Εξώδικη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας: "Ούτε γουλιά Coca-Cola, Αmita, Fanta


Απεργία διαρκείας, από αυτό το Σάββατο και έως ότου επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο παραγωγής, κηρύσσει η ΠΟΕΕΠ στην Coca-Cola Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της πολυεθνικής εταιρείας και το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΕΠ, που είχε μοναδικό θέμα τις εξελίξεις που αφορούν το μποϊκοτάζ και τον απεργιακό αγώνα στην πολυεθνική «Τρία Έψιλον».

Η Ομοσπονδία στην εξώδικη διαμαρτυρία της προς την Coca-Cola 3Ε αναφέρεται στον «τιτάνιο αγώνα» που δίνουν οι απεργοί και απολυμένοι εργαζόμενοι από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Τονίζει, επίσης, ότι έπεσε στο κενό «η προσπάθεια των golden boys της Coca-Cola να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους μας και να σπείρουν τον φόβο στις οικογένειές τους με προσχηματικές προσφυγές στη δικαιοσύνη και την κατάθεση αγωγών ζητώντας από τα δικαστήρια, με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες, να επιβάλουν στους συναδέλφους μας εξοντωτικές χρηματικές ποινές γιατί αυτοί απλώς τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να αντισταθούν στην αυθαιρεσία των στελεχών του πολυεθνικού μεγαθηρίου».

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΕΠ καλεί τους Έλληνες καταναλωτές «να αρνηθούν την επιβολή τετελεσμένων από την πλευρά των golden boys της πολυεθνικής» και τονίζει ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης «μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας». «Συνεχίζουμε με συνέπεια τον δίκαιο αγώνα μας… Ούτε γουλιά Coca-Cola, Amita, Fanta, μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο» καταλήγει η ΠΟΕΕΠ στην εξώδικη διαμαρτυρία της.