ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ειδήσεις από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 

Πρώτος κύκλος δειγματοληψιών και μετρήσεων σε ΧΥΤΑ/Υ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δειγματοληψιών και μετρήσεων  σε ΧΥΤΑ/Υ και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια Δράσεων Παρακολούθησης για την προστασία των υδάτινων πόρων.
Οι συγκεκριμένες δράσεις, που εντάσσονται στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μετάβαση σε μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον, στοχεύουν τόσο στην καταμέτρηση της ποιότητας των υπόγειων και επιφανειακών υδάτινων συστημάτων των ΧΥΤΑ/Υ της Περιφέρειας, όσο και στην πρόληψη της υποβάθμισης των υδάτων των αποδεκτών των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων.
«Αξιοποιούμε κάθε εφαρμόσιμο εργαλείο που θα μας δίνει μια αντικειμενική και ολοκληρωμένη εικόνα για την ποιοτική λειτουργία των ΧΥΤΑ/Υ καθώς και των ΕΕΛ, ώστε να διαφυλάσσεται η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών. Με την εφαρμογή και του επικείμενου νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα υπάρχει αυστηρή καθοδήγηση σε Δήμους και Φορείς Διαχείρισης Αποβλήτων, ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα και να επιτυγχάνεται θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης.
Σημειώνεται πως ο  συνολικός προϋπολογισμός των Δράσεων Παρακολούθησης ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, η πλήρης ολοκλήρωση προβλέπεται για τις αρχές του 2022.

Χαράλαμπος Μπονάνος: Ενώνουμε δυνάμεις για να βοηθήσουμε  τον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται
Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) διοργάνωσε ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των ασθενών και του περιβάλλοντός τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά τυπώθηκε οδηγός ενημέρωσης ασθενούς που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.  Ένα εγχειρίδιο που πρόκειται να μοιραστεί από τις ογκολογικές κλινικές της περιοχής μας. 
«Με την συμμετοχή των οργανώσεων των ασθενών, ενώνουμε δυνάμεις για να βοηθήσουμε όσους μας χρειάζονται» ήταν το μήνυμα που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε με συνέργειες και με προτάσεις που θα αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Περιφέρειάς μας».  
Ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους απευθύνονται στους διακεκριμένους γιατρούς Χαράλαμπο Γώγο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΓΝΠ, Χαράλαμπο Καλόφωνο, Καθηγητή Ογκολογίας τμήματος Ιατρικής πανεπιστημίου Πατρών, Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Μονάδας Χημειοθεραπείας ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας,   Παναγιώτη Ζήκο, Διευθυντή Αιματολογικού Τμήματος ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας,             Ιωάννα  Μίχου διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας ΠΓΝΠ,  Αικατερίνη Ασλανίδη, νοσηλεύτρια και Πρόεδρο Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΕΣΝΕ, Νικόλαο Μπακάλη, Πρόεδρο της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτριο Παπαγεωργίου, Πρόεδρο Τομέα Νοσηλευτικής του ΕΣΝΕ. 
Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στον Απόστολο Βανταράκη, καθηγητή Εργαστηρίου Υγιεινής, τμήματος Ιατρικής πανεπιστημίου Πατρών  για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και την Άννα  Βήχα, Προϊσταμένη Ογκολογικού Τμήματος ΠΓΝΠ, που η αποστολή και συμμετοχή της στην Ογκολογική Κλινική δείχνει την ανθρώπινη ζεστασιά και ευαισθησία του συστήματος.
Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την  παρουσία και τη συμμετοχή τους, η πρώην βουλευτής Νατάσσα Ράγιου από την Αντικαρκινική Εταιρεία, η Ζωή Καζαντζή από τον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα»,  η Τασία Παπαϊωάννου από τη «Φλόγα»,  η Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη από το «Αγκαλιάζω» και αρκετοί πολίτες που κάνουν πράξη την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. 

Ν. Φαρμάκης: «Για την προστασία της περιοχής και των συμπολιτών μας, δεν υπάρχουν εποχές, μέρες και ώρες»
«Για την προστασία της περιοχής και των συμπολιτών μας, για όλους εμάς δεν υπάρχουν εποχές, μέρες και ώρες. Χειμώνα – καλοκαίρι, 24 ώρες το 24ωρο, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Και το κυριότερο, οφείλουμε να έχουμε διαρκή συντονισμό και συνεργασία».
Αυτά, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη φορέων Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ενημέρωσε το σύνολο των φορέων για τις αλλαγές, τα νέα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι ΟΤΑ για τη διαχείριση κρίσεων, μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ανοίγοντας την σύσκεψη, ο κ. Φαρμάκης εστίασε στην σπουδαιότητα που έχει ιδιαίτερα για την περιοχή η ύπαρξη μίας ισχυρής δομής πολιτικής προστασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία αποκεντρωμένων κέντρων επιχειρήσεων, ένα εκ των οποίων θα δημιουργηθεί σε αυτόν εδώ τον τόπο.  Όλοι ξέρουμε πως ζούμε σε μία σεισμογενή περιοχή.  Αλλά και σε μία περιοχή που πολλές φορές αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα».

Δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν στα μέλη του Δικτύου ΣΕΑΔΕ
Για πρωτοβουλίες και προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις ενημερώθηκαν τηνΠαρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, τα μέλη του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» στη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.
 «Στόχος μας να στηρίξουμε στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βαδίσουμε στο μονοπάτι της προόδου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας»  τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαϊμης.
Σε αυτήν την κατεύθυνση οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Αγγελική Καλαπόδη για τα νέα, ευέλικτα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων και εκείνα που στηρίζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα και την είσοδο ανέργων γυναικών στο επιχειρηματικό πεδίο.
Από την πλευρά του ο Συντονιστής της δράσης REBRAIN GREECE Παντελής Νικολαϊδης  αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας που αφορά την επιστροφή ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό κι εξήγησε πως λειτουργεί για τις επιχειρήσεις η πλατφόρμα αναζήτησης στελεχών υψηλής εξειδίκευσης.

Συνεχίζονται οι συναντήσεις για το συντονισμό εκδηλώσεων  για τα  200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

O Εντεταλμένος Σύμβουλος  Βοηθός Περιφερειάρχη Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Οδυσσέα Ζώρα και τον Πρόεδρο του Σπηλαίου Λιμνών Καλαβρύτων  Κωνσταντίνο Κούκιο, με τους οποίους αντηλλάγησαν προτάσεις και απόψεις για τη συνδιοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Μεταξύ άλλων,  τονίστηκε η διάθεση συνεργασίας των  φορέων στις εκδηλώσεις που αφορούν τους εορτασμούς του 2021 και στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν  διοργανώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από κοινού, τόσο στα Καλάβρυτα όσο και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας.
Επίσης, ο κ. Ζώρας μετέφερε τη διάθεση συνεργασίας που υπάρχει εκ μέρους του Ε.Α.Π  ώστε να υποστηριχθεί επιστημονικά τόσο το εγχείρημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και του Δήμου Καλαβρύτων με στόχο η ιστορία να αποτελέσει έμπνευση για το μέλλον. 

Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για τις δράσεις που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί τους ενδιαφερόμενους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους, να υποβάλουν προτάσεις για τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/diabouleuseis/item/12961-proskisi2020 2021.html της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου αναφέρονται αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία κατάθεσης, η οποία γίνεται με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας που αποστέλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση pde2021@pde.gov.gr.
Μέσα από τη διοργάνωση δράσεων με διασπορά στο χώρο και το χρόνο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύει στη συνεργασία των τοπικών φορέων, την διάχυση της ιστορικής γνώσης αλλά και την εξωστρέφεια των κεντρικών ιδεών και αξιών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
«Στόχος μας είναι η δημιουργία και ανάδειξη θεσμών που θα προσελκύουν επισκέπτες σήμερα, αλλά και στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την καταγραφή και την ανασκόπηση της ιστορίας μας θα υπάρξει μια καινούργια αφετηρία που θα αναδείξει προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας» δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας.
Στη διαδικασία σχεδιασμού των δράσεων, η ενεργοποίηση πολιτών, επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, είναι πολύτιμη. Επίσης, η συμμετοχή της νεολαίας και των φορέων εκπαίδευσης μέσα από βιωματικές δράσεις με χρήση σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών θα αναδείξει την διασύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον.  Τέλος, στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με το φαινόμενο της διασποράς είναι σημαντική η συμμετοχή και δραστηριοποίηση του απόδημου ελληνισμού  στη διαδικασία διαμόρφωσης  του πλαισίου του εορτασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: