ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε»

Ακόμη και τα συμπαθή τεράποδα αναζητούν ανθρώπινες συνθήκες, μέσα στον παγωμένο χειμώνα. Και είναι η μοναδική στιγμή που η σκυλίσα ζωή δεν είναι και ό,τι το καλύτερο!

Αναγνωρίζουν ότι ψοφάει ο κόσμος από το κρύο, αλλά φθηνό πετρέλαιο δεν δίνουν, για να μας αναγκάσουν στην ακριβή αγορά του!

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αλλά η μείωση της τιμής δεν είναι η λύση. Αυτό θα σήμαινε πως θα ανοίγαμε παράθυρο στο λαθρεμπόριο και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους», είπε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξη Τύπου για να κατευνάσει τις αντιδράσεις πολιτών από την εγκληματική πολιτική του, της εξίσωσης τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης! Και στην ουσία για να υποχρεώσει εκβιαστικά τους πολίτες να αγοράσουν πετρέλαιο με ακριβή τιμή!

Και αυτό για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση για την βλαχοπολιτική της η κυβέρνηση, από τον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ακόμη, ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά αίτημα πολλών κυβερνήσεων, το οποίο κανείς δεν τόλμησε να κάνει πράξη.

Και έτσι, σαν τολμηροί οι Βενιζελοσαμαράδες αφήνουν τον κόσμο να ξεπαγιάζει, ενώ ανήμερα Χριστουγένων στην Πάτρα, σημειώθηκε ο πρώτος νεκρός σε γιαπί της πόλης από το ψύχος. Ο Γιώργης ο «Σαΐνης», ο αγαπητός αλέγκρος τύπος της άνω πόλης βρέθηκε ξυλιασμένος πάνω στα τσόλια της φτώχιας του. Ξεψύχησε μόνος και εγκαταλειμμένος  το βράδυ της γέννησης του θεανθρώπου!

Τι να καταλάβει από την έκκληση-αναλγησία των χορτάτων της κυβέρνησης αυτό το παγωμένο παιδί; Η φωτογραφία είναι έξω από το κατάστημα του ΖΑΡΑ στο κέντρο Πάτρας.
 
Έκκληση στο ευρύ κοινό «να επωφεληθεί της δυνατότητας εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης», έκανε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από σύσκεψη με τους Α. Γεωργιάδη και Γ. Μανιάτη με θέμα την αιθαλομίχλη. Προφανώς, ο υπ. Οικονομικών, που παράλληλα απέκλεισε τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, δεν έχει καταλάβει ακριβώς τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής του...

Ξεκινούν από συστάσεις και κλιμακώνονται, ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, μέχρι και σε διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την παραγωγική δραστηριότητα.

Mετά την συνέντευξη Τύπου τριών υπουργών και την εγκληματική στάση τους στο πετρέλαιο και ενώ η κατάσταση γίνεται αποπνικτική σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων. 

Με την πρώτη απόφαση προβλέπονται σειρά μέτρων που ξεκινούν από συστάσεις και κλιμακώνονται, ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, μέχρι και σε διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την παραγωγική δραστηριότητα. Και την ευθύνη επιβολής των μέτρων αναθέτουν στους περιφερειάρχες για να εισπράξουν αυτοί την αγανάκτηση του κόσμου.

Την ίδια στιγμή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τονίζει ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα πάρει μέτρα αν η ρύπανση περάσει τα όρια που η ίδια ορίζει είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτη, παραπλανητική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Το ίδρυμα θεωρεί «επιτακτική τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσης θέρμανσης με βάση την υπάρχουσα κατά περίπτωση οικιακή υποδομή (πετρέλαιο, αέριο, ηλεκτρικό), ώστε να σταματήσει η υπάρχουσα κατάσταση».

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στα μέτρα βλαχοπολιτικής που ανακοίνωσε η κυβέρνησης είπε: 

«Μέσω του κ. Στουρνάρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της στον ελληνικό λαό λέγοντας του πως αδιαφορεί πλήρως αν δεν μπορεί να ζεσταθεί και φέτος. Το μήνυμα ήταν σαφές: το πετρέλαιο και το ρεύμα θα παραμείνουν ακριβά και όποιος αντέξει.

Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: