Τη θέση ότι «υπάρχει ένα συμβούλιο από δικαστικούς και αυτοί θα αποφασίσουν αν διέπραξαν ένα αδίκημα» οι πέντε Δήμαρχοι που αρνήθηκαν την αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε το πρωί στο Mega ο Α. Ντινοπουλος, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Κ. Μητσοτάκη.

Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση του για τη διαδικασία επανελέγχου των μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο, ο υπουργός είπε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά πρέπει να απομακρυνθούν.

«Αφού αποφασίστηκε να γίνει ο έλεγχος, να προχωρήσει αυτός ο έλεγχος των 35.000 συμβάσεων», είπε, ωστόσο υποβάθμισε τους ελέγχους προς εξεύρεση παρατυπιών στις μονιμοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας: «Αν με ρωτούσατε "αυτό είναι το κύριο πρόβλημα σήμερα;" θα σας απαντούσα "δεν είναι αυτό"».

«Εμείς ασχολούμαστε με τα ουσιώδη», σημείωσε ο Α. Ντινόπουλος και αναφέρθηκε στην έλλειψη πόρων στους ΟΤΑ, στην ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και στη μεταφορά των μαθητών, όπου παρατηρούνται προβλήματα.

«Εγώ δεν γεννήθηκα υπουργός, ούτε βουλευτής. Ό,τι κατάφερα στην πολιτική το κατάφερα μόνος μου και κατεβαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας με το Μετρό», επανέλαβε με νόημα και σημείωσε ότι κανείς δεν του «τράβηξε το αφτί» από το Μαξίμου για τις αρχικές δηλώσεις, όπου αρχικά φάνηκε να συμφωνεί με την Ρένα Δούρου για το θέμα των ελέγχων.