Η Σβίγκου καταγγέλλει τη χυδαία επίθεση της ΝΔ
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.
Ο κ. Ζουράρης διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.
Παράλληλα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζουν ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».
«Η εικόνα μετά τις επιστολές των 6 βουλευτών, είναι σαφής», εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο ίδιος προσθέτει ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει σταθερά η ανάκαμψη της οικονομίας και όλα τα δρομολογημένα θετικά κοινωνικά και αναπτυξιακά μέτρα».
«Το σχέδιο «ρίχτε τον Τσίπρα» ναυάγησε και πάλι!», καταλήγει στην ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση»
«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφορικά με τις εκλογές εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή.
Ο ίδιος μιλώντας στο News 24/7 88.6 δήλωσε ότι θα μελετηθεί το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι σε αυτά θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.
Παράλληλα, αναφορικά με τον κανονισμό της Βουλής ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον», προσθέτοντας ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί. «Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα».
«Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας για τα περί γκαζόζας, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;».
Η Σβίγκου καταγγέλλει τη χυδαία επίθεση της ΝΔ
Με ανάρτηση της στο twitter η εκπροσώπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια
Σβγίκου καταγγέλλει τη χυδαία επίθεση της ΝΔ στους 6 βουλευτές που
στηρίζουν την κυβέρνηση είναι αποκαλυπτική τόσο της δύσκολης θέσης στην
οποία βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης
όσο και της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις.
Νωρίτερα πηγές της Νέας Δημοκρατίας καταφέρθηκαν κατά των 6 βουλευτών που στηρίζουν την Κυβέρνηση ως «δεκανίκια» και «υβρίδια» Ολόκληρη η διαρροή της Πειραιώς:
«Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ.κ Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».
Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πρέπει να είσαι κανίβαλος
Πρέπει να είσαι κανίβαλος για να λες ότι αρχηγός κόμματος που έχασε βουλευτές στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου πρέπει να μην έχει κανένα δικαίωμα, κάτι φοβάσαι, κάποιο παιχνίδι θες να παίξεις. Είναι ανεπίτρεπτο και στη ζωή και στη Δημοκρατία, είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει επτά αντιπροέδρους, εμείς είχαμε έξι γιατί η Χρυσή Αυγή δεν “παίζει” ποτέ στο προεδρείο. Υποχρεωθήκαμε και αλλάξαμε τον Κανονισμό και τους κάναμε εννέα, ώστε να εκπροσωπούνται και σε αυτό το πόστο το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛΛ και η Ένωση Κεντρώων. Όταν έγινε αυτό, δεν δημιουργήθηκε καμία φασαρία ούτε από την ΝΔ ούτε από τα ΜΜΕ, θεωρήθηκε φυσιολογικό σε μία Βουλή με υπερεργασίες, αυτές να γίνονται απρόσκοπτα, άρα να υπάρχουν περισσότεροι αντιπρόεδροι για να διευθύνουν τις συνεδριάσεις», όπως είπε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου