ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Β. Χατζηλάμπρου: Η απόφαση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι



Δήλωση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της ΕΚΚΕ Άμυνας Β. Χατζηλάμπρου για τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και τον χριστουγεννιάτικο… μποναμά της διοίκησης του Ομίλου. 

"Η απόφαση κυβέρνησης και τρόικας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι. Όσο κι αν προσπαθεί η αναπληρώτρια ΥΠΕΘΑ κα Γεννηματά και το κυβερνητικό επιτελείο να πείσουν ότι «τα καταφέραμε», όσα παπαγαλάκια κι αν βάζουν να τους δίνουν συγχαρητήρια, όσα «παιχνίδια» κι αν παίζουν με τις λέξεις («δεν πρόκειται για εκκαθάριση, αλλά για αναδιάρθρωση», κοινώς δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης), η πραγματικότητα είναι:

1. Κλείνουν τέσσερα από τα επτά εργοστάσια του Ομίλου. Τα υπόλοιπα τρία έχουν παράταση ζωής για 12 μήνες, με κίνδυνο να μείνει ένα (1). 

2. Χάνονται 400 θέσεις εργασίας, από τις οποίες 120 ακαριαία. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι της Ηλεκρομηχανικής Κύμης (απλήρωτοι έναν ολόκληρο χρόνο, όλο το 2013, που σήμερα κάνουν ότι δεν τους ξέρουν καν στα υπουργεία) και της Μεταλλουργικής Ηπείρου απολύονται άμεσα, ενώ οι υπόλοιποι 280 θα «εκκαθαριστούν» μέχρι τον Μάιο 2014 διά «εθελουσίας εξόδου». 

3. Οι 500 εργαζόμενοι που παραμένουν στα ΕΑΣ για 12 μήνες, έχοντας δηλαδή χρόνο εργασίας ενός έτους, μετατρέπονται κυριολεκτικά σε ομήρους της περίφημης «βιωσιμότητας», όταν όλες οι τροϊκανές κυβερνήσεις έχουν αποδείξει πρακτικά επί μήνες ότι δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν την αμυντική βιομηχανία ζωντανή και παραγωγική, κάνοντας παράλληλα το βίο αβίωτο στους εργαζόμενους μέσω της πλήρους απαξίωσης.

Αυτή είναι η «επιτυχία» της κυβέρνησης.

Και σαν να μην έφτανε η διάλυση των ΕΑΣ, οι απολύσεις και το τεράστιο πλήγμα που επιφέρουν τα παραπάνω σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τον παραγωγικό ιστό της χώρας, η διοίκηση του Ομίλου μοίρασε την Παρασκευή 20/12/2013 στους εναπομείναντες εργαζόμενους χριστουγεννιάτικο μποναμά: μία γαλοπούλα, δύο μπουκάλια κρασί και ένα μπουκάλι αναψυκτικό. 

Προφανώς, για να πιούνε στην υγειά της και να… χωνέψουν το αχώνευτο γεγονός ότι ανήκουν στους προγραμμένους, αλλά είναι… τυχεροί. Ότι είναι όμηροι, αλλά όχι ακαριαία απολυμένοι. Αντιμετωπίζοντας ανθρώπους της δουλειάς, που δίνουν τρία χρόνια αγώνα να κρατήσουν ανοιχτή την εταιρεία, σαν ιθαγενείς που τους μοιράζει καθρεφτάκια. 

Είναι ντροπή! Και η ντροπή σας, κύριοι της κυβέρνησης και της διοίκησης, είναι ακόμα μεγαλύτερη που από αυτή, τη δική σας φιέστα, εξαιρέσατε το εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου, όταν διαβάσατε την ανακοίνωση του οικείου σωματείου που αποκαλύπτει την αλήθεια της «επιτυχίας» σας για τα ΕΑΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: