίευε άρθρα του δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος, ένα μήνα πριν, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να μην υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας ενώ είχε εκφράσει και τη διαφωνία του με την τακτική των απολύσεων από την επίσημη εφημερίδα του ΚΚΕ.

Τέλος η δυσμένεια στο πρόσωπό του είχε ξεκινήσει από τους «γέροντες» της ηγεσίας, όταν άνοιξε θέμα νέας γραμμής του κόμματος έναντι της κοινωνία, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Ήταν η περίοδος που οι σοβαρές αναλύσεις του για την πολιτική κατάσταση και την παρουσία της αριστεράς σε ένα νέο σκηνικό που γέννησε ελπίδες, ανάδειξαν τον Νίκο Μπογιόπουλο σε ηγέτη του χώρου και πιθανό Γραμματέα του κόμματος, κάτι που η οσφυοκαμπτική ηγεσία ερμήνευσε ως προσπάθεια παραμερισμού της.

Κύκλοι της αριστεράς, αναφερόμενοι στο θέμα, το χαρακτήρισαν εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, που ως βάση έχει την αδιέξοδη γραμμή στην οποία βαδίζει η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία διαβλέπει τον κίνδυνο να περιθωριοποιηθεί περαιτέρω με την ενίσχυση των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων ενόψει εκλογών, οι οποίες όπως όλοι αναφέρουν θα διεξαχθούν εν μέσω πόλωσης, με αντίπαλα κόμματα την ΝΔ από την μία πλευρά και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Και στο μετεκλογικό πεδίο που θα διαμορφωθεί με το ΚΚΕ περιθωριοποιημένο, η ηγεσία θέλει να θωρακιστεί έναντι της κριτικής που θα ξεσπάσει.

Οπωσδήποτε όμως, ακόμη και εάν σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ αρνηθεί στήριξη για συγκρότηση κυβέρνησης αριστεράς, τότε θα πληρώσει το τίμημα στον δεύτερο γύρω των εκλογών.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος πιεζόμενος ο σύγχρονος πολιτικός «Κρόνος τρώει τα παιδιά του»!  

2 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Ηδη το κκε σύντροφε Γιώργο είναι περιθωριοποιημένο.
Διάλεξε μόνο του την αυτοαπομόνωση με τον κίνδυνο της ''μόλυνσης''απο τις αγωνιζόμενες μάζες.
Ετσι και η κοινωνία δικαίως του γύρισε τις πλάτες.
Το βλέπει αυτό η ηγεσία του και προσπαθεί μέσω του φανατισμού να κρατήσει όσους απο τους οπαδούς του απέμειναν.
Σε ενδεχόμενες εκλογές όμως το κλίμα θα πολωθεί αφάνταστα και το κκε θα συντριβεί εκ νέου.
Η αήθης επίθεση που έχει εξαπολύσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά θα γίνει τελικά μπούμερανγκ και θα το συντρίψει.
Οπως έστρωσε θα κοιμηθεί.Ας πρόσεχε!!

Γιώργος Μόσχος είπε...

Πάντως σ. Λάμπρο το θέμα έχει και ουρά. Χθες ο Κουτσούμπας αναγνώρισε ότι οι απλοί αριστεροί του ζητούν να μπει και το ΚΚΕ σε αριστερή κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός ακόμη δεν έχει εγκρίνει τέτοια συμμετοχή...
Ο Θεός να τους δώσει φώτιση! Ειδάλλως κατά τα έργα τους και σώσον κύριε τον λαό σου, μετά τις εκλογές για το ΚΚΕ.