ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αδύνατη η ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών για αγρότες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για διευκόλυνσή τους

15-2-2013. Φωτογραφία αρχείου. Διαμαρτυρία επάνω στην Πλατεία Γεωργίου Πάτρας, για την τιμή των αγροτικών προϊόντων. Διανομή δωρεάν στους περαστικούς της Πάτρας!


 

Πρόκειται για λάθος της ΓΓΠΣ και θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα ΦΠΑ, Δικαστικό και Εσόδων

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δίνονται οδηγίες σχετικά με τις αιτήσεις ρυθμίσεων με τον Ν. 4152/2013, όσον αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών.

 

Όμως εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης τους σύμφωνα με τον Ν. 4152/2013 ηλεκτρονικά μέσω τις ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων  αδυνατούν.


Εμφανίζεται μήνυμα το οποίο αναφέρει ότι προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. για τα τρίμηνα από 1/1/2014 και μετά. Πρόκειται προφανώς για λάθος της Γ.Γ.Π.Σ. το οποίο μέχρι να επιλυθεί, δεν μπορούν στην πράξη να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους οι συγκεκριμένοι αγρότες. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Φ.Π.Α., Δικαστικό και Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Επισημαίνεται ότι από 18.07.2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων (φυσικών και νομικών προσώπων), χωρίς την υποχρεωτική παρουσία αυτών στις Δ.Ο.Υ. Επιπροσθέτως και για την επίτευξη του ίδιου σκοπού, θα παρασχεθεί στους φορολογουμένους η δυνατότητα να ανακτούν ηλεκτρονικά αρκετές ημέρες πριν την ως άνω ημερομηνία (στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ.) , το σύνολο των οφειλών που δύναται να ρυθμιστούν και να πληροφορούνται πιθανές εναλλακτικές τους επιλογές αναφορικά στα χαρακτηριστικά της ρύθμισης (αριθμός και ποσό δόσεων)». 

Όπως είναι ήδη γνωστό από 1/1/2014, από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, απαλλάσσονται οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών μέχρι 15.000 ευρώ, και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την περίπτωση γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 38 του κώδικα Φ.Π.Α., όπως αυτή προστέθηκε με τον Ν. 4254/2014 και ισχύει από 1/1/2014 και μετά, οι αγρότες φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, υποβάλλουν μόνο εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α.

Ωστόσο, μετά την αντικατάσταση του άρθρου 38 του κώδικα Φ.Π.Α. με τον Ν. 4281/2014, καταργείται για διαχειριστικές περιόδους που λήγουν μετά την 1 Ιανουαρίου 2014 η υποχρέωση υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α.

 Με τις νέες διατάξεις οι αγρότες φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ για κάθε φορολογική περίοδο, δηλαδή για κάθε ημερολογιακό έτος. 

Επομένως, οι εν λόγω αγρότες, ήτοι φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α.. 

Ωστόσο, εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης τους σύμφωνα με τον Ν. 4152/2013 ηλεκτρονικά μέσω τις ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εμφανίζεται μήνυμα το οποίο αναφέρει ότι προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. για τα τρίμηνα από 1/1/2014 και μετά. Πρόκειται προφανώς για λάθος της Γ.Γ.Π.Σ. το οποίο μέχρι να επιλυθεί, δεν μπορούν στην πράξη να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους οι συγκεκριμένοι αγρότες. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Φ.Π.Α., Δικαστικό και Εσόδων
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: