ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η Coca-Cola ζητάει ένα εκατομμύριο. Τόσα της έλειψαν;


Διαμαρτυρία αναρτημένη σε μπαλκόνι πολυκατοικίας της Θεσσαλονίκης!

Δεν το βάζει κάτω η 3Ε παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε νόμιμο το μποϊκοτάζ των προϊόντων της από τους απολυμένους του εργοστασίου της Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά τα golden boys της πολυεθνικής είπαν να δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους με μια ακόμη φαεινή ιδέα. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφάσισαν να πάρουν το «αίμα» της εταιρείας πίσω ζητώντας από 28 απολυμένους να πληρώσουν στην 3Ε από 35.714 ευρώ έκαστος «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης». Συνολικά 1 εκατομμύριο ζητά η πολυεθνική από 28 ανθρώπους που η ίδια απέλυσε πριν από ένα χρόνο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους απεργούς.

Την ώρα που η διοίκηση της 3Ε βλέπει τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της να μειώνονται, εξαιτίας του μποϊκοτάζ που βρίσκει ανταπόκριση σε όλο και περισσότερους καταναλωτές, τα στελέχη της πολυεθνικής επιχειρούν να ασκήσουν πίεση μέσω απειλών στους απεργούς που συνεχίζουν τον αγώνα ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Μία ενημέρωση που περνά από τη «λογοκρισία» των συστημικών ΜΜΕ, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα των απεργών.

Μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες, η Coca-Cola δεν έχει καταφέρει να φιμώσει τους απολυμένους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την αγορασμένη σιωπή της συντριπτικής πλειονότητας των ΜΜΕ και τα «πληρωμένα» δημοσιεύματα, η 3Ε δεν έχει καταφέρει, παρά τις συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη, να κερδίσει ούτε μία δικαστική απόφαση εις βάρος των απολυμένων. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί τα golden boys της πολυεθνικής, που επιμένουν στην τακτική της τρομοκράτησης με τη μορφή της απαίτησης αποζημιώσεων από τους απεργούς.

Προφανώς ένα εκατομμύριο θα έλειψε από τα ταμεία λόγω του μποϊκοτάζ των προϊόντων και βρήκαν τον εύκολο τρόπο να επιστραφούν τα χαμένα κέρδη στην 3Ε. Ίσως θα ήταν καλύτερα για την εταιρεία να μετρήσει τους «πελάτες» που έχασε τους τελευταίους μήνες, ανάμεσά τους και μεγάλες αλυσίδες εστίασης, και ας αφήσει ήσυχους τους απεργούς αφού έτσι κι αλλιώς η 3Ε διαμηνύει πως είναι «εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει...». Η κόντρα θα πάει ώς το τέλος και ο νικητής δεν πρόκειται να βγει στα δικαστήρια.

(Πηγή: Κατσάκος Πέτρος- avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: