Θα φανεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014) δεν παρανομούν

«Είναι γνωστό ότι οι αιρετοί της Αριστεράς δεν απορρίπτουν – αλλά αντίθετα επιδιώκουν – τον έλεγχο και κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία, δικαστική ή διοικητική, που συμβάλει ουσιαστικά στη διαφάνεια. Άλλωστε, "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται"».


Τα παραπάνω τονίζει το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Πουλάκης σχετικά με την δίωξη Μητσοτάκη κατά των 5 αριστερών δημάρχων, «παρά το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει απολύτως επιλεκτικά τους Δημάρχους της Αριστεράς, αφήνοντας στο "απυρόβλητο" τους εκλεκτούς της ΝΔ για την ΚΕΔΕ»

Για την στοχοποίηση των δημάρχων της Αριστεράς, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης σχολιάζοντας την "δήθεν" προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των για το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων αναφέρει ότι:

Η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, εις βάρος πέντε Δημάρχων (Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας) "καθώς και όλους τους αιρετούς που υπερασπίζονται τις εργασιακές σχέσεις, την αποτελεσματική λειτουργία και το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, η εισαγγελική έρευνα και η Δικαιοσύνη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο", προσθέτοντας ότι "αντίθετα, μέσω της δικαστικής οδού – στην οποία επέλεξε να παραπέμψει ως οιονεί "εκβιασμό" ο κ. Μητσοτάκης ένα εξόχως πολιτικό θέμα – θα φανεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014) όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν και τον ίδιο το νόμο".

Παράλληλα τονίζει ότι "καθήκον των δημοτικών αρχών, όπως ρητά προβλέπεται στο νόμο, είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, να υπερασπίζονται τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων τους και όχι να μετατρέπονται σε υποτελείς στις εντολές του – καθ' ύλην αναρμόδιου – Υπουργού, σε συνενόχους στην κατάρρευση των δημοτικών δομών και την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών".

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει πως «παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει απολύτως επιλεκτικά τους Δημάρχους της Αριστεράς, αφήνοντας στο "απυρόβλητο" τους εκλεκτούς της ΝΔ για την ΚΕΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται την εισαγγελική έρευνα ως απειλή, είναι γνωστό ότι οι αιρετοί της Αριστεράς δεν απορρίπτουν – αλλά αντίθετα επιδιώκουν – τον έλεγχο και κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία, δικαστική ή διοικητική, που συμβάλει ουσιαστικά στη διαφάνεια. Άλλωστε, "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται"».