ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα η δουλοπρεπής πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να διασωθεί

Όταν οι εργαζόμενοι κατέβαιναν στους δρόμους η ΓΣΕΕ αδιαφορούσε, τασσόμενη με την τριμερή συγκυβέρνηση. Φωτογραφία αρχείου της 15-6-2011, στην Πάτρα.



Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπέρ των εργαζομένων που η ίδια τους έχει ξεχάσει από την εποχή επιβολής των μνημονίων!


Η ΓΣΕΕ κατέθεσε συλλογική προσφυγή στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, για την παραβίαση στην τελευταία τετραετία μεγάλου αριθμού κοινωνικών δικαιωμάτων των ελλήνων εργαζομένων, που κατοχυρώνει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης.

Τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη έχουν επικυρώσει και δεσμεύονται με υπερνομοθετική ισχύ για την τήρησή του δεκάδες κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα ήδη από το 1984.


Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η βίαιη μείωση των αποδοχών και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους δεν αφορά μόνο τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, αλλά έχει προεκτάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Αυτά λέει μεταξύ άλλων η Τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, της οποίας ο πρόεδρος κύριος Παναγόπουλος θίχθηκε  όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, που αναφέρεται σε επαναφορά των μισθών στα προ της περικοπής τους από την μνημονιακή κυβέρνηση και στην διά νόμου καθιέρωση των 751 ευρώ ως κατώτατου μισθού, που σημαίνει ασπίδα προστασίας του εργαζομένου από την αυθαιρεσία εργοδοτών, που επωφελούνται της μείωσης μισθών, υπό την προϋπόθεση πως θα δήθεν θα προχωρούσαν σε επενδύσεις!

Όπως επίσης του ξινοφάνηκε όταν ανακοινώθηκε πως ανάμεσα στα πρώτα μέτρα για το σταμάτημα της κατρακύλας της Οικονομίας θα είναι η επαναφορά του 13ου μισθού για όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ το μήνα!

Είναι προφανές ότι η προσφυγή ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, που απαιτούν σταθεί στο πλευρό τους η Τριτοβάθμια οργάνωση ειδάλλως να πάει από κει που ήρθε. Δηλαδή στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από όπου και εκπορεύτηκε! 

Και μην ξεχνάμε ότι ώσπου να βγει η απόφαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ζήσε Μάη μου… Η προσφυγή της ΓΣΕΕ είναι αποτέλεσμα του ότι η ίδια έχει εκπέσει στην συνείδηση των εργαζομένων και με τέτοια τερτίπια προσπαθεί να διασωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: