ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Στουρνάρα κόψε το λαρύγγι σου, πετρέλαιο δεν βάζουμε! Περιμένουμε Ιούνη για να σας έρθει ο ουρανός σφοντύλι!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

«Κυριολεκτικά και μεταφορικά η χώρα ζει τυλιγμένη μέσα στο νέφος. Η απελπισία σαρώνει εκατομμύρια νοικοκυριά, η γκρίζα ζώνη της ανεργίας έχει απλωθεί στο 34,1% της κοινωνίας, εκατομμύρια πολίτες ξυλιάζουν, ενώ κάθε βράδυ ένα σπίτι πιάνει φωτιά από τα αυτοσχέδια μαγκάλια. Η αιθαλομίχλη τσούζει τα μάτια, βρομάει και δυσκολεύει την αναπνοή, κάνει ακόμη πιο αβίωτη τη ζωή στις μεγαλουπόλεις».


Τα παραπάνω σημείωνε η εφημερίδα ΑΥΓΗ στο πρωτοσέλιδο της χριστουγεννιάτικης έκδοσης, ενώ, ενώ Μανιάτης και μπουμπούκος, ο γνωστός υπερφίαλος Αδωνάκης μας, ειδικά ο δεύτερος σε ρόλο υπουργού Οικονομικών, -παρά το ότι αρμοδιότητά του είναι το Υγείας- βγήκαν στο γυαλί να μας υπενθυμίσουν πόσο βλαβερό είναι το νέφος που παράγεται από την καύση ξύλων στα τζάκια!

Ξεχνούν ότι μόλις πέρυσι, κακάριζαν σαν την κότα που δεν κάνει αυγό, ότι βρήκαν τη λύση για την καύση ξύλων από τον φτωχό. Και εφάρμοσαν το μέτρο του κυβισμού των καυσόξυλων. Κι όλοι αναρωτιόνταν, μα τι διάβολο τόσο κόπανοι είναι εκεί στο Υπουργείο, που θέλουν να βάλουν σε κυβισμό το καυσόξυλο, που μπορεί να προέρχεται από ρίζα ελιάς, ανατσούμπαλης ως γνωστόν ή ακόμη τζέρου και άλλων καυσόξυλων; 

Μα διάβολε να πεις ότι μιλάς για σανίδες, εντάξει, να πεις ότι μιλάς για άμμο, για χαλίκι, εντάξει, μπορεί να ισχύει, αλλά για καυσόξυλο και μάλιστα χύμα; Εκτός και αν μας έπαιρναν μέτρα για κουστούμι στα βενζινάδικα. Ξέρεται εκεί που πουλάνε καυσόξυλα με το δεμάτι και η τιμή τους υπολογίζεται με το γραμμάριο. Λες και είναι πρέζα!

Αλλά τα παλικάρια του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Άδώνεως, του Στουρνάρα, του Βορίδη κ.α. άλλο κουστούμι μας ετοίμαζαν.

Αφού είχαν έτοιμους τους παπαρολόγους  δημοσιογράφους (είναι και αυτοί μια ειδικότητα, ασχέτως εάν δεν συμπεριλαμβάνεται στην ΣΣΕ του κλάδου). Είναι όπως λέγαμε πρωκτολόγοι στην εποχή της δεκαετίας του '60 και άλλοι. Έτσι και παπαρολόγοι, που μπορεί και να τους λένε όπως θέλουν. 

Τους βγάζουν που λέτε στο γυαλί, μαζί με κάτι περισπούδαστες νεαρές μαρκουτσολόγους (από το μαρκούτσι που κρατούν μονίμως) και αρχίζουν να μας διεκτραγωγούν πόσο ψηλές είναι οι τιμές του νέφους στην Άνω Κλοπετινίτσα, στην Κάτω Παναγιά, στην Πέρα Γειτονιά και έχει ο Θεός.

Τούτων δοθέντων ωθούνται οι πολίτες σε εμφύλιο με αυτούς που έχουν την δυνατότητα να κάψουν τζάκι και με τους άλλους που δεν έχουν και δεν φτάνουν τα οικονομικά τους  να αγοράσουν πετρέλαιο για το καλοριφέρ, μιάς και πουλιέται σε τιμές νιτροτουλουόλης! Το φαινόμενο του κοινωνικού εμφυλίου είναι γνωστή πια πολιτική των δούλων της Μέρκελ!

Και αντί οι παπαρολόγοι ειδικά των μεγάλων ΜουΜουουουουου Εεεεεεε(!) (από το μουσχαροειδώς), αντί να μιλήσουν για τιμές συμβατές με το βαλάντιο του μέσου πολίτη, σιγοντάρουν τον Στουρνάρα, που θέλει σώνει και καλά να μας κάνει να αγοράσουμε πετρέλαιο με το ζόρι και με τις τιμές που νομίζει ότι  μπορεί να επιβάλει. 

Ας του μεταφέρουν, κάποιοι από αυτούς το μήνυμα, λοιπόν: «Στουρνάρα κόψε το λαρύγγι σου, πετρέλαιο δεν βάζουμε!

Διότι όπως έγραψε και η ΑΥΓΗ:      
    
«Απέναντι σ' αυτή την κόλαση της καθημερινότητας, το μνημονιακό κατεστημένο στέκει θρασύδειλο και ψοφοδεές. Διαπιστώνει ότι η προσήλωσή του στο δόγμα της υπερφορολόγησης των καυσίμων βυθίζει τη χώρα στην ασφυξία των διαφόρων νεφών, επιμένει όμως ότι αυτή είναι η οδός της "δημοσιονομικής σωτηρίας"!

Αυτές τις μέρες, γύρω από το εορταστικό τραπέζι, όσο λιτό ή και φτωχό, θα συγκροτηθεί η κοινή γνώμη. Και η "εθνική κατάθλιψη" θα εξωτερικευθεί, θα διοχετευθεί στη συζήτηση, θα αποδειχθεί υλικό κοινωνικής συνομιλίας και όχι ατομικής αναδίπλωσης. Ας μην βαυκαλίζονται ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ότι ο λαός υπομένει αδιαμαρτύρητα την πολιτική τους. Άλλοι, χωρίς να τους υποψιάζεται κανείς για... συριζισμό, όπως το βρετανικό περιοδικό Economist, προβλέπουν ότι στην Ελλάδα το 2014 υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κοινωνική ανάφλεξη.

Μακριά νυχτωμένοι, βυθισμένοι στην αλαζονική διαχείριση της εξουσίας τους, Σαμαράς και Βενιζέλος σχεδιάζουν πάνω στη διάλυση των κομμάτων τους να σπρώξουν τις εκλογές για το 2016. Δηλαδή δηλώνουν ότι δεν τους αφορά το λαϊκό μήνυμα των επικείμενων εκλογών του Ιουνίου. Ας μην αιτιώνται τους άλλους, όταν ξυπνήσουν έντρομοι από τη λαϊκή αποδοκιμασία. Κι όταν επιβεβαιωθεί η δημοκρατική αρχή, σύμφωνα με την οποία οι ολιγαρχικές πολιτικές ελίτ δεν μπορούν να κυβερνούν για πολύ χρόνο. Την πρώτη φορά εξαπατούν τους πολίτες. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα. Οι δυο φορές ήδη πέρασαν.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ήδη την ανατροπή λαϊκών διαθέσεων, που είναι προάγγελος νέων λαϊκών διαθεσιμοτήτων για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας. Μέσα από την καταχνιά του μνημονιακού πολιτικαντισμού, μέσα από το νέφος ιδιοτελειών και συμφερόντων, διακρίνεται η λαϊκή - δημοκρατική θέληση να μπει τέλος σε μια πραγματικότητα που καθημερινά εξευτελίζει την εθνική, την κοινωνική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

Αυτά κύριοι κολαούζοι του Στουρνάρα και μην ελπίζετε ότι θα την... πέσουμε !

Περιμένουμε το Ιούνη, που θάρθουνε  οι διπλές εκλογές για να σας ρίξουμε μουντζούρα στη μούρη, που δεν θα την περιμένετε. Θα βγάλουμε τέτοια κατακραυγή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ρίξουμε στις κάλπες, που θα τις ανοίξετε και θα σας έρθει ο ουρανός σφοντύλι! Αριστεροί και μη αριστεροί έναν έχουμε εχθρό εσάς και την πολιτική των Σαμαροβενιζέλων!

΄Ηγγικεν η ώρα! 
____________
ΣΗΜ.: Η αναφορά στον Ιούνιο και και όχι στον Μάιο, πηγάζει από τις πληροφορίες που φέρουν τον Σαμαρά και την συνιστώσα του τον Βενιζέλο, να μεταφέρουν κατά ένα μήνα την ημερομηνία των εκλογών, ώστε να διεξαχθουν ταυτόχρονα δημοτικές, ευρωπαϊκές και βουλευτικές, μήπως τυχόν και γλιτώσουν τον κόλαφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: