ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρώτη ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν γνώριζε την ύπαρξη της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής

Τουλάχιστον αυτή δεν είπε πως δεν πρόλαβε να διαβάσει. Ήξερε ακόμη και για το παιχνίδι που έστησαν τροϊκανοί, κυβέρνηση και ΜΜΕ, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012!



Δήλωσε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη «Πρωινό στον ΑΝΤ1» πως πρώτη φορά βλέπει τον Γραμματέα του Προϋπολογισμού της Βουλής!


Το σημείο κατατεθέν της έγκυρης διαπλοκής!
Τι παθαίνει ο άνθρωπος, όταν από υποστηρικτής του κυβερνητικού έργου βρίσκεται απολογούμενος, για την αθλιότητα στην οποία οδήγησε να ζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον τόπο μας!

Διαφωτιστική ήταν η σημερινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη «Πρωινό στον ΑΝΤ1». Καλεσμένοι ο Γραμματέας του Προϋπολογισμού της Βουλής, η κυβερνητική ευρωβουλευτής, πρώτη της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ο Ν. Βούτσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής (τ. ΝΔ) Ν. Κακλαμάνης.

Θέμα συζήτησης ποιο άλλο, παρά η χθεσινή Έκθεση της Επιτροπής της Βουλής για την απόλυτη φτώχεια που δέρνει το 60% των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται το περιεχόμενο της Έκθεσης, που περιεκτικά είναι τούτο:

«Κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, ενώ τον κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζουν ακόμη 3,8 εκατομμύρια, λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, όπως επισημαίνει σε έκθεσή του το γραφείο οικονομικών θεμάτων της Βουλής.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ίδια έκθεση και στο μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν το έχει υιοθετήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, η χώρα μας βρίσκεται στην τετάρτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής.

Στη μελέτη αναφέρεται ακόμα ότι η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα βασίζεται στη χορήγηση επιδομάτων με αποτέλεσμα κάποιες ομάδες να υπερπροστατεύονται και κάποιες άλλες που ενδεχομένως χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης να βρίσκονται έξω από το δίκτυ κοινωνικής ασφάλισης.

Τέλος, η έκθεση περιλαμβάνει και προτάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής, τόσο ως προς την αποτελεσματικότητά της, όσο και ως προς την αποδοτικότητα».


Όταν έθεσε τα στοιχεία υπόψη της Μ. Σπυράκη ο οικοδεσπότης της εκπομπής, η εν λόγω ευρωβουλευτής, αφού παρέπεμψε σε κάποιο σχέδιο νόμου, που δεν ανακοίνωσε ο Σαμαράς στην ομιλία του στη ΔΕΘ,  άρχισε να παρουσιάζει το πρόβλημα της πτώχειας όλο και περισσότερων Ελλήνων, έριξε τα βάρη γενικά και αόριστα στο πολιτικό σύστημα, λες και η ίδια δεν το στήριξε μέχρι ρανίδος του αίματός της, ως πρώην δημοσιογράφος. Σε σημείο μάλιστα, που ανάγκασε τον Γ. Παπαδάκη να της υπενθυμίσει: 

-Κυρία Σπυράκη, εδώ είστε καλεσμένη με την ιδιότητα του εκπροσώπου της κυβέρνησης. Κι εσείς μας κάνετε παρουσίαση του προβλήματος. Μάλλον έχετε μπερδέψει  την ιδιότητά σας  με αυτήν του δημοσιογράφου! 

Το χειρότερο όμως είναι ότι η πρώτη ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος δήλωσε πως πρώτη φορά βλέπει τον Γραμματέα του Προϋπολογισμού της Βουλής! Αντιθέτως, ο έμπειρος Ν. Βούτσης γνωρίζεται πολύ καλά με τον Γραμματέα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αρκετές από τις προτάσεις της Επιτροπής αυτής τις έχει συμπεριλάβει σε νομοσχέδια που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή αυτή, δεν αποτελεί μία από τις Ανεξάρτητες Αρχές, αλλά διορίζονται τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, μετά από προτάσεις των κομμάτων της Βουλής.

Γι αυτό και δεν εξεπλάγη, όπως η Μ. Σπυράκη, όταν ο Γραμματέας της Επιτροπής της Βουλής δήλωσε σε ερώτηση Παπαδάκη εάν τα στοιχεία αυτά είναι υπόψη της Τρόικας, ότι βεβαίως έχουν κοινοποιηθεί και στην Τρόικα και έχει προηγηθεί  και συνάντηση μαζί της.

Γι αυτό και ο Ν. Βούτσης τόνισε: Τα ξέρει η τρόικα και δεν είναι πως δεν γνωρίζει! 

Αλλά και ο Ν. Κακλαμάνης είπε: 

-Δεν είμαι από αυτούς που ειρωνεύτηκαν τις εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα στην ΔΕΘ. Κι ούτε τις θεωρώ παροχολογίες!

Κι ωστόσο νωρίτερα, θέλοντας να πετάξει την μπάλα έξω από το γήπεδο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε παρατήρηση στον Γ. Παπαδάκη πως στην εκπομπή του είναι καλεσμένοι δύο από την ΝΔ!
Αν και η πρώην ιδιότητά της ως πολιτικός ρεπόρτερ στο Mega δεν της το συγχωρεί, συνελήφθη αδιάβαστη στο θέμα του Γραμματέα της Βουλής. Και όχι μόνον. 

Εντοπίστηκε «κλέπτων οπώρας». Αυτό καθώς ήταν η κυρία που στην προεκλογική της συνέντευξη στην Κρητική δημοσιογράφο εκμυστηρευόταν ότι τα αεροπλάνα, την προεκλογική περίοδο του 2012 πήγαιναν αδειανά στην Ευρώπη και επέστρεφαν γεμάτα με τσουβάλια ευρώ για την επάρκεια των τραπεζών, όταν το σύστημα Σαμαρά-Βενιζέλου κινδυνολογούσε εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία αυτή, πιστή στην εντολή Σαμαρά και στην γραμμή του Mega τα απέκρυπτε, παραβιάζοντας την δημοσιογραφική δεοντολογία!

Ε, τουλάχιστον αυτή δεν είπε πως δεν πρόλαβε να διαβάσει. Ήξερε ακόμη και για το παιχνίδι που έστησαν τροϊκανοί, κυβέρνηση και ΜΜΕ, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.

Άλλο τώρα εάν είχε τους προσωπικούς λόγους της και την ανέμενε το κάτι τις της…

Η ίδια, δήλωσε πως ο Σαμαράς την πήρε προσωπικά τηλέφωνο και της ζήτησε να εκτεθεί υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Και πάλι η ίδια, από την συχνότητα του δήθεν ανεξάρτητου καναλιού των εκδοτών Mega, υμνούσε τους Σαμαροβενιζέλους για τα κατορθώματά τους να οδηγήσουν στην εξαθλίωση τα δύο τρίτα των Ελλήνων!

Ας τα έχουν αυτά υπόψη, όταν βλέπουν ειδήσεις από την τηλεόραση του Mega,  όσοι ψήφισαν ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές. Και τουλάχιστον ας επανορθώσουν στις επόμενες ρίχνοντας της μαύρο στην κάλπη, αφού αυτοί είναι που μας ρίχνουν μαύρο στην έγκυρη και αδέσμευτη πληροφόρηση για να μαυρίζουν τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: