ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γ. Δημαράς: «Τα 3,5 χλμ. θαλασσίου μετώπου ανήκουν στην πόλη και δεν τίθεται καν θέμα επιστροφής τους»

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τις 17-1-2012, όταν ο Δήμος Πατρέων έριξε τα κάγκελα του παλιού λιμανιού. Τώρα ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας να "ξεκουμπηστεί" και να πράξει την υποχρέωσή του, να αδειάσει το λιμάνι από σκάφη και εγκαταστάσεις υπευθυνότητάς του.


Καλεί τον Υπ. Ναυτιλίας να «ξεκουμπηστεί» και να ελευθερώσει την νότια λιμενολεκάνη και τους χερσαίους χώρους του λιμανιού

Την αμετακίνητη στάση του Δήμου της Πάτρας για το θαλάσσιο μέτωπο επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας  Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη από τον οποίο ζητά να μεριμνήσει άμεσα για  την   απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Λιμεναρχείου και του κρατητηρίου που βρίσκονται στον χερσαίο χώρο της Νότιας Λιμενολεκάνης, που  διαχειρίζεται ο Δήμος, ενώ παράλληλα ζητά να μην χρησιμοποιείται  για  αγκυροβολία η νότια λιμενολεκάνη, στερώντας από τους Πατρινούς τη θέα της θάλασσάς τους και μάλιστα σε χώρους που είναι κατεξοχήν χώροι περιπάτου και αναψυχής των πολιτών όπως είναι ο Μόλος της Αγίου Νικολάου. Ο κ. Δημαράς ζήτησε επίσης σήμερα τον άμεσο ορισμό ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα του θαλασσίου μετώπου.
Στην επιστολή αναφέρονται ειδικότερα τα παρακάτω:


Ενώ προχωρεί το ξήλωμα στα κάγκελα.
«Κύριε Υπουργέ

Την περασμένη  Παρασκευή  σε ημερίδα που έγινε στην Πάτρα δηλώσατε -παρόλο που το Υπουργείο σας δεν είναι κύριος του χώρου- ότι ο Δήμος Πατρέων πρέπει να απαγκιστρωθεί από την Σύμβαση Παραχώρησης και να επιστρέψει τα 3 από τα 3,5 χιλ.  του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, τα οποία κατέχει και τα οποία ήδη  χρησιμοποιούνται από τους δημότες, όχι αυθαίρετα αλλά με σύμβαση  που υπέγραψε ο Δήμος  με τον  προσωρινό διαχειριστή  του χώρου  (ΟΛΠΑ) μετά από εντολή του ίδιου  του  ιδιοκτήτη του (Υπουργείο Οικονομικών).  

Με αφορμή τις δηλώσεις σας, σας μεταφέρω  όχι μόνο την αμετακίνητη στάση του Δήμου της Πάτρας  ότι τα 3,5 χλμ θαλασσίου μετώπου ανήκουν στην πόλη και δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης επιστροφής τους, αλλά και σας επισημαίνω ορισμένες εκκρεμότητες, οι οποίες αφορούν θέματα ευθύνης του Υπουργείου σας, και οι οποίες  πρέπει άμεσα να διευθετηθούν καθώς αφορούν τη  ζώνη διαχείρισης του Δήμου Πατρέων και προκαλούν προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

Σας κάνω γνωστό ότι εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου βρίσκονται στον χερσαίο χώρο της Νότιας Λιμενολεκάνης τον οποίο και διαχειρίζεται ο Δήμος.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πλησίον αυτών βρίσκεται χώρος όπου η υπηρεσία εναποθέτει κατασχεμένα οχήματα. Ταυτόχρονα πλησίον του εγκαταστάσεων του Λιμεναρχείου η Ασφάλεια χρησιμοποιεί ως κρατητήρια στεγασμένο χώρο όπου τόσο οι συνθήκες κράτησης όσο και η εμφάνιση του χώρου είναι τραγικές.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται ακριβώς στο μέτωπο της πόλης ακριβώς δίπλα στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων και η παραμονή τους στερεί από τον Δήμο την δυνατότητα παρεμβάσεων ακόμα και για τον στοιχειώδη εξωραϊσμό του χώρου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ο Δήμος Πατρέων ζήτησε την μεταφορά των παραπάνω εγκαταστάσεων σε χώρους του Νέου Λιμένα εντός 2-3 μηνών αφού και η μεταφορά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα   και ταυτόχρονα οι χερσαίοι χώροι του νέου Λιμένα- που ξεπερνούν τα 150.000 τετραγωνικά μέτρα- επαρκούν για την χωροθέτηση αυτών των εγκαταστάσεων.

Επίσης μετά την λειτουργία του Νέου Λιμένα οι εγκαταστάσεις του παλιού λιμανιού δεν χρησιμοποιούνται παρά μόνο για την αγκυροβολία ορισμένων πλοίων. Παρά το γεγονός ότι οι δύο  λιμενολεκάνες που ακόμα διαχειρίζεται ο ΟΛΠΑ υπερεπαρκούν για την αγκυροβολία, οι υπηρεσίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο σας, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν για αγκυροβολία την νότια λιμενολεκάνη, στερώντας από τους Πατρινούς τη θέα της θάλασσάς τους και μάλιστα σε χώρους που είναι κατεξοχήν χώροι περιπάτου και αναψυχής των πολιτών όπως είναι ο Μόλος της Αγίου Νικολάου.

Επειδή οι Πατρινοί έχουν δικαίωμα να βλέπουν τη θάλασσά τους, έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα  το θαλάσσιο μέτωπό τους,  σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την διευθέτηση των παραπάνω θεμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: