Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί, πιθανότατα αύριο, η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με ορατό πλέον το αδιέξοδο της συγκυβέρνησης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Εκρηκτικό κλίμα δημιουργούν τόσο οι απαιτήσεις της τρόικας όσο και η εσωστρέφεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που αντήλλαξαν φραστικά πυρά το Σαββατοκύριακο, ενώ για πρώτη φορά σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μ.Βορίδης, δήλωσε πως θέμα πρόωρων εκλογών υφίσταται.

Σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ επικρατεί πλέον το "όλοι εναντίον όλων", με το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου να επιτίθεται δημοσίως στον Α. Σαμαρά ο οποίος προσδιόρισε τη Ν.Δ. ως τη "δημοκρατική παράταξη". Την ίδια ώρα ο βουλευτής Θ.Μωραΐτης θέτει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο προερχόμενος από την Ν.Δ. περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας μιλάει για "κυβέρνηση εθνικής ενότητας".

Η Χαρ. Τρικούπη προβάλλει ενστάσεις στις αλλαγές στα εργασιακά που ζητούν οι δανειστές, ενώ παίρνει μεγαλύτερες αποστάσεις από τη Ν.Δ. μπροστά στην πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες.
Στο κυβερνών κόμμα κυριαρχεί η εσωστρέφεια, με την ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική να μην αποσπά πολύ κολακευτικά σχόλια από βουλευτές του κόμματος, αλλά και το μέτωπο Μητσοτάκη – Ντινόπουλου να μένει ανοιχτό.

(Από την AΥΓΗ)