ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πλαισιομανείς και η αποχή Πελετίδη από το συλλαλητήριο των σωματείων για το φόνο του Π. Φύσσα

Φωτογραφία από την ογκώδη πορεία της 18 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, με επικεφαλής τους εργάτες γης της Μανωλάδας, με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία Φύσσα.


Απάντηση από τον αναγνώστη του istologiou G. Mosxou στον υποψήφιο με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ Στάθη Κεραμιδά

Απάντηση από τον αναγνώστη του Istologiou Καντριανιώτη  ήρθε με σχόλιό του  στην ανάρτηση "Στάθης Κεραμιδάς (ΚΚΕ Πάτρας): "Ο Πελετίδης, το ΚΚΕ  & οι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ...":

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση, στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb, ο υποψήφιος με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ Στάθη Κεραμιδάς υποστηρίζει τα παρακάτω:
 «ΑΠΟΡΩ με το πολιτικό θράσος ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκαν συντεταγμένα να κατηγορήσουν τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, επειδή δεν υιοθέτησε πρότασή τους, να τεθεί επικεφαλής του συλλαλητηρίου τους». (Σ.Σ.: Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου. Βλέπε ΕΔΩ.

Και συνεχίζει:
«Η πρόταση τους ήταν εξ αρχής εκ του πονηρού και καθ' όλα υποκριτική. Γνώριζαν πως ήταν αδύνατο ο Πελετίδης να δεχτεί μια τέτοια πρόταση και να συμφωνήσει με το πλαίσιο και το χαρακτήρα που προσέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τη δολοφονία Φύσσα, όσο και για τη δικαστική απόφαση που αφορούσε στους εργάτες γης της Μανωλάδας».

Ο Καντριανιώτης δίνει την παρακάτω απάντηση:

«Χρειάζεται νομίζω κάποιες απαντήσεις ο Κεραμιδάς, για να μην υποτιμά την νοημοσύνη μας.
Μιλάει για πλαίσιο του Σύριζα,στο οποίο δεν μπορούσε να συμφωνήσει λέει ο Πελετίδης.
Πρώτον. Το συλλαλητήριο δεν το διοργάνωσε ο Συριζα για να βάζει ''πλαίσια''. Το διοργάνωσαν αντιφασιστικές κινήσεις και σωματεία εργαζομένων, και ο Συριζα συμμετείχε ως όφειλε, συνεπής στις ιδέες του και στην πολιτική του. Οπως συμμετείχαν και άλλοι πολικοί σχηματισμοί που δεν περιχαρακώνονται στον σεχταριστικό τους νιρβάνα.

Δεύτερον. Δεν υπήρχε κανένα πλαίσιο και τελάρο. Όταν γίνεται μια αντιφασιστική διαδήλωση, με σαφή και συγκεκριμένο σκοπό, κανείς δεν καθορίζει πλαίσια. Το πλαίσιο που μπαίνει, το βάζει ο λαός με την συμμετοχή του. Ο Πελετίδης βρήκε αυτό σαν δικαιολογία, φτηνή βέβαια που δεν πείθει κανέναν, γιατί απλά δεν ήθελε να συμμετάσχει σε κάτι που δεν το ελέγχει και δεν το οργανώνει το κόμμα του. Πιστός στις εντολές που λαμβάνει κατευθείαν από τον Περισσό, σαν δήμαρχος του ΚΚΕ και όχι των Πατρέων. 

Απουσίαζε από το συλλαλητήριο, όπως απουσίαζε από όλες τις κινητοποιήσεις του λαού το προηγούμενο διάστημα και όπως θα απουσιάζει και στις μελλοντικές. Άλλωστε αν διαφωνούσε με το ''πλαίσιο'' συνολικά, δεν θα παραχωρούσε το χορευτικό του Δήμου. Ή διαφωνείς συνολικά με το ''πλαίσιο'' ή δεν διαφωνείς. Επί μέρους διαφωνία δεν νοείται, και από την μία να στέλνεις το χορευτικό, και από την άλλη να διαφωνείς με το ''πλαίσιο''.

Από αυτό και μόνο καταρρίπτεται ο ισχυρισμός Πελετίδη, πως τάχα του έφταιγε το ''πλαίσιο''.
Έχει δώσει δείγματα γραφής ο Πελετίδης πως εννοεί τα καθήκοντα του Δημάρχου, όταν τον καλούν σε γιορτές πολιτιστικών συλλόγων που δεν ελέγχονται από το ΚΚΕ, και απαξιοί να παρευρεθεί έστω για έναν χαιρετισμό.

Εκεί όμως που ο Κεραμιδάς δίνει ρέστα είναι στο θέμα της δίκης των μπράβων της Μανωλάδας. Κατηγορεί πάλι τον Σύριζα και το ''πλαίσιο'' που δήθεν έβαλε σχετικά με την δίκη. Αν ο Κεραμιδάς, ο Πελετίδης και το ΚΚΕ πέρναγαν έστω και μιά μέρα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας όσο διαρκούσε η δίκη, θα έβλεπε πως το πλαίσιο το έβαζαν οι ξένοι εργάτες-δούλοι στα φραουλοχώραφα, και όσοι αλληλέγγυοι τους συμπαραστέκονταν. Ο Πελετίδης και οι συν αυτώ, έλαμψαν δια της απουσίας τους, γιατί βλέπεις από τους δούλους της Μανωλάδας, το ΚΚΕ δεν παίρνει ψηφαλάκια.

Αντί λοιπόν να κατηγορούν οι πλαισιομανείς του ΚΚΕ και ο Κεραμιδάς άλλους, καλό είναι να βγάλουν μια ανακοίνωση καταδίκης της αστυνομικής βίας που χτύπησε το μεγαλιώδες προχθεσινό συλλαλητήριο.

Απουσίαζαν που απουσίαζαν όταν οι πολίτες έτρωγαν τα χημικά. Ας κάνουν το ελάχιστο με μιά ανακοίνωση καταδίκης.

Αλλά δεν θα το τολμήσουν!!!
____________

Υ/Γ:  Όσο για το νέο κατόρθωμα Πελετίδη με την άρνησή του για τον διαδημοτικό φορέα Πείρου-Παραπείρου, θα τα πούμε προσεχώς.

Όρεξη να έχει ο Κεραμιδάς και το ΚΚΕ, γιατί το πανηγύρι μόλις αρχίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: