ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ομιλία Β. Χατζηλάμπρου στην εκδήλωση για τα αγροτικά στην Κάτω Αχαγιά‏

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Κάτω Αχαγιά Πατρών.


Οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας βρίσκονται δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα άλλο ανάστημα στη χώρα που να μπορεί να λέει όχι


Στιγμιότυπο από την ομιλία Χατζηλάμπρου.
Την κρισιμότητα ο ενεργός αγροτικός κόσμος να βρεθεί συμμέτοχος τόσο στη διαμόρφωση των εξειδικεύσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ανά περιοχή όσο και στη διάδοσή του, υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στην εκδήλωση που οργάνωσε η οργάνωση Κάτω Αχαγιάς με θέμα την αγροτική πολιτική του κόμματος και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν η Κατσινοπούλου Ειρήνη, γεωπόνος και υπεύθυνη του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και ο επίσης γεωπόνος Κουρεμπές Φάνης, μέλος της Κ.Ε. και του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου. 

«Οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας βρίσκονται δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα άλλο ανάστημα στη χώρα που να μπορεί να λέει “όχι”» υπογράμμισε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, για να συνεχίσει: «Η πρώτη ερώτηση που κάναμε στο Κοινοβούλιο όταν ήρθε ο τότε υπουργός Τσαφτάρης να μας πει για τη νέα ΚΑΠ, ήταν: «Εσείς, κ. υπουργέ, τι υποστηρίξατε σαν εθνική πολιτική στα ευρωπαϊκά fora;». Λέει: «Μας είπαν…». «Όχι τις μας είπαν, εμείς τι είπαμε», ξαναρωτάμε. Δεν υπήρχε γραμμή δική μας ώστε να υποστηριχθεί εκείνο ή το άλλο, που να είναι και εμπεδωμένη με βάση τι καλλιέργειες έχουμε, τι προϊόντα έχουμε. Δεν υπήρχε τίποτα». 

Παράλληλα, σημείωσε: «Βρισκόμαστε ίσως στη χειρότερη στιγμή από άποψη κινητοποίησης και οργάνωσης των αγροτών. Όμως, αυτή τη στιγμή πρέπει να απαντήσουμε σε πολύ μεγάλα προβλήματα και πολύ άμεσα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματα που πρέπει να γίνουν την πρώτη εβδομάδα, πράγματα που πρέπει να γίνουν λίγο αργότερα και πράγματα που είναι ένας γενικότερος προσανατολισμός για μια αντιστροφή των πραγμάτων, όπου θες εργαλεία, θες πολιτικές κ.λπ. Μιλάμε, δηλαδή, και για τις πολιτικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είστε εδώ, πρόεδροι ενώσεων, αγρότες, από αγροτικούς συλλόγους είστε σύμβουλοι σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η διαδικασία είναι μέρος της τροποποίησης της κατάστασης στην ύπαιθρο». 

Ο Β. Χατζηλάμπρου είπε αναφορικά με τις αγορές αγροτικών προϊόντων: «Το 2013 είχαμε στη Δυτική Ελλάδα 732.000 επισκέπτες μόνο στο Κατάκολο. Στο ερώτημα τι αγροτικά προϊόντα πήρε ο επισκέπτης, κανονικά δεν θα έφτανε η παραγωγή της Δυτικής Ελλάδας. Να μιλήσουμε όμως για το τι τρώνε όσοι μένουν στα ξενοδοχεία; Αυτή είναι μία πλευρά. Άλλη πλευρά: ψάχνουν διεξόδους για τη φέτα στο εξωτερικό. Εάν η κατανάλωση της χωριάτικης σαλάτας, που προϋποθέτει φέτα και όχι λευκό τυρί, στα δικά μας νησιά ήταν όντως αυτή που έπρεπε, δεν θα έφτανε η παραγωγή φέτας. 

Άρα, το ζήτημα δεν είναι απλώς να μιλήσεις για τις αγορές, αλλά να δεις το ζήτημα υπό το πρίσμα ενός άλλου μοντέλου παραγωγής αγροτικών προϊόντων, ξεκινώντας ότι καταναλώνουμε τα προϊόντα μας και ξέρουμε τι καταναλώνουμε και από πού προέρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: