ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κολοκύθι απ' τον κήπο της κυριάς Φωφώς και να μην είν' μεταλλαγμένο!

Παπούτσι από τον τόπου κι ας είναι μπαλωμένο, λέει η παλιά λαϊκή παροιμία, που θέλει τον Έλληνα να προτιμά τα προϊόντα της δικής του παραγωγής, που ο ίδιος εμπιστεύεται. Κάποιες φορές μάλιστα, έφερε εφαρμογές, η παροιμία αυτή, ακόμη και στην επιλογή της συζύγου. Τα χρόνια άλλαξαν άρδην με την είσοδο στην χώρα μας των ξενόφερτων τρόπων ζωής, ειδικά περισσότερο έντονα από την εφαρμογή  της φιλοαμερικανικής αποιξιοκρατικής κουλτούρας των γκαουλάιτερ με το δόγμα Τρούμαν. Κι έκτοτε στις ήδη κακιές συνήθεις τις δικές μας, προστέθηκε και ο μεταλλαγμένος τρόπος σίτισής μας, η απεμπόληση των δικών μας παραδοσιακών σπόρων, η ανεξέλγκτη είσοδος των υβριδίων, κοινώς των μούλων σπόρων και η απελευθέρωση των μεταλλαγμένων που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι κεφαλαιούχοι μέσω του Συμφώνου της Διατλαντικής Συμφωνίας. Απέναντι σε αυτά τίθεται η αριστερά του τόπου μας, ιδιαίτερα αυτή που σε λίγο θα είναι κυβέρνηση και θα βρεθεί στη δίνη του διλήμματος. Υβρίδιακοί σπόροι που παρασκευάζει επεξεργάζεται και πωλεί διεθνώς η Mosant και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές, όπως και τους μεταλλαγμένους σπόρους ή στροφή στην επαναφορά στις ελληνικές καλλιέργειες των ντόπιων παραδοσιακών σπόρων, που ευτυχώς κάποιοι εραστές της αγροτικής οικογενειακής καλλιέργειας φυλάσσουν κάθε περίοδο στο ντουλάπι τους για την επόμενη καλλιέργεια; Όπως κάνουν οι αγρότες του χωριού Πελίτι της Δράμας και κάποιοι άλλοι. Εδώ στην περίπτωσή μας, το γλυκοκολόκυθο που βλέπεται είναι από την οικογενειακή καλλιέργεια της Πατρινής κυρίας Φωφώς Βαρδάκη-Μόσχου, που φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη και γι αυτό αισίως φέτος έφτασε τους 96 πόντους μήκος και περίμετρο τους 45 το ανώτερο. Φυσικά για την νοστιμιά του λόγος δεν γίνεται, αφού είναι αναθρεμμένο με κομπόστ που παράγεται από τα  αποφάγια της οικογένειας και με νερό φυσικό. Όσον αφορά την παρασκευή του, Μαμαλάκης δεν είμαι, αλλά απ' ότι γνωρίζω εκτείνεται από το τηγάνισμα ανά φέτες έως και το ψήσιμό του στο φούρνο με κρέας, στην παρασκευή κολοκυθόπιτας, μη εξαιρουμένης και της μίξης του με χιλοπίτες. Ξεκινήστε λοιπόν και η... αυτοψία θα δείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: