Οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης από δυνάμεις της αστυνομίας και παρακράτος καταγγέλλει ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για την ωμή και αναίτια καταστολή από ομάδες ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Πέμπτη. Δακρυγόνα απο τα ΜΑΤ και στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους χθες έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, όπου μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες.

"Με οργανωμένο σχέδιο και καταδρομικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πόλη, εκείνοι που τους ενοχλεί το μήνυμα του Παύλου προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία, με αφορμή τις επιθέσεις των "'μαυροντυμένων'" που άρχισαν να σπάνε κτήρια του Δήμου (ΚΕΠ, δημαρχείο), να βάζουν φωτιές και να χτυπάνε τους διαδηλωτές".


"Μετά το τέλος της πορείας, τα ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ κατέκλυσαν την πόλη μετατρέποντάς την σε στρατοκρατούμενη πολιτεία και πραγματοποίησαν προσαγωγές και συλλήψεις 'στο σωρό'", αναφέρεται. Σχολιάζοντας την επίθεση και την καταστροφή του δημαρχείου επισημαίνεται ότι "η νέα δημοτική αρχή, που συμμετέχει ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα, μάλλον τους ενοχλεί".

ΜΑΤ: "Στ' αρχίδια μας ο δήμαρχος"

"Κατεβασμένο" φαίνεται πως είχε το τηλέφωνό του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, αφού, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, δεν κατάφερε όλο το βράδυ να έρθει σε επαφή μαζί του. Απαξιωτική ήταν και η συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ, αφού όταν ο δήμαρχος έφτασε κοντά στο δημαρχείο και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της διμοιρίας που βρισκόταν εκεί, άνδρας της διμοιρίας φέρεται να είπε: "Στ' αρχίδια μου για το μαλάκα το δήμαρχο", όπως αναφέρει ο Χρ. Βρεττάκος στην "Α". Μάλιστα, έχει καταγραφεί σε βίντεο η επικοινωνία του αντιδημάρχου Χρ. Καραγιαννάκη με τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας να δοθεί εντολή να δώσει τα στοιχεία του ο εν λόγω αστυνομικός των ΜΑΤ. "Η πόλη θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του Παύλου όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της", σχολίασε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
"Οι 'ειδικές δυνάμεις' των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, επιδόθηκαν στο 'γνωστό παιχνίδι κυνηγιού', σκηνοθετώντας το σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές, δίνοντας υλικό στα ΜΜΕ, για τον αναγκαίο αποπροσανατολισμό από το ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα της διαδήλωσης", τονίζει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Άλλη μια φορά χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι

Από το μένος των δυνάμεων της αστυνομίας δεν ξέφυγαν ούτε δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τρεις φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν αν και επιδείκνυαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες. "Γι' αυτό σας χτυπάμε" ήταν η απάντηση των ανδρών των ΜΑΤ, όπως μεταδόθηκε. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της δημοσιογράφου της ertopen Δήμητρας Κόκκορη, η οποία χτυπήθηκε απρόκλητα από δυνάμεις των ΜΑΤ και τραυματίστηκε. "Μας χτύπησαν με ασπίδες, ήμουν πεσμένη κάτω με τη δημοσιογραφική ταυτότητα στο χέρι και ούρλιαζα ότι είμαι δημοσιογράφος. Οι άνδρες των ΜΑΤ με κλότσησαν και με χτύπησαν με γκλομπ στο χέρι". Όπως καταγγέλλει, εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου παρακείμενης πολυκατοικίας, άνδρας με περίστροφο στο χέρι. Το περιστατικό καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ που με ανακοίνωσή της ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει άμεσα "ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αστυνομικοί και να τιμωρηθούν παραδειγματικά".

73 προσαγωγές, 64 έγιναν συλλήψεις

Με δικογραφίες σχηματισμένες, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο ώς πολύ ανάλογα με το σημείο σύλληψης, οι 64 συλληφθέντες, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά το μεσημέρι της Παρασκευής. Μέχρι την ώρα που έκλεινε το φύλλο της "Α" οι συλληφθέντες παρουσιάζονταν ενώπιον του εισαγγελέα ανά 6 άτομα. Πώς θα εξατομικεύονταν οι κατηγορίες και τι διώξεις θα ασκούνταν παρέμενε άγνωστο, όπως επίσης και ποια διαδικασία θα ακολουθείτο, αν θα κρατούνταν ή ποιοι θα κρατούνταν.

(Πηγή: Ραπανάκης Σπύρος - avgi.gr)