ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής  του ΠΠΝΠ  Αργύριο Τζουβελέκη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομική Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΠΝΠ Αργύριος Τζουβελέκης, συνοδευόμενος από τον πνευμονολόγο και  γιατρό της κλινικής, Σάκη Παπαλεξάτο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα ενίσχυσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του πνευμονολογικού τμήματος, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες.
Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρόπουλος ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα δημόσιας υγείας  Χαράλαμπο Μπονάνο, αλλά και με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια καταγράφονται οι ανάγκες προκειμένου να καταρτιστούν οι ανάλογες τεχνικές εκθέσεις με τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να αναζητηθούν τα ανάλογα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Συμφωνήθηκε από κοινού η συνεργασία να συνεχιστεί ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το ΠΠΝΠ και να συνεχίσει να προσφέρει ιατρική φροντίδα και υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες. 

Ν. Φαρμάκης: «Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν έγκαιρα»
Για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο διώροφο κτίριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της «Μέριμνας», στο Μπεγουλάκι Πατρών, ενημερώθηκαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που επισκέφθηκαν το έργο.
Πρόκειται για τη νέα δομή υποστηριζόμενης διαβίωσης και του κέντρου διημέρευσης και φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση, που θεμελιώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και υλοποιείται με χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
«Το στοίχημά μας είναι ο χρόνος. Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν εντός των συμβατικών ορίων και όχι να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ετεροχρονισμένα. Αυτή είναι η διαρκής αγωνία μας. Πόσο μάλλον στην περίπτωση της νέας δομής της Μέριμνας που είναι αναγκαία, καθώς θα δώσει διέξοδο σε οικογένειες που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο έργο εξελίσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς.
«Τον περασμένο Οκτώβριο ήμασταν εδώ για τη θεμελίωση του έργου και τώρα, σε κάτι παραπάνω από έξι μήνες βρισκόμαστε μπροστά από ένα κτίριο που οδεύει τάχιστα προς την ολοκλήρωσή του. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές και φυσικά, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας» ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Χ. Μπονάνος.
Η ανέγερση του νέου διώροφου κτιρίου, γίνεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρηζόντων Μέριμνας και αποτελείται από δύο υπέργειους ορόφους επιφάνειας και ένα υπόγειο. Κατασκευάζεται μεταξύ των οδών Ασίνης και Μνασέου, κοντά στα ΤΕΙ της Πάτρας. Με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετούνται 45 άτομα ημερήσιας φροντίδας και θα υπάρχουν 7 κλίνες υποστηριζόμενης διαβίωσης. 

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Αγυιά
Οι κ.κ. Φαρμάκης και Μπονάνος μετέβησαν σήμερα στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, όπου παρακολούθησαν εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών με σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.
Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, υλοποιείται από επιστήμονες και τεχνικούς της αναδόχου εταιρίας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών αποτελεί οργανωμένη δράση που υποστηρίζεται επιστημονικά από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας. Διενεργούνται περισσότερες από 2.500 δειγματοληψίες προνυμφών κάθε εβδομάδα σε εν δυνάμει εστίες 350.000 στρ. υγροτόπων, 15.000 στρ. πλημμυρισμένων εκτάσεων και 1.600 χλμ. καναλιών και ρεμάτων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Αξιοποιούνται όλα τα σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και καινοτόμες μέθοδοι, για την ανεύρεση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους υγροτόπους και προγνωστικά μοντέλα για τον εντοπισμό των προνυμφών. Συγκεκριμένα στον εξοπλισμό μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται δεκαπέντε ψεκαστικά οχήματα, τρία ψεκαστικά drones, ελικόπτερο και αμφίβιο όχημα.
Την ευθύνη για το σχεδιασμό του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

«Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά…»
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται τα εξής:
«Η ετυμηγορία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για το έργο του πρώην Περιφερειάρχη, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, είναι ακόμα νωπή. Παρά ταύτα ο ίδιος, αντί της αυτοκριτικής, επιλέγει τον δρόμο της πόλωσης και της εμμονής σε προεκλογικού τύπου οράματα, που – δυστυχώς για τον ίδιο – ήταν μόνο δικά του, αλλά όχι και των πολιτών της Πάτρας ή πολύ περισσότερο, των πολιτών του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας.
Λυπούμαστε πολύ για τον τρόπο που επιλέγει ο πρώην Περιφερειάρχης να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αναδεικνύει  την εμφανή άρνησή του να αποδεχτεί την πραγματικότητα  που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, αλλά και την εμμονή του σε μία λογική παρουσίασης απλών «ιδεών» ως έργα. Κάθε άλλο τυχαίο δεν είναι λοιπόν ότι επί των ημερών του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθηλώθηκε στην μοίρα του κομπάρσου και του ουραγού…
Εντούτοις, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουμε στη μοναχική και αδιέξοδη πορεία του. Προτιμούμε να αφιερώσουμε τον χρόνο μας πιο δημιουργικά.
Γι’ αυτό και, άπαξ δια παντός, σημειώνουμε τα εξής:
Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να σχολιάσουμε την αξία του έργου ανάπλασης των εισόδων και εξόδων των τριών μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, την οποία ο ίδιος εκ των υστέρων δείχνει να υποτιμάει τόσο πολύ.  Το κάνει, ίσως, γιατί επί των ημερών του απαιτήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να μην φτάσει το έργο, ούτε μέχρι την… κατάθεση προσφορών! Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, αντίθετα, ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες μέσα σε έξι μόνο μήνες. Και το έργο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.
Και επιπλέον: Ενισχύθηκε το φυσικό αντικείμενο του έργου με καίριας σημασίας παρεμβάσεις, όπως ο κόμβος στην είσοδο του Αγρινίου, η χιλιομετρική αύξηση των αναπλάσεων και η πλήρης αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led. Κατά συνέπεια, όχι μόνο επιταχύνθηκε αλλά στην πραγματικότητα δόθηκε νέα μορφή σε ένα ακόμα έργο για το οποίο ο πρώην Περιφερειάρχης χρειάστηκε σχεδόν μία ολόκληρη θητεία προκειμένου να… μην το ολοκληρώσει.
Πέραν τούτου, όμως: Ο κ. Κατσιφάρας επιμένει να παρουσιάζει απλές “ιδέες” που ποτέ δεν ωρίμασε – και βέβαια ποτέ δεν υλοποίησε - ως έργα. Τα όνειρα όμως είναι δικαιολογημένα μόνο γι’ αυτούς που… κοιμούνται. Ή για όσους έχουν μάθει μόνο να “λένε” και όχι να “πράττουν”. Η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση προτιμά τα πραγματικά έργα. Και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της πολιτικής αντίληψης του χθες και του σήμερα.
Γι’ αυτό και τίποτα από όσα παραλήφθηκαν ως εκκρεμότητες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής δεν πετάχτηκε στο «καλάθι των αχρήστων», αν και αυτό θα ήταν ίσως πιο εύκολο. Αντίθετα, προτιμήθηκε ο δύσκολος δρόμος: Της επικαιροποίησης, της ωρίμανσης, της βελτίωσης και της προτεραιοποίησης ΟΛΩΝ των έργων. Με ένα και μοναδικό στόχο: Το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα! Γιατί η Δυτική Ελλάδα έχασε πολλά χρόνια και πρέπει τάχιστα να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Το μεγάλο και ουσιαστικό όραμα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα: “Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις”. Αυτό είναι και το δικό μας όραμα. Και αυτό θα ακολουθήσουμε.
Υπάρχει όμως και μία ακόμα μεγάλη διαφορά στη νοοτροπία της σημερινής Διοίκησης σε σχέση με όσα εκφράζει και εκπροσωπεί ο κ. Κατσιφάρας. Εμείς έχουμε απόλυτη συνείδηση της δημοκρατικής εναλλαγής διοικήσεων και εξουσιών στις δημοκρατίες. Οι πολίτες δίνουν αλλά και αφαιρούν την εντολή. Γι’ αυτό και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν δρα με τη λογική του “αιώνιου” ή του “ελέω Θεού αυτοκράτορα”. Μοναδική φιλοδοξία της, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες για το πραγματικό και ωφέλιμο έργο που επιτελέστηκε.
Μέσα σε εννιά μήνες έγιναν ήδη πολλά. Και τα καλύτερα είναι μπροστά μας…
Γι’ αυτό και όσοι εξακολουθούν να υποτιμούν την κοινωνία ή να αρνούνται τη νέα πραγματικότητα, μάλλον εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνων για τους οποίους ο Δημόκριτος είπε: “Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά”…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: