ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι κυβερνητικοί μιζαδόροι φυλακίζουν την παραλία των Πατρινών για να τσεπώσουν οι αητονύχηδες την περιουσία

Έβαλε την υπογραφή του ο Πλατυκώστας στις 24-1-12 για παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ή στο χαρτί την έβαζε ή στο σκουπιδοτενεκέ, το ίδιο έκανε!


Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ιερά και όσια μέσω του  ΤΑΙΠΕΔ οι Σαμαράς και Βενιζέλος

Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα ιερά και τα όσια των πολιτών της Πάτρας, μέσω της μανιφακτούρας  του ΤΑΙΠΕΔ, του ταμείου για την κονόμα των κυβερνητικών κορακιών και την καταξίωση ως «σωτήρων» της πόλης, πρώτων και καλύτερων των  Σαμαρά και Βενιζέλου, που τώρα πια ο δεύτερος το έμαθε το μάθημα και όποιος τον ενοχλεί στο θεάρεστο(!) έργο του απειλεί με μηνύσεις!

Οι κυβερνητικοί μιζαδόροι φυλακίζουν την παραλία των Πατρινών για να τσεπώσουν οι αετονύχηδες την θαλάσσια περιουσία των Πατρινών!

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Δημαρά μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου για το ξεπούλημα στους τοκογλύφους της δημόσιας περιουσίας, μέσα σε δυόμιση ώρες έθαψαν την πόλη της Πάτρας.

Ο δήμαρχος Δημαράς είπε:
 


«Xθες,  είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Κώστα Μανιατόπουλο για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. Η συνάντηση αυτή διήρκεσε για πάνω από 2,5 ώρες.
Διατύπωσα στον κ. Μανιατόπουλο το αίτημα της πόλης  να αποκτήσει πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπό της όπως συμβαίνει με την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τον Βόλο και άλλες πόλεις που, σε αντίθεση με την Πάτρα,  έχουν επί χρόνια την δυνατότητα να απολαμβάνουν τη θάλασσά τους.

Τον ενημέρωσα ότι επί 40 χρόνια το να ανοίξει το θαλάσσιο μέτωπο για τους Πατρινούς, αποτελεί αίτημα όλων των Δημάρχων της πόλης, των πολιτών και των φορέων της.

Τον ενημέρωσα επίσης ότι η απόδοσή του αποτελεί δέσμευση πρωθυπουργών, αντιπροέδρων της κυβέρνησης,  υπουργών ναυτιλίας και δύο αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Ο κ. Μανιατόπουλος ξεκαθάρισε  ότι δική του αρμοδιότητα και στόχος είναι η αξιοποίηση των ιδιωτικών και κοινόχρηστων εκτάσεων του δημοσίου και η προσέλκυση επενδυτών.

Μου γνωστοποίησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενδιαφέρεται να παραχωρήσει  σε ιδιώτη την έκταση  από τη δεξιά πλευρά της προβλήτας της Αγίου Νικολάου έως τα καρνάγια που βρίσκονται στο ύψος του Μειλίχου για την κατασκευή μεγάλης Μαρίνας σε όλο αυτό το χώρο.
Όπως μου είπε,  υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο και θα γίνει  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επενδυτές, η οποία θα εξεταστεί σε δύο μήνες, έτσι ώστε να ακολουθήσει το master plan για την χρήση, τις υποδομές και τις άλλες λεπτομέρειες.

Αυτό σημαίνει ότι όλο σχεδόν το θαλάσσιο μέτωπο θα περιέλθει για άλλα 40 χρόνια στην δικαιοδοσία του ιδιώτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο διαχείρισής του.
Θα σας θυμίσω ότι όταν η διαχείριση του χώρου ήταν στο Λιμενικό Ταμείο και  τους φορείς της πόλης  καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο προς όφελος των πολιτών,  να φτιάξουμε μαρίνα, τον φάρο, χώρους περιπάτου, παιδική χαρά, πάρκα,  το θεατράκι κ.α.

Όταν στη συνέχεια ο χώρος περιήλθε στον ΟΛΠΑ, και δεν είχαν λόγο οι φορείς της πόλης, ζήσαμε την απαξίωσή του ενώ  ολόκληρη η περιοχή του φάρου  μετατράπηκε σε καταυλισμό μεταναστών και Ρομά και εγκαταλείφθηκε η περιοχή της Μαρίνας,.
Μπορεί να φανταστεί κανείς εύκολα ότι όταν ο χώρος θα περιέλθει αποκλειστικά και μόνο στην διαχείριση ενός ιδιώτη, αυτός ο ιδιώτης θα κοιτάξει μόνο το κέρδος του και όχι την πόλη.

Θα κοιτάξει από πού και πως θα εισπράξει και όχι να κάνει υποδομές αναψυχής και περιπάτου που και κόστος έχουν για την κατασκευή και χρειάζονται και συντήρηση.
Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση.

Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ότι σε αυτό το χώρο που θα παραχωρηθεί για τα επόμενα 40, ίσως και 45 χρόνια στον επενδυτή,  η υπάρχουσα μαρίνα  θα περιέλθει στη διαχείριση του ιδιώτη  για το λόγο ότι ο επενδυτής δεν επιθυμεί να  υπάρχει δίπλα ανταγωνιστική μαρίνα.

Ο επενδυτής, δεν θα επιθυμεί να υπάρχει άλλη ανταγωνιστική μαρίνα δίπλα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα σκάφη και οι βάρκες που αγκυροβολούν στην υπάρχουσα μαρίνα και τα οποία είναι περί τα 360 τον αριθμό, θα ακολουθήσουν τα τέλη της νέας μαρίνας.

Επικοινώνησα ήδη με τον κ. Καλογερόπουλο  πρόεδρο του συλλόγου των ιδιοκτητών σκαφών και τον ενημέρωσα και μου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του.

Η δεύτερη σημαντική πληροφορία που έλαβα από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι σε αυτό το χώρο, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα τήματα του παλιού  λιμανιού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ο επενδυτής να δένουν τα εμπορικά πλοία, τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται στην βόρεια λιμενολεκάνη, έως την κατασκευή του εμπορικού τμήματος του νέου λιμανιού.

Ότι τα πλοία δηλαδή θα δένουν  στο ελάχιστο τμήμα που ανέφερε ο υπουργός ναυτιλίας  ότι θα παραχωρήσει στον  δήμο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και αυτή η παραχώρηση.

Αυτή η προοπτική παρότι εμφανίζεται ότι είναι προσωρινή μέχρι  την κατασκευή του εμπορικού τμήματος του νέου λιμανιού, στην πραγματικότητα είναι μακροχρόνια γιατί δεν είναι ορατή η εξεύρεσή τους. 

Η επιλογή αυτή θα επιφέρει όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Γιώργος Κεπενός τον Δήμαρχο, μεγάλο πλήγμα στην τοπική βιομηχανία γιατί θα αυξήσει κατά πολύ τα ναύλα των πλοίων καθώς  η μεταφορά θα πρέπει να γίνεται με μικρότερα πλοία.

Ο κ. Μανιατόπουλος ενημερώθηκε από μένα και  όχι από τον ΟΛΠΑ ότι  υπάρχει πρόβλημα με τον ελλιμενισμό των εμπορικών πλοίων που δεν μπορούν να ελλιμενίζονται στην νότια λιμενολεκάνη. 

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, ότι αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, δεν μπορεί γίνει μαρίνα και το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προχωρήσει τέτοιες διαδικασίες.  

Ειλικρινά εκπλήσσομαι πώς είναι δυνατόν αυτή η πρόταση για το θαλάσσιο μέτωπο να έχει βρει υποστηρικτές και κάποιους ντόπιους εκπροσώπους της κυβέρνησης ή επιχειρηματίες.

Αυτό το σχέδιο στρέφεται ενάντια στην πόλη, ενάντια τους πολίτες, ενάντια στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αλλά και σαφώς ενάντια στις βιομηχανίες.

Σήμερα θα ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και ακολούθως θα έχω συναντήσεις με τους φορείς.

Η πόλη πρέπει να υψώσει μέτωπο απέναντι σε αυτή την προσπάθεια.

Ό όποιος σχεδιασμός δεν μπορεί να  γίνει με βάση το συμφέρον του επενδυτή αλλά με βάση το συμφέρον της πόλης.

Τα 3,5 χιλιόμετρα θαλασσίου μετώπου μας ανήκουν με υπογραφή σύμβασης και δεν κάνουμε βήμα πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: