ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Παιχνίδια πολέμου μεταξύ Ισραήλ - Ιράν στη Συρία

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης μάχης και η πολιτική μας είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία», διεμήνυσε ο Νετανιάχου.


Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά την απόφαση Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν 


Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης έπληξε σχεδόν το σύνολο των ιρανικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία, σε απάντηση των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ιράν κατά ισραηλινών στόχων στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι νωρίτερα τη νύχτα ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσε τουλάχιστον 20 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσεων.
Απαντώντας, το Τελ Αβίβ έπληξε ιρανικές αποθήκες όπλων, υλικού πολέμου, καθώς και πληροφοριακά κέντρα των ιρανικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι τα αεροπορικά πλήγματα ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ήταν «ανάλογα» επειδή η Ισλαμική Δημοκρατία «πέρασε την κόκκινη γραμμή».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε μια «πολύ ευρύτερη επίθεση ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία».

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης μάχης και η πολιτική μας είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία», διεμήνυσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 23 ένοπλοι, 5 Σύροι στρατιώτες και 18 μέλη των συμμαχικών δυνάμεων των συριακών αρχών έχασαν τη ζωή τους από τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Συρία.

Μεταξύ των στρατιωτών των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας που σκοτώθηκαν βρίσκεται ένας αξιωματικός, σύμφωνα με τη ΜΚΟ οργάνωση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε δεκάδες ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε 28 αεροπλάνα και έριξε 70 πυραύλους κατά των ιρανικών υποδομών στη Συρία και διευκρινίζει ότι οι μισοί από τους πυραύλους καταστράφηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

«Είκοσι οκτώ ισραηλινά αεροπλάνα F-15 και F-16 μετείχαν στα πλήγματα και έριξαν 60 πυραύλους «αέρος-εδάφους» σε πολλές συριακές περιοχές», σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την οποία επικαλέστηκαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας «απέκρουσε» μια «ισραηλινή επίθεση» σε συριακό έδαφος, καταρρίπτοντας δεκάδες πυραύλους, ενώ η Ρωσία, μέσω του υπουργείου Άμυνάς της, μίλησε για κατάρριψη τουλάχιστον των μισών πυραύλων που εκτόξευσε το Ισραήλ.

Στρατιωτική πηγή των συριακών δυνάμεων, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι ισραηλινοί πύραυλοι βρήκαν τον στόχο τους, πλήττοντας τμήματα της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, ραντάρ και αποθήκες πυρομαχικών.

Τα τελευταία ισραηλινά πλήγματα στο συριακό έδαφος συνιστούν μια «νέα φάση» στον πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η σιωνιστική οντότητα (το Ισραήλ) και αυτοί που την υποστηρίζουν ενεπλάκησαν με άμεσο τρόπο στην αντιπαράθεση. Αυτό είναι δείκτης έναρξης νέας φάσης στον πόλεμο», ανακοίνωσε η συριακή διπλωματία, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Αυτή η πολεμοχαρής στάση της σιωνιστικής οντότητας το μόνο που θα καταφέρει είναι να ενισχύσει τις εντάσεις στην περιοχή και να απειλήσει, κατά συνέπεια, τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια», υπογράμμισε το συριακό υπουργείο.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: