ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Πολύεδρο την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Χρήστου Τσιάμη



Ο  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Χρήστος Τσιάµης γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Πάτρα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές  Πολύτροπο(1979), Κήπος µε ρίζες στο φεγγάρι(1996), Το αυτοκίνητο της αγάπης (2000), Μακρινός περίπατος στην Πάτρα (2007), κι ένα βιβλίο µεταφράσεων µε ποιήµατα του Αµερικανού Λώρενς Φερλινγκέττι, Αυτά είναι τα ποτάµια µου(1995). Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. 


«Μαγικό Μανχάτταν» από τις εκδόσεις Μελάνι 
Τον Ιούνιο του 1929 φτάνει στη Νέα Υόρκη, διάσηµος ήδη, ο Ισπανός ποιητής Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, µένει στους φοιτητικούς κοιτώνες του πανεπιστηµίου Κολούµπια, και γράφει τα ποιήµατα που θα αποτελέσουν το βιβλίο του Ποιητή στη Νέα Υόρκη. Τον Ιούλιο του 1968 φτάνει στον ίδιο φοιτητικό κοιτώνα ένας δεκαεφτάχρονος Έλληνας που, καινούργιος στην ποίηση, υπερχειλίζει από περιέργεια, από όρεξη και όνειρα. Με τη βαλίτσα του ακόµα στο χέρι περνάει το κατώφλι στο νησί του  Μανχάτταν από την πόρτα που του είχε ανοίξει ο Ισπανός πριν περίπου σαράντα χρόνια. Περνάει σε έναν χώρο µαγικό, ένα µεταβαλλόµενο τοπίο ανθρώπων, ιδεών, φαντασµαγορικών λεωφόρων και κτιρίων που εκτοξεύουν το νου στα ύψη µε την ουρανοµήκη επιβλητική τους παρουσία. Έτσι, εκεί, στη βόρεια κορυφή του νησιού, την πολυτάραχη χρονιά του ’68, αρχίζει η προσωπική περιδιάβαση του Μανχάτταν που φωτογραφίζεται από αυτά εδώ τα ποιήµατα και πεζογραφήµατα. Μια περιδιάβαση που καταλήγει µετη σηµαδιακή καταστροφή των ∆ίδυµων Πύργων στου νησιού τον αντίποδα.

Θα μιλήσουν:

Σωκράτης Σκαρτσής ποιητής, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Κώστας Σπαρτινός, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια: