ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Το όραμα για την Πάτρα δεν μπορεί να έχει γκρίζο χρώμα




Της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΙΡΜΠΑ,

    δημοτική σύμβουλος
Στη πόλη μας το Γενάρη του ’91 ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός μπροστά στη πόρτα του σχολείου από τον σιδηρολοστό του Καλαμπόκα, αρχηγού του γνωστού τάγματος εφόδου των καλόπαιδων της ΟΝΝΕΔ Πάτρας.
Εκείνο το βράδυ ο τότε δήμαρχος της Πάτρας Καράβολας ήταν με τον Τεμπονέρα και τους μαθητές. Ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όσοι ήταν με τους δολοφόνους του δεν υπάρχει κολυμπήθρα του Σιλωάμ να τους χωρέσει , να τους εξαγνίσει και να τους χρήσει δημάρχους όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Μπορεί να πέρασαν 28 χρόνια να κόπασαν η οργή και τα πάθη αλλά η μνήμη μένει ζωντανή να διδάσκει ότι ο αγώνας για γνώση, δημοκρατία και ελευθερία δεν συντρίβεται από τους σιδηρολοστούς του φασισμού και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.
Δυο υποψήφιοι δήμαρχοι ομόσταβλοι του Καλαμπόκα στην ίδια πόλη είναι βαριά σκιά που κανείς δεν μπορεί να αντέξει, ούτε καν από την συντηρητική παράταξη.
Λάθος πόλη διάλεξαν.
Η δημοκρατική προοδευτική Πάτρα δεν θα επιτρέψει το γκρίζο όραμα της ακροδεξιάς και του άκρατου λαϊκισμού να την σκοτεινιάσει.
Η ιδεολογία των λοστών καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού θα μείνει στο περιθώριο, όσοι κι αν την εκπροσωπήσουν, όποια κομματική κάλυψη κι αν έχουν. Τα αριστεροδέξια μικροκομματικά συμφέροντα που συνθέτουν το εκλογικό αυτοδιοικητικό τοπίο της Πάτρας δεν είναι ικανά να βγάλουν από το περιθώριο αυτή την ιδεολογία.
Κανείς δεν μπορεί να ψαρεύει σε θολά νερά μένοντας σιωπηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: