ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παλίρροια σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων μετά τις προκλήσεις Βαρβιτσιώτη

Το προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων.


Συμφώνησαν με μικρές αποκλίσεις οι παρατάξεις Κατσικόπουλου-Χριστόπουλου, στο ψήφισμα Τζανάκου για το θαλάσσιο μέτωπο

Γιάννης Δημαράς.
«Μας ζητούν να επιστρέψουμε τα 3 από τα 3,5 χιλ. που ανήκουν στην Πάτρα. Αυτό, να το ξεχάσουν»  τόνισε ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, στην εισήγησή του για το θαλάσσιο μέτωπο, στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού, στον απόηχο των "εμπρηστικών" δηλώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε απαγκίστρωση της Πάτρας από  την σύμβαση για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της.  

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση,  στην κυβέρνηση, στους αρχηγούς των κομμάτων, που άλλα έλεγαν και άλλα πράττουν, αλλά και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι αυτό  δεν θα το επιτρέψουμε. Ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι και νομικά όπλα έχουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης.

Μας "κόβουν" το 90% από την έκταση του θαλασσίου μετώπου που προσωρινά έχει παραχωρηθεί ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Τζανάκος.


Ο κ. Τζανάκος προέτρεψε τον Δήμαρχο να μην επιμείνει ως πρώτη προτεραιότητα τη Δικαστική οδό, αλλά να την κρατήσει για το τέλος. Ο κ. Τζανάκος πρότεινε μία σειρά από πολιτικές ενέργειες και πρωτοβουλίες από πλευράς της Πάτρας.

Προτείνει μεταξύ άλλων κινητοποίησεις, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και την συγκρότηση επιτροπής πόλης με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πατρών  κ. Χρυσόστομο.

Στροφή  έκανε η παράταξη του Κώστα Χριστόπουλου για το θέμα του λιμανιού. Η «Νέα Πόλη» που προχθές πρότεινε με ανακοίνωσή της να δεχθούμε την πρόταση του Υπουργού,  σήμερα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση τους άξονες προτεινόμενου σχεδίου δράσης για το θαλάσσιο μέτωπο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής σημεία:

α) Μη παραίτηση από το ελάχιστο εδαφικό τμήμα των 3,5 km, με συντονισμένη και δυναμική διεκδίκηση.
β)    Με ευθύνη του Δήμου Πατρέων, συντονισμός φορέων και ένταξή τους στην κοινή προσπάθεια.

Στην τοποθέτηση του ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλέξης Σκαρμέας τόνισε ότι διαχρονικά υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στην Πάτρα. "Το λιμάνι να μην μεταβληθεί σ' ένα δεύτερο Αρσάκειο", ανέφερε ο κ. Σκαρμέας θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υπογραμμίσει ότι πέραν της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου υπάρχει πάντα και το θέμα της αξιοποίησης.

Σε ό,τι αφορά στο πνεύμα της διεκδίκησης για το θαλάσσιο μέτωπο, ο κ. Σκαρμέας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ομόθυμη στάση και ενότητα όλων των φορέων της πόλης και συντονισμένες κινήσεις προς την κυβέρνηση ώστε να υλοποιήθούν τα συμφωνηθέντα περί παραχώρησης του συνόλου των 3,5 χιλιομέτρων της παραλιακής ζώνης στον Δήμο. 

Συμφώνησαν με μικρές αποκλίσεις οι παρατάξεις Κατσικόπουλου-Χριστόπουλου, στο ψήφισμα Τζανάκου για το θαλάσσιο μέτωπο.

Συμφώνησε επίσης και ο Δημήτρης Αϊβαλής, αφού άλλωστε το ψήφισμα αποτελεί και θέση της πρωτοβουλίας των πέντε, αλλά και ο κ. Α. Βανταράκης.

Κάθετα αντίθετη η παράταξη Πελετίδη που κάνει λόγο για ξεπούλημα του Θαλασσίου μετώπου σε συμφέροντα που βάλλουν  κατά της πόλης και των πολιτών της. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: