ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Συγκάλεσε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Πατρέων

Φωτογραφία από την συνάντηση στο Δημαρχείο Πατρέων.


Μπρος στον έτσι

που χάραξε ο τέτοιος !



«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ  ΚΙ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ!



Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, καθώς πληροφορεί τα ΜΜΕ δελτίο του Δήμου, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο, με θέμα τη διεκδίκηση λειτουργίας κλειστού θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και συμβουλευτικών σταθμών για τις άλλες εξαρτήσεις.

Δεν κάλεσε σε... ξεποδάριασμα μέχρι την Αθήνα, αλλά ζήτησε συμπαράσταση για το αίτημά του ο Δήμαρχος Πελετίδης, θυμίζοντας το αντίδοτο στο παλιό σύνθημα των αριστεριστών της περιόδου πριν το 1981, τότε που οι εξωκοινοβουλευτική Αριστερά πειραματίζονταν αναζητώντας νέους δρόμους που θα την οδηγούσαν σε παράλληλη συνδιοίκηση του κράτους!

Και το σύνθημα ήταν:  «Μπρος στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος». Κι άντε να βρει άκρη ο κάθε νέος, στο τι ήθελε να πει ο... ποιητής!

Και καθώς δογματικά επιμένουν το ΚΚΕ και ο Κ. Πελετίδης  να αντιτάσσονται στην χρήση εναλλακτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, κάνναβης, μεθαδόνης, μαριχουάνας και άλλων υποκατάστατων για ιατρικούς λόγους, μέθοδος που χρησιμοποιείται με επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε όλες σχεδόν τις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την χρήση τους, για ίδια χρήση και για θεραπευτικούς λόγους και ως αντίδοτο στην προσφορά της ηρωίνης που καταστρέφει την ζωή των νέων, η νομιμοποίηση των ουσιών αυτών υπό όρους και στην Ελλάδα, αλλάζει το αρνητικό τοπίο. Κι αυτό πέραν την χρησιμοποίησής της για βιομηχανικούς και παραγωγικούς σκοπούς.

Ήδη στο εξωτερικό και στην Ελλάδα παρουσιάζεται μία αξιόλογη επενδυτική δραστηριότητα  αυξανόμενη καθημερινά στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης.

Παρά ταύτα, ο Κ. Πελετίδης και το ΚΚΕ δογματικά επιμένουν στην χρήση ξηρών προγραμμάτων, κάτι που γίνονταν επί πολλά χρόνια, χωρίς αντιναρκωτική  επιτυχία! Κι πέραν αυτών, στην πόλη που ξεφαντώνει με το Καρναβάλι και το αλκοόλ ζήτησε, ως εκτός πραγματικότητας: 

«Θέλουμε να δημιουργηθεί στην Πάτρα συμβουλευτικός σταθμός για τις εξαρτήσεις από αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο»!

Πάντως όπως ανέφερε αυτά δεν θέλει να τα μπλέξει με την προεκλογική περίοδο, αν και μίλησε για συμπαράσταση εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την επίλυσή τους !

Και ζήτησε από τους παριστάμενους:

«Από εσάς θέλουμε να βοηθήσετε να δυναμώσει η φωνή της πόλης. Θέλουμε να προσυπογράψετε τα αιτήματα και όσοι μπορείτε να συμμετάσχετε στην αντιπροσωπεία μας όταν επισκεφτούμε το ΚΕΘΕΑ και το Υπουργείο για να υποβάλλουμε τα αιτήματά μας.

Θεωρούμε πως με την παρουσία σας εδώ έχουμε και την σύμφωνη γνώμη των φορέων σας για κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και συμβουλευτικούς σταθμούς του ΚΕΘΕΑ  για τις άλλες εξαρτήσεις».

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις - τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των φορέων.  Στην σύσκεψη συμμετείχαν 23 φορείς και σύλλογοι της πόλης.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για δημιουργία κλειστού θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και για συμβουλευτικούς σταθμούς του ΚΕΘΕΑ για τις άλλες εξαρτήσεις.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να απεγκλωβίσουμε την σημερινή σύσκεψη από τις εκλογές που έρχονται. Δηλαδή να μην την συνδυάσουμε με τις εκλογές που είναι μπροστά μας γιατί θα μας οδηγήσει σε λάθος δρόμο και τέτοιες συσκέψεις έχουμε να κάνουμε κι άλλες προσεχώς.

Γνωρίζουμε πως ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αυτό γιατί η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, έχει βαθιές κοινωνικές ρίζες, εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τις κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες οι νέοι μας καλούνται να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους, να θέσουν τους στόχους τους, να ονειρευτούν.

Η ερασιτεχνική δημιουργία και ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός αποτελούν ασπίδα ενάντια στα ναρκωτικά.

Δεν μείναμε μόνο με αυτά. Πήραμε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην νομιμοποίηση της κάνναβης για δήθεν ιατρικούς λόγους.

Προσπαθήσαμε με φυλλάδια, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ, να ευαισθητοποιήσουμε την πόλη μας. Με μηνύματα επίσης που αναρτήθηκαν την καρναβαλική περίοδο.

Σοβαρό βήμα στον τομέα της πρόληψης αποτελεί η δράση μας μέσα στα σχολεία τα τελευταία 2 χρόνια. Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας έχουμε για 2 σχολικές χρονιές την έγκριση του υπουργείου να επικοινωνούμε οργανωμένα με τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στο χώρο τους και στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Τα στελέχη του ΕΣΥΝ του ΚΕΘΕΑ έχουν επισκεφθεί 19 σχολεία.

Είμαστε παρόντες στις εκδηλώσεις αποφοίτησης, χειροκροτήσαμε αυτά τα παιδιά στις εκδηλώσεις τους, στις πλατείες της πόλης, ενθουσιαστήκαμε όταν τα βλέπαμε να περνούν κολυμπώντας από το Αντίρριο στο Ρίον.

Βρεθήκαμε στα δικαστήρια όταν ο Γιώργος αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της φυλάκισης για αδικήματα που είχε διαπράξει πριν την απεξάρτησή του.

Θεωρούμε λοιπόν πλήγμα για την πόλη μας το γεγονός ότι οι δύο θεραπευτικές κοινότητες το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ και η ΓΕΦΥΡΑ ΟΚΑΝΑ έπαψαν να λειτουργούν και μετατράπηκαν σε συμβουλευτικούς σταθμούς.

Σήμερα λοιπόν αν ένας νέος αποφασίσει να μπει σε διαδικασία απεξάρτησης πρέπει να οδηγηθεί σε κάποια θεραπευτική κοινότητα στην Αθήνα ή στην Καλαμάτα.

Στις αρχές τους προηγούμενου χρόνου πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις με στελέχη του ΚΕΘΕΑ για να διερευνήσουμε την δυνατότητα δημιουργίας κλειστού προγράμματος στην Πάτρα. Δεν συναντήσαμε άρνηση στο αίτημά μας, αλλά ενστάσεις για την δυσκολία εξασφάλισης των προϋποθέσεων (κτίριο, προσωπικό, χρηματοδότηση) για την λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας.

Μας αντέταξαν το επιχείρημα ότι τα περιστατικά που αποφασίζουν να απεξαρτηθούν εξυπηρετούνται στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ.

Για μας η θεραπευτική κοινότητα είναι ένας φάρος για τα παιδιά που βρίσκονται στην χρήση, για τους γονείς τους, γι’ αυτούς που καταφεύγουν στα υποκατάστατα.

Σήμερα όμως νέες επικίνδυνες εξίσου καταστροφικές εξαρτήσεις για τους νέους έχουν μπει στην ζωή και παίρνουν καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο τζόγος, το αλκοόλ, η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι δυστυχώς στην πρώτη γραμμή. Εκατοντάδες νέοι μας αλλοτριώνονται και γεμίζουν πόνο και απόγνωση τις οικογένειές τους.

Στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει δημόσια και δωρεάν δομή για να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους και γι’ αυτό το ζήτημα το αίτημά μας είναι σαφές. Θέλουμε να δημιουργηθεί στην Πάτρα συμβουλευτικός σταθμός για τις εξαρτήσεις από αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: