ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

Ο Λουκάνικος της Αθήνας ενώ οδηγεί το κίνημα στις λεωφόρους της Νίκης!


«Τρομοδιάταξη 187Α» χαρακτηρίζει τη σχετική τροπολογία για την άρση χρηματοδότησης η ιστοσελίδα της Αριστερής πλατιάς φόρμας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Κάποιοι στην Αριστερή Πλατιαφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, ναι Πλατφόρμα και εάν δεν την γνωρίζετε φροντίστε να ανατρέξετε στο σχετικό  λήμμα του Μπαμπινιώτη για να μορφωθείτε. Αν πάλι δεν έχετε διάθεση να εντρυφήσετε στις Σοφίες Λαφαζάνη και βλέπετε καλύτερα τις σκέτες σοφίες, δεν χάνεται και σπουδαία πράγματα. Απλώς
σημειώστε ότι για κάποιους Πλατιοφορματζήδες τα παπούτσια της εν δυνάμει κυβέρνησης, που τους φόρεσαν οι ψηφοφόροι τον περασμένο Ιούνιο, τους πάνε στενά. Επιζητούν τρόπους να προβάρουν ξανά αυτά του 4,34%, πριν τον Μάιο του 2012, που τοποθέτησαν με επιμέλεια στην παπουτσιοθήκη; Άγνωστον.

Αλλά, πάντως με λίγη προσπάθεια ακόμη θα τα καταφέρουν. Δεν χρειάζεται δα και πολύ κούραση. Και ο κύριος Αντώνης, ο ξεσαμάρωτος, καθώς και τα φιλικά του ΜουΜουΕεεεεε(!) (δίκην βελάσματος εις τους δρυμούς της ελληνικής φύσης) θα βάλουν ένα χεράκι του τύπου: «Ορίστε, δεν το βλέπετε, το λέει και ο Λαφαζάνης. Μην δεν το έχει ξαναπεί;» θα διατυμπανίζουν.

Α, όχι, αυτό το τελευταίο είναι Σοφία νέου τύπου. Όπως λένε στα βλαχοεγγλέζικα plus Σοφία! Δεν είναι απλή σοφία. Και έτσι θα οδηγηθούμε στην γραμματική των ληγόντων εις …ίδι. Και εάν συνεχίσει ο φορών «τα φαιά της Σοφίας» Παναγιώτης, οδηγούμεθα εις εκλογάς και οι ταλαίπωροι ψηφοφόροι που έριξαν το βάρος τους για να φθάσει στο 27% ο ΣΥΡΙΖΑ, με οδηγό το λεξικό του Μπαμπινιώτη θα του πουν: «αντί για ψήφο, τσίμπα ένα …ίδι».  

Και για να μιλήσουμε σοβαρά κάποτε. Ας δούμε το ρεπορτάζ:

Μετωπική με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «τρομοάρθρο» το σχετικό άρθρο για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αντιτιθέμενη στην επίσημη κομματική γραμμή. Και έτσι ικανοποιούνται καμιά εκατοπενηνταριά τοις εκατό από την ανταρσία την δέα και βάλε(!). Βάλτε τώρα στο μυαλό σας όποια ανταρσία θέλετε.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Αριστερής Πλατιαφόρμας στην ιστοσελίδα της αναφέρει:

«Η “Αριστερή Πλατφόρμα”, κατά την Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτάχθηκε στη συμπερίληψη και του αντισυνταγματικού «τρομοάρθρου» 187Α του Ποινικού Κώδικα, στη σχετική τροπολογία, ως αιτία για την αναστολή, μετά από δικαστική δίωξη, της χρηματοδότησης κομμάτων. Και αυτό διότι το «τρομοάρθρο» 187Α δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς».

Ο (σ.σ.: Μέγας Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης Ι.Μονής της αδελφότητος)  Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι:

«συμφωνεί με την αναστολή χρηματοδότησης της “Χρυσής Αυγής”, έστω και αν γίνεται με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί “εγκληματικής οργάνωσης”, με το οποίο έχουμε, όπως τόνισε, ισχυρότατες διαφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τόνισε αν θέλουμε τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ, δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το άρθρο, αφού με αυτό έχει ασκηθεί δικαστική δίωξη και έχουν γίνει προφυλακίσεις σε βάρος της ηγεσίας της ΧΑ.

(Σ.σ.: Και αφού έχουμε ισχυρότατες αναστολές, το ψηφίσαμε κατ’ ανάγκην, που σημαίνει το ξεροκατάπιαμε, λέει με άλλα λόγια η Πλατια φόρμα του κυρ Παναώτη).

«Ωστόσο, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η προσθήκη προληπτικά στην τροπολογία, πέραν του άρθρου 187 και του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστού ως «τρομονόμου», στη βάση του οποίου θα μπορεί να ανασταλεί στο μέλλον η χρηματοδότηση, εφόσον ασκηθεί δίωξη με αυτό το άρθρο, σε ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, είναι απαράδεκτη». 

(Σ.σ.: Πέστα ρε παιδί μου με το όνομά τους, τι τα κρατάς;)

Κι ακόμη:
«Η τρομοδιάταξη του 187Α δεν αφορά τη «Χρυσή Αυγή», αφού η τελευταία δεν διώκεται ως τρομοκρατική οργάνωση αλλά ως εγκληματική και ως τέτοιας της διακόπτεται η χρηματοδότηση με το 187. Επομένως, με την προσθήκη της «τρομοδιάταξης» του 187Α στην τροπολογία εικάζεται αυθαίρετα, χωρίς καν κάποιες ενδείξεις, ότι στο μέλλον, ενδεχομένως, κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα θα χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική οργάνωση». Και αυτός ο χαρακτηρισμός, στη βάση του άρθρου 187Α, μπορεί να γίνει, μάλιστα, όπως προβλέπει ρητά το σχετικό άρθρο, με την αυθαίρετη απόδοση απλώς προθέσεων ή επιδιώξεων, ενώ ως τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να χαρακτηριστεί, με βάση το ίδιο άρθρο, ακόμα και μια ομάδα ατόμων που πραγματοποιεί ειρηνική κατάληψη διαμαρτυρίας σε κάποιο χώρο, ακόμα και διαδήλωση στο δρόμο, με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε ριζικά αντίθετοι στη συμπερίληψη και του επικίνδυνου άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων».

Ωστόσο οι σύντροφοι αποκρύπτουν ότι η ενεργοποίηση του σχετικού άρθρου απαιτεί  την ψήφο του 151% των βουλευτών. Και κυρίως ότι είναι ένας συμβιβασμός αναγκαίος, τον οποίο μεν αναγνωρίζουν, αλλά, μεν, αλλά. Δεν προτείνουν τι έπρεπε να γίνει, αφού ήταν γνωστή η άρνηση της άλλης πλευράς.

Διότι η εναλλακτική ερώτηση προς Τσίπρα ή Αντώνη ξεσαμάρωτο, δηλαδή το γνωστό «αν σας πουν όχι, τι θα κάνετε» ισχύει προς πάσα κατεύθυνση. 

Και για να ελαφρύνουμε το κλίμα της συζήτησης, υπόψιν ότι σε μία μόνον περίπτωση εξαιρείται το σχετικό ερώτημα. Εκείνη του ερωτιάρη παππού, που τον ερωτά ο νεαρός: «Κι αν σου πει ναι, τι θα κάνεις;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: