ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Βόμβα: Το 40% των απορριμμάτων δεν χωρά στου Φλόκα


Τραγική η κατάσταση στην Ξερόλακκα σήμερα σε σχέση με το 2011. Είναι η εποχή που ο κ. Πελετίδης ζητούσε να κλείσει γιατί ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Η Ξερόλακκα εγκαταλήφθηκε από την δημοτική αρχή Πελετίδη και τα περιβαλλοντικά πρόστιμα στους Πατρινούς αρχίζουν σε λίγο. Αυτή η εικόνα του 2011, που βλέπετε μοιάζει με παράδεισο σε σχέση με την υπάρχουσα!

ΟΙΚΙΠΑ: «Η απάντηση που κανείς δεν τολμά να πει είναι πως θα οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ της ταλαίπωρης Ξερόλακκας» και τα πρόστιμα θα  τα πληρώνουν οι Πατρινοί!

Την εκτίμηση ότι η συζήτηση «για την επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους ή προστίμου, ήρθε να καταδείξει για μια ακόμη φορά πως είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί η Πάτρα σε αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων της» διατυπώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε παρέμβασή της και εκφράζει το φόβο ότι η Ξερόλακκα θα παραμείνει ανοικτή.
Η ΟΙΚΙΠΑ επισημαίνει ότι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι:
«Ο υφιστάμενος και ομόφωνα επικυρωμένος απ’ το ∆ημοτικό Συμ-βούλιο σχεδιασμός στηρίζεται σε καταφανώς εξωπραγματικούς στόχους».
Στην αναλυτική της παρέμβαση η οικολογική κίνηση υπενθυμίζει ότι είχε τοποθετηθεί στη δημόσια διαβούλευση για τα απορρίμματα το 2015, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος που είχε τεθεί τότε για 50% ανακύκλωση μέχρι το 2020 ήταν εντελώς ανεδαφικός.
«∆υστυχώς δικαιωθήκαμε αφού 5 χρόνια μετά το ποσοστό παραμένει στα απελπιστικά ποσοστά του 4,5%» αναφέρει και τονίζει ότι:
«Αντί το πάθημα να μας γίνει μάθημα, συνεχίζουν σήμερα όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας να στρουθοκα-μηλίζουν και να υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός είναι βιώσιμος».
Η ΟΙΚΙΠΑ αναφέρει ότι «η ζοφερή πραγματικότητα των αριθμών που δυστυχώς αποσιωπάται» είναι ότι:
Η σχεδιαζόμενη μονάδα στου Φλόκα θα απορροφήσει μόνο το 40% των απορριμμάτων της Πάτρας ετησίως. Ακόμα και αν πενταπλασιάσουμε τα σημερινά ποσοστά (πράγμα αρκετά δύσκολο αλλά εφικτό), ενδεχομένως φτάσουμε σε ένα ποσοστό 20% ανακύκλωσης και κομποστοποίησης μαζί.
Το ερώτημα που θέτει είναι πως θα διαχειριστούμε το υπόλοιπο 40%, δηλαδή 40.000 τόνους περίπου.
«Η απάντηση που κανείς δεν τολμά να πει είναι πως θα οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ της ταλαίπωρης Ξερόλακκας, η οποία έπρεπε να είχε ήδη κλείσει και όπως είναι φυσικό θα συνεχίσει να λειτουργεί για αρκετά χρόνια ακόμα.
Συμπερασματικά δεν υπάρχει μόνο καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού, (για την οποία ο πατραϊκός λαός θα επιβαρυνθεί με πρόστιμα) αλλά αυτός καθαυτός ο σχεδιασμός είναι ανεδαφικός και αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε σε τραγικά αδιέξοδα» εκτιμά και διατυπώνει για μια φορά ακόμα διατυπώνει τις προτάσεις της για μια βιώσιμη λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.
(Από το ρεπορτάζ της σημερινής Πελοποννήσου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: