ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πες μου μια Γλυκιά Ιστορία - Διαγωνισμός του Glykouli.gr‏


ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ «ΓΛΥΚΙΑ» ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαγωνισμός Συγγραφής με αφορμή την 14η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
 
Διαγωνισμός Συγγραφής  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού απέναντι  σε εμάς που πάσχουμε από σακχαρώδη διαβήτη.

Το Glykouli.gr  και ο Σύλλογος  Νέων Ελλήνων Διαβητικών,  με αφορμή την 14η Νοεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώνουν  μεγάλο online διαγωνισμό συγγραφής «γλυκών ιστοριών» από ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη , από γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και από ανθρώπους που ζουν μαζί μας.
Πες μια ιστορία με όση γλύκα, χιούμορ ή συγκίνηση θέλεις για την δική σου ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση μέσα από τις «γλυκιές ιστορίες»,  του ευρύτερου πληθυσμού, για τη νόσο που ονομάζεται «σακχαρώδης διαβήτης» και ελπίζουμε μέσα από τις ιστορίες  μας να σας  βρούμε  όλους  «κοντά» μας στην καθημερινή μας  προσπάθεια,  στο σχολείο, στην εργασία, στους  χώρους εστίασης  στο κοινωνικό και φιλικό μας περιβάλλον!

Μπες τώρα στο facebook.com/glykouli  και …«ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις  30 Σεπτεμβρίου και οι αποστολές  θα γίνονται δεκτές έως τις 03 Νοεμβρίου 2014.

Οι 3 ιστορίες με τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσουν:

1ο Βραβείο: Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο + Σύστημα FreeStyle Precision Neo + 15 κουτιά ταινίες

2ο Βραβείο: Σύστημα FreeStyle Precision Neo + 15 κουτιά ταινίες

3ο Βραβείο: Σύστημα FreeStyle Precision Neo + 10 κουτιά ταινίες

Την 14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την απονομή  βραβείων και δώρων , με ομιλίες, μουσική, επώνυμους καλεσμένους  και πολλές εκπλήξεις. Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ  (Σταδίου 24, Αθήνα) , ώρα 19:00 μ.μ  με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Στην εκδήλωση θα είναι ομιλήτρια η Δρ Ελίνα Γκίκα Κλινική  Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια Νεανικού Διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  για τους  «μικρούς» μας φίλους, θα βρίσκεται  η ομάδα της «Τροφούπολης» προσφέροντας  γνώσεις για την υγιεινή διατροφή μέσα  από το παιχνίδι και τη διασκέδαση  ( παιδικό τμήμα 19:00 μμ – 20:00 μμ).



Λίγα λόγια για τον διαβήτη που ίσως δεν γνωρίζετε:

Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνει ένας ινσουλινοεξαρτώμενος ασθενής στην καθημερινότητα του, π.χ. πριν φάει έστω και ένα μικρό γεύμα; 
  1. Πρέπει να πλύνει τα χέρια του για τρυπήσει το δάκτυλο του και να δει την τιμή σακχάρου στο αίμα του.
  2. Ανάλογα  με  την τιμή σακχάρου στο αίμα, πρέπει να κάνει μια διορθωτική δόση ινσουλίνης, αφού πρώτα αλλάξει βελονάκι και βεβαιωθεί ότι η πένα ινσουλίνης λειτουργεί.
  3. Να υπολογίσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τα γραμμάρια υδατανθράκων που πρόκειται να καταναλώσει στο γεύμα του. (δύσκολη διαδικασία!)
  4. Να ξεχωρίσει πόσοι από αυτούς είναι γρήγοροι και πόσοι είναι  αργοί υδατάνθρακες καθώς και  τα λιπαρά.
  5. Έτσι θα πρέπει να αποφασίσει τη δόση της ινσουλίνης που πρέπει να κάνει πριν από κάθε γεύμα (διορθωτική δόση για τη τιμή του σακχάρου και σωστή δόση για αυτό που πρόκειται να φάει).
  6. Τώρα, επιτέλους μπορεί να αρχίσει να τρώει το γεύμα του.
Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους  υπολογισμούς που επιβάλλεται να κάνει ένας  άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε καθημερινή βάση καθώς και κάποιοι μόνο από τους παράγοντες που πρέπει να λάβει υπόψη του, πριν αρχίσει να τρώει, πριν κοιμηθεί, πριν τη δουλειά, πριν βγει για διασκέδαση, πριν πάει γυμναστήριο, πριν πάει εκδρομή, πριν κάνει έρωτα και αμέσως μόλις ξυπνήσει!

Γνωρίζετε ότι το περιβάλλον και η ψυχολογία του διαβητικού παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο για τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου;

Το περιβάλλον του διαβητικού όταν αποτελείται από οικογένεια , συγγενείς, φίλους, δασκάλους, καθηγητές  και συναδέλφους  υποστηρικτικούς, ανεκτικούς,  με κατανόηση, και όχι αδιάφορους και ανταγωνιστικούς είναι εξίσου σημαντικό με οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή για τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου.

Διοργάνωση:
Glykouli.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 2109234420
email: info@glykouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: