ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μπούμερανγκ οι απειλές κατά της "Αυγής"



Η "Αυγή", στη μακρόχρονη εκδοτική παρουσία της, υπήρξε στόχος αυταρχικών εξουσιών, παρακρατικών οργανώσεων και ποικίλων ολοκληρωτισμών. Προδικτατορικά εκατοντάδες αναγνώστες και δημοσιογράφοι της εφημερίδας σύρθηκαν στα δικαστήρια από το κράτος της Δεξιάς, ενώ με την επιβολή της δικτατορίας χιλιάδες αριστεροί, άνθρωποι της εφημερίδας,
συνελήφθησαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν. Μεταδικτατορικά η "Αυγή" υπήρξε στόχος αυταρχικών κέντρων εξουσίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις η πολιτική - δικαστική δίωξη κατά της "Αυγής" συνοδευόταν από παραλήρημα με στόχο την πολιτική απαξίωσή της. Άλλοτε αγοραία αντικομμουνιστικό, άλλοτε συγκεκαλυμμένα και πάντοτε με σαφή αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Οι διώκτες κατηγορούσαν την εφημερίδα ότι δεν είχε το δικό τους επίπεδο! Ευτυχώς!

Αυτό συμβαίνει και σήμερα, σε μια περίοδο κατά την οποία η εφημερίδα βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα για τη δημοκρατική ανατροπή, δίνει μάχη για να πέσει η κυβέρνηση της μνημονιακής καταστροφής και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας. Ορισμένοι από τους πολιτικούς αντιπάλους μας μετατρέπονται σε σκληρούς διώκτες, με στόχο τη δυσφήμηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβάλλει ως η εναλλακτική δύναμη εξουσίας. Όταν στοχοποιείται η "Αυγή", στοχοποιείται η λαϊκή αξίωση για αλλαγή.

Όπως συνέβαινε πάντοτε, η "Αυγή" παραμένει αλώβητη ηθικά και πολιτικά από τις επιθέσεις εκπροσώπων του παρηκμασμένου πολιτικοοικονομικού συστήματος. Οι σκευωρίες που στήνονται δεν μας αγγίζουν, ούτε μας πτοούν. Δεχόμαστε βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων. 

Μόλις προχθές, από τη συνέντευξή του στο Mega και με την "αβάντα" του Γ. Πρετεντέρη, που του ζήτησε να σχολιάσει αποκομμένες φράσεις από άρθρα της "Αυγής", ο Ευ. Βενιζέλος απείλησε την εφημερίδα με δύο αγωγές. Φαίνεται ότι τόσα του λείπουν! Τον περιμένουμε! Τις απειλές του έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο άλλοι του δικού του κλίματος, ο Χ. Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης του, και ο δημοσιογράφος των "Νέων" κ.λπ., Γ. Παπαχρήστος. Το καταρρέον πολιτικό σύστημα επιχειρεί να καταστήσει τη Δικαιοσύνη μέρος της δικής του παρακμής.

Επιχειρούν την ποινικοποίηση της πολιτικής κριτικής. Η "Αυγή" δεν επιτίθεται προσωπικά, αλλά κρίνει προσωπικές συμπεριφορές με βάση το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και το δημόσιο συμφέρον. 

Η αναφορά σε δημόσια πρόσωπα, όσο αυστηρή κι αν κρίνεται, όσο κι αν παρακολουθεί, πολλές φορές, τη δική τους επιθετική συμπεριφορά, αποσκοπεί στον έλεγχο της δημόσιας λειτουργίας τους. 

Τα πρόσωπα μας ενδιαφέρουν ως δημόσια πρόσωπα, ως παραδείγματα συμπεριφορών που στοιχειοθετούν την πολιτική και ηθική κρίση του δημόσιου βίου. Η "Αυγή", σεβόμενη τη δημοσιογραφική δεοντολογία, παρέχει πάντοτε το αυτονόητο δικαίωμα απάντησης σε όποιον θεωρεί ότι θίγεται από τα δημοσιεύματά της.

Ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να εκφοβίσουν την "Αυγή" ότι η συμπεριφορά τους θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

(Από το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ 11-12-2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: